Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frisch, hayatı, ragnar

Ragnar Frisch Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ragnar Frisch Hayatı

Ragnar Frisch

Ben altın ve gümüşçü, Anton Frisch oğlu olarak, Oslo, 3 Mart 1895 doğumlu ve eşi, Ragna Fredrikke Kittilsen, genel bakış ve yaşama bakış üzerinde büyük bir etkisi oldu

Ben ilk 1920 yılında Marie Smedal evlendi Biz Hasnaoui evli olan bir tek çocuk, Ragna, vardı O, tabii ki, dedesinin görünümünü, tüm dünyada en üstün torunu, kızı, Nadia, vardır Benim ilk eşi 1952 yılında öldü Ben çocukluk bilinen olduğu 1953 yılında, Astrid Johannessen ile evlendi O onu üniversite diploması, 1921 yılında Oslo Üniversitesi dilde geçmişti O, bir işadamı ve armatör kızı (yelkenli gemi), IM Johannessen ve eşi Julie Caspersen Onlar uzun yıllar boyunca ailemin samimi arkadaş olmuştu Astrid, bizim evlilik beri, benim şaşmaz yoldaşı olmuştur ve yaşamın bütün iniş ve çıkışlar özveriyle bana sürekli

Babamın altın ve gümüş işleri firma Oslo, 1856 yılında dedem tarafından kurulmuştur Altın ve gümüş etrafında şimdiye kadar Danimarka-Norveç Kralı Christian IV, onu Freiberg Saksonya (Madencilik Akademisi vardı) madencilik uzmanlarından oluşan bir ekip göndermeyi Saksonya Seçim Prens sordu 1630 yıldan beri bizim ailede bir gelenek olmuştur Kongsberg, Norveç yeni keşfedilen gümüş yatakları Biz oldukça tam olarak o zamana kadar bizim soy takip edebilirsiniz

Ben gelecek planlaması zaman daha az ya da çok altın ve gümüş geleneğini takip gerektiğini izni için alınan Bu amaçla, ben, ünlü Oslo firma, David Andersen atölye bir çırak olarak başladı ve 1920 yılında çıraklık sonunda, ben bir kuyumcu gibi benim zanaatçının denetimli serbestlik çalışmaları tamamlandı

Benim çıraklık başlamasından sonra, annem, ticaret, benim için uzun vadede tatmin edici değil edeceğini güçlü bir duygu var O aynı zamanda, benim çıraklık tamamlandı olarak bir üniversite eğitimi almak gerektiğini ısrar etti Oslo Üniversitesi katalog inceledi ve ekonomi en kısa ve en kolay çalışma olduğunu bulundu Yani, bu nedenle, ekonomi oldu Böyle oldu yoludur Daha sonra, Oslo Üniversitesi iktisat çalışma, daha gelişmiş ve zaman alıcı bir çalışma (her nasılsa, bu gelişmeye vesile olmuştur ki, bazı insanlar düşünmek gibi) yönünde çarçabuk ilerlemiştir

Oslo, 1919 yılında ekonomi alanında üniversite diplomasına geçti Yaklaşık bir yıl sonra, ben ciddi çalışma ekonomi ve matematik için yurtdışına gitti Fransa, Almanya, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İtalya ziyaret etti Fransa'da yaklaşık üç yıl kalışimi boyunca, ben, orada, o günden bu yana, Fransa ziyareti için olsun, ben bir şekilde, "daha sonra tekrar eve gel" olduğunu hissediyorum koşulları ile çok tanıdık var Ben doktora geçti 1926 yılında Oslo Üniversitesi, matematiksel bir istatistik konu 1925 yılında Yardımcısı, 1928 yılında Profesör, Doçent ve 1931 yılında Oslo, profesör olarak atandı Oslo Üniversitesi'nde yeni kurulan İktisadi Enstitüsü Araştırma Direktörü oldu

Ben bu gerçeklere ilaveten, bilimsel kariyeri hakkında söylenecek çok şey var olmayacaktır Ben, farklı ülkelerde öğrenilen toplumların çok sayıda davetli üyesiyim ve birkaç doktora honoris causa var

Önce bilimsel ödül, Alfred Nobel Bellek Ekonomik Bilim Ödülü, 1969, ben büyük Antonio Feltrinelli ödül Accademia Nazionale dei Lincei, Galileo Galilei biri olduğu eski ve ünlü İtalyan toplum tarafından 1961 yılında bana verilen değinmemiz gerekiyor ilk üyelerinden

Kim Rab: Ben çözüm bulmak, ve yine bana ihsan edilmiştir onur düşünmek boşuna denedi hangi sorunların uzun bir liste düşünüyorum, ben tüm bu kime derin şükran ile anlamak yıllar boyunca benim adım Yönlendirilebilir ve üstün konularda bugüne kadar hiçbir bilim ulaşabilirsiniz kim benim sığınak olmuştur

Benim hobiler mütevazı bir ölçekte dağ tırmanışı gibi, açık yaşam var Ama her şeyden önce, arıcılık ve arı kalitesini iyileştirmek için bir görünümü ile bir genetik ve istatistiksel çalışma vurgu yaparak, 57 yıldır meşgul olmuştur kraliçe yetiştirme Bu işgal, keyifli ve eğlenceli buluyorum eğer birisi bana sordu, ben emin değilim ben dürüst evet diyebiliriz Kurtulmak için hiçbir zaman bir saplantı doğada daha fazla

Nobel anlatım, İktisat 1969-1980, Editör Assar Lindbeck, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1992

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Ragnar Frisch 31 Ocak 1973 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com