![]() |
Ali Tekintüre - Biyografisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Tekintüre - BiyografisiAli Tekintüre > Biyografisi Ali Tekintüre (1953 Adıyaman) güfteci ve şair ![]() 1953`yılında Besni, Adıyaman`da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinen şarkılarından bazıları: Tanrım Beni Baştan Yarat, Kadehi Şişeyi Kırarım, Gidecek Bir Gün (Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne), Dilek Taşı, Kırılsın Ellerim, Gitme, Köşe Kapmaca, Düşünürken, Senden Vazgeçmem, Birisi, Gitme, Kaderi Ben Mi Yarattım, Evlat, Aldana Aldana ![]() ![]() ![]() Okuyan sanatçılardan bazıları: Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses , Bülent Ersoy, Muazzez Ersoy, Zeki Müren, Adnan Şenses, Emrah, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, İbrahim Tatlıses, Cengiz Kurtoğlu, Ebru Gündeş, Sibel Can ![]() ![]() ![]() Şiirlerinden Bazıları Zulüm Neden, neden tanrım, neden Nedir bu zulûm Nedir, nedir tanrım bu zulûm Doğmamış dertlerin, sevilmemiş kalbin Gülmemiş gözlerin sahibi benim Neden doğar güneş, neden batar bilmem Ümit dünyasında hüsranlar benim Yazan acımamış, çektiren acır mı Kime uzandıysa boş kaldı elim Yaratmış yaradan, çek demiş sonradan Bıktırmış bu candan, suçum ne benim Nedir, nedir tanrım, bu zulûm Ne dünyada vefa, ne sevgide sefa Bir derdime şifa bulmayan benim Gönlüm aşk vurgunu, ömrüm dert yorgunu Ziyan oldu gitti yıllarım benim Yazan acımamış, çektiren acır mı Kime uzandıysa boş kaldı elim Bir nefes uğruna çektiğim azaptır Nerede kaldı ümidim benim Nedir tanrım bu zulûm Kahrolayım Hergün seni düşünüp de içmiyorsam kahrolayım Gözyaşımla dolup dolup taşmıyorsam kahrolayım Değişmem seni dünyaya, hem ezeli hem de beri Hala seni ilk gün gibi sevmiyorsam kahrolayım Yine seni ilk aşk gibi sevmiyorsam kahrolayım Geceleri düşlerimde, gündüzleri hayalimde Işık gibi gözlerimde görmüyorsan kahrolayım Seni bir an unuttuysam Başka sevgili bulduysam Canımdan çok sevmiyorsam Kahrolayım, kahrolayım Bir ateşsin yüreğimde, bir ümitsin gözlerimde Sen varsın hep özlemimde çekmiyorsam kahrolayım Hala seni ilk aşk gibi, sevmiyorsam kahrolayım Sevecekmiş Gibisin Her günün ardından senden bir ümit var hep gelecekmiş gibisin İçimde bir duygu gözümde bir hayal sanki sevecekmiş gibisin Sevmek acı dolu sevmek çile dolu çektirecekmiş gibisin Aklımı başımdan beni şu canımdan sanki edecekmiş gibisin Ne sevdim diyorsun ne de sevemiyorsun açmayan bir çiçeksin İçimde bir duygu gözümde bir hayal sanki sevecekmiş gibisin Her sözün ardından gizli bir davet var gel diyecekmiş gibisin Aşkın kanununu kaderimin yolunu sanki çizecekmiş gibisin Gönül toprağına dert yağmurlarını yağdıracakmış gibisin Ne sevdim diyorsun ne de sevemiyorsun kokmayan bir çiçeksin Ne senle ne de sensiz geçmez oldu hayat vazgeçilmez tesellisin Aklımı başımdan beni şu canımdan sanki edecekmiş gibisin Beklemek İbadet Kalmak Zulümdür Burası mabedim burası dünyam Bırakıp gidemem burada leylam Ahh bir garip mecnunum yücedir sevdam Beklemek ibadet gitmek ölümdür Ne ettiyse bana kaderim etti Kurduğum hayaller zamansız bitti Ahh ruhum başka canda toprağa gitti Beklemek ibadet kalmak zulümdür Aşk benim dert benim hasret benimdir Al toprak al Leyla senindir Ahh birgün buluşuruz mevlam kerimdir Beklemek ibadet kalmak zulümdür Beklemek ibadet gitmek ölümdür En Büyük Duygu En büyük duyguya, en büyük aşka Sonunda elleri neden güldürüp gittin Gözümde güneştin, gönlümde mabed Baktığım güneşi birden güldürüp gittin Sen açtın ,sen kapat gel bu sayfayı Öldür içimdeki kara sevdayı Ben sensiz bilemem mutlu olmayı Beni mutsuzluğa terk edip gittin Bu arzu bu dua kabul olmadı Dualarımı isyana döndürüp gittin Bana bir can borcun kaldı unutma Sen beni yaşıyorken öldürüp gittin Fark Yaraları Allah yazar, kullar çeker günahı Bir eziyet bir isyanı getirir Bağrımıza dostlar sıkar silahı Bizi bu dost yaraları öldürür Sevdi sanıp,ölesiye severiz Gün gelir terk eder neden,bilmeyiz Yıllar geçer dağ olur hasretimiz Bizi hasret yaraları öldürür Yaşantımız sanki ateşten gömlek İçimizden gelir bin defa ölmek Hakkımız değilmi bizimde gülmek Bizi bu fark yaraları öldürür Büyük Aşkımız Bir varmış bir yokmuş diye başlayan Masal oldu gitti,büyük aşkımız Yaşanmamış gibi birgün son bulan Yalan odu gitti büyük aşkımız Gezmedim sanki hiç elin elimde Olmadı sanki hiç adın dilimde Bir yaprağa döndük rüzgar önünde Sürüklenip gitti büyük aşkımız Nerede başladı,nerede bitti Çılgınca severken kim oyun etti Unuttum önce kim,kimi terketti Yalan oldu gitti büyük aşkımız Uğrunda çekmişim aşk cefasını Ne yazık el sürdü her sefasını Önüme hasretten duvar örüldü Hüsran oldu gitti büyük aşkımız Aşk diyerek kandım bir vefasıza Olanlar kalbime,bana oldu ya Bir daha gelinmez yalan dünyaya Ziyan oldu gitti büyük aşkımız Kırılsın Ellerim Kırılsın ellerim,neye yarıyor Gençliğim gidiyor tutamıyorum Tanrım bana vermiş yorgun ayaklar Bahtımın peşinden koşamıyorum Ne zaman bitecek tanrım bu azap Yarını olmayan günlere kaldım Dünyamı ben yıktım kendi elimle Bahtımın peşinden koşamıyorum Şİmdi ne dertliyim,nede bahtiyar Yaşım genç olsada gönlüm ihtiyar Bir aşk için ben,diyar diyar Bahtımın peşinden koşar giderim |
![]() |
![]() |
|