Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bernard, hayatı, katz, sir

Sir Bernard Katz Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sir Bernard Katz Hayatı

Sir Bernard Katz

Bernard Katz, Rus, Yahudi kökenli Leipzig, Almanya, tek oğlu Max Katz ve Eugenie Rabinowitz, 26 Mart 1911 tarihinde doğdu Onun okul eğitimi, Leipzig kentindeki Albert Gymnasium (1921-1929) idi O, 1929-1934 Leipzig Üniversitesi Tıp okudu; fizyolojik araştırmalar için 1933 yılında Siegfried Garten Ödülü aldı ve 1934 yılında onun MD elde

Şubat 1935 yılında Almanya'da sol ve Profesör AV tarafından bir doktora öğrencisi olarak kabul edildi University College, Londra Hill Katz AV çalıştı Ağustos 1939 yılına kadar Hill'in laboratuvar O bir doktora aldı (Londra Üniversitesi) ve 1938 yılında bir Beit Memorial Araştırma Bursu 1942 yılında Bilim Doktoru (Londra Üniversitesi) derecesini aldı

Bernard Katz, 1939 yılında Carnegie Araştırma Görevlisi olarak, Sydney Hastanesi, Avustralya JC Eccles 'laboratuar katıldı O JC Eccles ve GB Kuffler nöromüsküler araştırma ile işbirliği yaptı

1942 yılında, 1941 yılında vatandaşlığa sonra, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri katıldı ve savaşın sonuna kadar Güney Batı Pasifik Radar Subayı olarak görev yaptı

1946 yılında, Avustralya University College, Londra dönmeden, Katz AV yanına döndü Araştırma ve Henry Head Araştırma Görevlisi (Royal Society tarafından atanan) Müdür Yardımcısı olarak Hill'in araştırma birimi 1950 yılında Fizyoloji Okuyucu atandı, 1952 yılından bu yana o University College, Londra Biyofizik Profesörü olarak görevini sürdürmektedir

1968 yılında Royal College of Physicians Üyesi Profesör Katz, 1952 yılında Royal Society üyeliğine seçildi Amerikan Sanat ve Bilim Akademisi (1969), Danimarka Kraliyet Bilimler ve Mektuplar (1968), Accademia Nazionale Lincei (1969) Akademisi Yabancı Üyesi University College, Londra (1961) Üyesi Feldberg Vakfı Ödülü (1965); Båly Madalyası, Royal College of Physicians ve Copley Madalyası, Royal Society (1967) 1969 yılında şövalye oldu 1967 yılından bu yana Tarımsal Araştırma Konseyi üyesidir; 1968 yılından bu yana Royal Society Biyolojik Sekreteri

Profesör Katz en önemli araştırma alanları şunlardır: sinir ve kas çalışmaları, özellikle nöromüsküler iletim fiziko-kimyasal bir mekanizma

1945 yılında, Bernard Katz Marguerite Penly, Cremorne, Yeni Güney Galler ile evlendi Pembroke College, Oxford'da Classics eğitim, David (1947 doğumlu), Londra'da eğitim Farmakoloji ve Tıp, ve Jonathan (1950 doğumlu): Bunlar, iki çocuğum var

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972 itibaren

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com