|  | Donald J. Cram Hayatı |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Donald J. Cram HayatıDonald J  Cram Başından uzak, ve biz bir halk artık hayatımızın rafine bilim meyve olmadan çok olduğu gibi bir dönemdi  Ama aile ve kasaba varlığımızın etki ederken, aynı zamanda iyi bir zaman oldu  Benim İskoç babası, annesi Alman çıkarma, Cram dördüncü ve tek erkek çocuğu olarak, 1919 yılının bahar aylarında doğdu kırsal Chester, Vermont, ABD, Ontario, Kanada, üç çocuğu ile göç  İki yıl sonra, aile Brattleboro, Vermont taşındı  Annem, Joanna, o büyüdü sıkı Mennonite dine karşı bir kızlık çağı isyan ile başlayarak, onu 94 yıl boyunca yüksek ruhlu idi  Babam, William, daha sonra dönüşümlü olarak çalışan, başarılı bir avukat ve başarısız çiftçi olarak, bir süvari subayı, romantik bir oldu  Annem Victoria üst sınıf İngilizce değerler kümesi ve sağlama görevi ile ayrıldıktan sonra, dört yaş arası kız kardeşlerim ve bana yükselterek, 53 yaşında zatürreeden öldü  Benim eski kız kardeşi Elizabeth göre, bir çocuk olarak büyümüş de küçülmüş, meraklı, sürekli olarak ya da sorun neden oldu  £ 10 üzerinden tartılır ve alışılmışın dışında geniş bir kafası vardı; Bu karakter özelliği doğumda başladı! Yedi ay sonra ise yürümeye kararlı, ben bu baş üstüne bir tablo aşağı bir tavada taze yumurta çekti  Üç yıl sonra, benim ilk pencereyi kırdı  Babam özür dilemek için, komşumuz, Mr Mason doğrudan götürdü  Reputedly, ben ona, "Üzgünüm, kötü Mason" söyledi  Ben dört buçuk olduğu zaman, ben de çocuk kitapları okuyordum  İngiliz edebiyatı batmış Annem, bana masalları sadece başlangıçlar okuyarak ekili teşvik, yer kahramanlar, kahramanlarından, ikiyüzlüler ve kötü adamlar  Biz heyecan ulaştığında, o hikaye ile kendim bitirmek için beni bıraktı  Benim çocukluğum, önemli şeyler maceraperest ve huzurlu oldu  İlköğretim okul benim için MultiClass tek odalı binalar serisi, genç ve çok genç öğretilen her tanık oldu  Karne günü, "karakter notları" akademik başarıları üzerinde vurguladı sırasında soru ve eleştiri arıyor karşı karşıya geldi  Ben genellikle tutum ve başarı "A", "B" çaba ve itaat "C" damgasını vurdu  Dediğim ne gerçek eğitim, kitap ve derelerin özel bir dünya, sınıf dışında esas oluştu  Tüm Dickens, Kipling, Scott, Shaw ve Shakespeare çok okundu  Ben, bahar-beslenen derelerin çalıştırmak için nasıl bir buzul cilalı taş diğerine atlama öğrendim  Ben, yakacak odun külleri boşalttı ve müzik dersleri için kar kürekle  Ben elma, çilek ödenecek, elma, çilek ödenecek aldı ve ben büyük bir gayrimenkulün, boşlukları dolduran ve dişlerimi çekti diş hekimine ait çimler taşındı  Onun için zaman döviz kuru 1-50 oldu  Noel acele sırasında, kravat, gömlek, ayakkabı, eldiven, ve ceketler aynı karşılığında sattı  Ben on dört olduğu zaman, annem düzenlemeleri komşular, yan yatan yaprakları, çapalama mısır, patates kazma, yunuslama saman ve teslim gazeteler için çalışan bir saat 15 sent için sabit bir ücret yerine takas  Son iş borçları, köpek ve bisiklet çantaları hakkında öğretti  Onaltı, Brattleboro, Vermont, Connecticut Nehri üzerinde yakışıklı bir eski şehir, benim evi terk  O zamana kadar ben farklı işverenler sekiz uyum nasıl öğrendiği ve lise üniversite takımı, tenis, futbol, ve buz hokeyi oynamıştır  Ben de 195 kilo tam bir büyüme vardı ve 6 metre boyunda  Benim ailem o zaman dağınık ve bir lisans parası olmadan, Model A Ford Florida iki yaşlı bayanlar sürdü ve taşıma karşılığında  Lake Worth, Florida Durdurma dondurma dükkanında çalıştı ve oda ve yemek karşılığında çimler weeded  Orada, New England için ev özlemi akut bir durumda acı çekerken ben ortaokula devam etti  Dokuz ay sonra, tekrar Massachusetts kuzeyinde otostop ve boyacı ve Çatı ustası olarak yaz geçti  Benim onikinci sınıf benim öğrenim ve yönetim kurulu için bir Factotum olarak çalışan küçük bir özel okul, Long Island, New York Winwood geçirdi  Oradayken, ben benim gelecekteki önemli üç şey yaptı  Ben kendimi bir kitaptan katı geometri dersleri, kimya bir ders aldı ve 6000 $ dört yıllık Ulusal Rollins College Onur Bursu kazandı  Rollins, Winter Park, Florida tatil beldesinde, kimya çalıştı ve felsefe (dört ders!) Oynanan iken  Ben, Dostoyevski'nin, Spengler ve Tolstoy'un okuma, koro ve bir berber dükkanı dörtlüsü seslendirdi  Dört halcyon yıllarda oynar hareket, bir uçağın pilot lisansı almış, arkadaşım öğrencilerin şikayet ederken, ben henüz karşılaşılan en iyi gıda üzerinde Dined, küçük bir radyo programı ilan ve  1938-1941 yaz boyunca, sert Doğu Yakası 78  Cadde 144 Sokak bir alanı kapsayan bir satıcı olarak ilk önce, New York'taki Ulusal Bisküvi Company için çalıştı  Ülkenin en büyük şehri, aynı zamanda onun en iyi öğretmendi  Bu getto gecekondu, gençlik çete savaşları, uyuşturucu, fuhuş, ve küçük çapta hırsızlık benim ilk pozlama  Yahudi şarküteri hakim oldu benim topraklarının kuzey ucunda, ilk bakışta hangi (ancak daha sonra) terk etmeye çağırdı oldu  Ben herkesin, herkesin iş bilmek lazım  İrlanda vadede bakkallarda, biz bin son incir çubuğu için "uyanır" yürütülecekti  Harlem, her sokakta bir oyun olan bir yerdi ve her mağazaya küçük bir kale  Porto Rikolu ilçe, her türlü sokak satıcıları doluydu  195 kg ağırlığındaki bu yaz başladı ve 155 sona erdi  Benim 15 $ haftada nakit ve etnik gruplar ve büyük şehir sokak ömrü konusunda hızlandırılmış bir kurs bana sağladı  Diğer yazlar, nem ve yağ içeriği peynirler Ulusal Bisküvi Laboratuvarlarında analiz içeriyordu  Bu rutin işler, oyunlar içine yaparak zevk ayıklanır  Onlar beni öz-disiplin öğretti ve ben hayatımı harcamak istemiyordu nasıl gösterildiği  Ancak bu süre, insanlar arasındaki farklılıkları bir ilgi ile beni sağlanan ve tekrarlayan faaliyetlerin ezici bir sevmediğim  "Araştırma" sözcüğü benim kelime girildiğinde, bu yeni fenomeni için arama düşündüren, sihirli bir yüzük vardı  Kimya araştırma, 1938 yılından günümüze kadar dua hareket, tanrım oldu ve yürütülmesi  Ama muhtemelen iyi bir akademik - benim o, ben iyi bir sanayi araştırmacı düşündüm ilk üniversite kimya profesörü Dr  Guy Waddington, söyledi ne zaman, kimya alanında akademik bir araştırma kariyer ile belirlenecek  Out asistanlık öğretim okulu mezunu gitmek için 17 başvuru, üç teklifler geldi  Ben, MS 1942 yılında verildi Nebraska Üniversitesi, kabul etti  Tezimin araştırma var, Dr  Norman O  Cromwell gözetiminde yapıldı  Sonra, İkinci Dünya Savaşı üzerimize, mükemmellik için arama Dr Max Tishler tarafından sembolize penisilin projesi, sonuçta, Merck & Co çalışmak için gitti  Savaş 1945 yılında sona erdi hemen sonra, Max Profesör LF Fieser için çalışan, Harvard Üniversitesi katılmak benim için düzenlenmiş  Benim doktora çalışması Ulusal Araştırma Konseyi Bursu derecesi, on sekiz ay içinde el oldu  Harvard Üniversitesi'nde Profesör Paul D  Bartlett ve Robert B  Woodward tarafından, bilimsel mükemmeliyet, benim için kişileşen  MIT'de üç ay sonra, Profesör John D  Roberts için çalışan, 1 Ağustos 1947 tarihinde Los Angeles California Üniversitesi için yola çıkan ve öğretti ve S  Winstein Kimya Profesörü olarak 1985 yılından sonra, o zamandan beri orada araştırılmış  Geriye dönüp bakıldığında, erken Hayatımda babamın ölümü beni benim karakterim çok farklı bireyler alınan parçadan oluşan bir model inşa etmek zorunda ki yargıç, bazı insanlar, ben okudu ve diğerleri kitaplardan kaldırdı  Merhum Prof Saul Winstein, benim meslektaşım, arkadaş ve rakip bu model çok katkıda bulundu  35 yaş zaman hemen hemen tamdı  Yavaş yavaş zihnimde göz olgunlaşması olduğunu babası resmi animasyon gerçekten gerekliliği - Bu nedenle, erken ölüm ile babamın, ben bir fırsat vardı  Ve son olarak, ben bu rakamın aslında kim olduğunu fark etti  I  oldu  | 
|   | 
|  | 
|  | Donald J. Cram Hayatı |  | 
|  10-21-2012 | #2 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Donald J. Cram HayatıSüreleri ve çevre kimyasal araştırma kırk altı yıl boyunca bana çok iyi olmuştur  Fiziksel, organik ve biyokimya entegre olan bir dönemde mesleğe girmiş, kimyasal yapıları yeni spektroskopik pencereler açılıyor, UCLA, güzel ve yeni bir üniversite kampüsünde, il büyüyen dünya standartlarında bir kurum iken,  200'den fazla ortak çalışanlar bana birçok hataları ve bazı zafer zevkleri sefaletine paylaştılar  Onların kariyerleri benim en güzel anıt  Benim vatandaşlarının kendi karakter zorunlu olmadan araştırma desteklemiştir  Jean Tuna Cram, benim ilk eşi olarak, 1968-1940 kariyer için feda etmiştir  , Ikinci eşi Dr Jane Maxwell Cram esirgememek ama ilham söz ötesinde yollarını eleştirmeni ve araştırma stratejist, folyo gibi davrandı  Arthur C  , Organik Kimya Seçkin Başarı Ödülü Cope; ve Sentetik Organik Kimya, Organik Kimya Roger Adams Ödülü Yaratıcı Çalışma: Benim diğer bilim adamları cömertçe araştırma programı, üç American Chemical Society ödülle onurlandırıldı var  Aynı toplum Yerel bölümler bana Willard Gibbs ve Tolman Madalya ile ödüllendirildi  Yıl 1974 Kaliforniya Bilim Adamı olmak için, National Academy of Science (1961) üyeliğine seçildi ve 1976 Kimya Öğretim Görevlisi ve Kraliyet Kimya Enstitüsü (İngiltere) madalyalı  1977 yılında İsveç Uppsala Üniversitesi Fahri Doktor derecesi verildi ve 1983 yılında University of Southern California'da benzer bir  Organik kimya öğretimi doğrudan katkıda bulunmuştur lisans öğrencileri ve dolaylı olarak yaklaşık 12  000, üç ders kitapları yazarak: Organik Kimya (GS Hammond; On iki dile çevrilen), Organik Kimya (DH Richards ve GS Hammond ile Elemanları; üç çeviriler), Organik Kimya Özü (JM Cram; bir çeviri), artı monografi, "Carbanion Kimya Temelleri" (bir çeviri)  Ben kayak ve surfboarding, tenis oynamak ve benim şarkı halk şarkıları eşliğinde gitar çalmaya keyfini çıkarın  68 yıl yaşta Nobel Ödülü ödül benim araştırma kariyer yönlendirme yerine geliştirmek için ideal bir zaman oldu  Kimya Nobel Ödülü (1987), bu onuru almak benim hayat derin etkisi paylaşılan bu yana geçen dört yıl içinde  En önemlisi, 50 yıl araştırma yapan benim en heyecan verici sonuçlar elde etmek için bana izin Ödülü yeterince yıl kariyer genişletmiştir  Ödülü de benim deneyimleri yelpazesini genişletti, en ilginç ve eğitici olmuştur  Son olarak, organik kimya moleküler tanıma araştırma alanında Nobel Ödülü kabul edilmesi büyük bir ivme kazanmıştır  Araştırma sonuçları, organik kimyasal araştırma yürüten sevinçleri bilenler onurlandıran için bir araç olarak seçilmiştir minnettarım  Les Prix Nobel  Nobel ödülleri 1987, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1988 Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı  Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir  Daha güncel biyografik bilgi için, bkz: Tasarım itibaren Discovery Cram, Donald J   Oxford University Press, Oxford, 2001  Donald J  Cram 17 Haziran 2001 tarihinde öldü | 
|   | 
|  | 
|  |