Prof. Dr. Sinsi
|
Simon Van Der Meer Hayatı
Simon van der Meer
Pieter van der Meer ve Jetske Groeneveld Frizce kökenli, hem de üçüncü çocuğu olarak, Lahey, Hollanda, 1925 yılında doğdu Ben üç kız kardeşi vardı
Babam bir öğretmen ve bir öğretmen ailesinin annem geldi Bu koşullar altında öğrenme son derece değerli olduğunu şaşırtıcı değil aslında, benim anne-baba çocuklarına iyi bir eğitim vermek mümkün fedakarlıklar yaptı
Lahey'de Gymnasium ziyaret etti ve 1943 yılında final sınavı (bilimleri bölümünde) geçti Hollanda üniversiteleri sadece Alman işgali altında o anda kapalı kalmıştı, çünkü beşeri Gymnasium bölümünde devam eden sonraki iki yıl geçirdi Bu arada, fizik ve teknoloji benim ilgi büyüyor olmuştu, ben baba evinden çeşitli aygıtları ile donatılmış ve çeşitli gösterilerin hazırlanması ile parlak ve ilham verici bir fizik öğretmeni (U Ph Lely) yardım, elektronik dabbled
1945 yılından itibaren, CJDM altında düzenleme ve ölçme teknolojileri konusunda uzmanlaşmış Teknoloji Üniversitesi, Delft, "Teknik Fizik" okudu Verhagen Mükemmel kalitede, zorunluluk biraz kısıtlı ve arkadaşlarıma çok zevk aldığı yoğun fizik eğitimi vardı kalmadan sık sık pişmanlık hissettim olmasına rağmen fizik, yeni oluşturulan bu alt bölümünde yer alan eski ve köklü bir mühendislik okulu öğretti Bununla birlikte, zaman zaman gaz alanında orijinal katkılar yapmak mümkün olması halinde, belli bir dereceye kadar pratik deneyim ile birlikte fizik biraz amatör bir yaklaşım, bir varlık olduğunu duygu yardımcı olamaz
1952 yılında mühendislik diploması aldıktan sonra, ben özellikle elektron mikroskopları için yüksek gerilim ekipmanları ve elektronik, Philips Araştırma Laboratuvarı, Eindhoven çalıştı 1956 yılında, hoş bir ve uyarıcı uluslararası atmosferde, o zamandan beri birçok farklı projeler üzerinde çalışma olmuştur Nükleer Araştırma Merkezi, yeni kurulan Avrupa Örgütü (CERN), katılmak için Cenevre'ye taşındı
Poleface sargılar, 28 GeV sinkrotron ve güç kaynakları için çok kutuplu düzeltme lensler ile başlatmak için, benim iş (JB Adams ve CA Ramm önderliğinde) teknik tasarımı ile büyük ölçüde edildi Parçacıkların daha doğrudan kullanım ile ilgili konularda ilgim insanlar hızlandırıcılar anlayış ile kaç kişi tarafından uyarılır, bu arada, büyüyordu Ayrı bir Karşıt protonun ışın (1960) bir yıl boyunca çalıştıktan sonra, ben daha sonra ilgi merkezi CERN'de ve başka yerlerde nötrinolar bir ışın yoğunluğunu arttırmayı amaçlayan bir yüksek akım, darbeli odaklanarak cihazı ("boynuz"), önerilen Ilişkili nötrino akısı hesaplamalar ile birlikte bu canavar tasarım, FJM önderliğindeki küçük bir grup katıldı 1965, kadar beni meşgul etti Farley, muon anormal manyetik moment ölçme için ikinci bir "g-2" deney hazırlanıyor Veri tedavinin parçası da dahil olmak üzere, uygun deney tüm aşamalarında kullanılan ve katılan küçük depolama halka tasarlanmıştır Sadece ben hızlandırıcı tasarım ilkelerini öğrenmek, ama aynı zamanda yaşam tarzı ve deneysel yüksek enerji fizikçileri düşünme yolu ile tanıştı, bu paha biçilmez bir deneyim oldu
Ben daha sonra, 400 GeV sinkrotron (SPS), Kesişen Storage Rings (ISR) ilk mıknatıs güç kaynakları sorumludur ve 1967 yılından 1976 yılına kadar daha teknik bir çalışma döndü Ancak, hızlandırıcı fikirleri ile devam etti ve depolama halkalar parlaklık kalibrasyon için bir yöntem ve stokastik soğutma (benim ISR döneminde) çalıştı İkincisi, tabii ki, ISR parlaklık artırmayı hedefleyen, ancak pratik uygulama ISR yüksek ışık yoğunluğu soğutma çok yavaş olurdu başlıca nedeni, o zaman zor görünüyordu oldu Ilkel bir teori geliştirdikten sonra (1968) bu nedenle bu konuda takip etmedi Ancak, işin başkaları tarafından çekildi ve 1974 yılında yapılan ilk deneylerden ISR yapıldı
1976 yılında, Cline, McIntyre, Mills ve Rubbia SPS veya Fermilab'ın halka pp çarpıştırıcısı olarak kullanmayı önerdi Gerekli antiprotonlar birikimi açıkça soğutma gerektirecektir Şu anda, benim işim SPS güç kaynakları sadece bir sonu gelmişti, ben pp proje üzerine bir çalışma grubu ve deneysel bir takım küçük bir halka (ICE) soğutma çalışmalarına katıldı Sacherer teorisi ve filtre soğutma Thorndahl tarafından bu halka ve çalışma başarılı deneyler istifleme mümkün olduğu stokastik o p birikimi gösterdi Çarpıştırıcısı projesi onaylanmış ve akümülatör yapımı için R Billinge ile ortak proje lideri oldu O zamandan beri, halka ve o artık bir büyüklük sırasına göre p istifleme oranını artırmak için ikinci bir halka inşaat hazırlanıyor devreye ve geliştirilmiş grubu ile çalıştım Ben bu işten bir spin-off olarak, Düşük Enerji Karşıt protonun Ring (LEAR) (çok gelişmiş bir formu) kullanılır stokastik ekstraksiyon yöntemi önerdi
Bu arada, 1966 yılında, İsviçre dağlarında arkadaşlarınızla kayak ise, tanıştığım eşim-Catharina M Koopman ve çok kısa bir aradan sonra evlenmeye karar verdi Bu kesinlikle şimdiye kadar yapılmış en iyi kararlardan biriydi; hayatımın bu yana, çok daha ilginç ve renkli oldu Biz iki çocuk sahibi Esther (1968): Mathijs (1970)
|