10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derek Walcott Hayatı
Derek Walcott
Derek Walcott, Küçük Antiller Windward Adaları Saint Lucia Castries kasabasında 1930 yılında doğdu , Eski bir İngiliz kolonisi izole volkanik bir ada üzerinde büyüyen deneyim Walcott yaşam ve çalışma üzerinde güçlü bir etkisi olmuştur Hem onun büyükanneleri kölelerin soyundan olduğu söyleniyor Babası, Bohemian suluboya ressamı, Derek ve onun ikiz kardeşi, Roderick, sadece bir kaç yaşında iken öldü Annesi kasabanın Methodist okula koştu Memleketi ada ve Batı Hint Adaları, Jamaika Üniversitesi St Mary Koleji'nde okuduktan sonra, Walcott, Trinidad, tiyatro ve sanat eleştirmeni olarak çalıştı, 1953 yılında taşındı 18 yaşındayken, 25 Şiirler forma giydi, ancak onun atılım Yeşil Gece (1962), şiir koleksiyonu ile geldi 1959 yılında, o onun erken oyunlarının çoğu üretilen Trinidad Tiyatro Atölyesi kurdu
Walcott, diğer ülkeler için bir incelikli detaylarla çözümlenmiş gezgin ama yerli bir drama yaratmak için çabalarını en az değil, her zaman, kendini kültürel, Afrika, Asya ve Avrupa elementlerin füzyon Karayip toplumda köklü hissettim Uzun yıllar boyunca, o bir yazar olarak onun evi Trinidad, Boston Üniversitesi, o edebiyat ve yaratıcı yazma dersleri arasında onun zaman ayırmıştır
Nobel anlatım, Edebiyat 1991-1995, Editör Sture Allén, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1997
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
|
|
|