Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, sigrid, undset

Sigrid Undset Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sigrid Undset Hayatı

Sigrid Undset

Babamın ailesi Osterdalen geldi Hiçbir şey bizim ilk atası bilinen bir Peder Halvorsen Osterdalen bazı erkekler arazi çiftlik ve yerleşmek için izin verilmiş olduğu 1730 yılında, nehir Atna Sollien vadisinde Grytdalen yaşamış oldu Babam, dedem, Halvor Halvorsen bir astsubay olarak Trondhjem geldi ve bir düşkünlerevi bekçisi haline gelene kadar halk orada kaldı O büyükannem o bir dul olunca yaşamış bir mezra Undset adını aldı

Babam Ingvald Martin Undset, Kuzey Avrupa'da Demir Çağı'nın başlangıcı bir tez ile 1881 yılında doktorasını aldı Aynı yıl ailesi gibi anlaşılmaz bir sebeple, on sekizinci yüzyılın sonuna doğru Danimarka yerleşti, annem, Charlotte Gyth Kallundborg, evlendi Babam hayatının en Avrupa'nın hemen her yerinde seyahat oluşuyordu yılından bu yana Kallundborg geçici bir ev kurdu Üç kız kardeşin en büyüğü 1882 yılında, ilk kez gün ışığı gördüm, oradaydı 1884 yılında babam Christiania Üniversitesi'nde bağlı Eski Eserler Müzesi'nde bir mesaj almak için Norveç'e taşınmıştır Babam zaten onun günlerinin sayılı olduğunun farkında, çünkü Bayan Ragna Nielsen tarafından işletilen bir okula gönderildi, ve o bana iyi bir eğitim almak ve onun ayak izlerini takip için sabırsızlanıyordu Bayan Nielsen okul karma eğitim ve ağır ilerici eğitim fikirler kararlıdır Bu tür inançların coşku silinmez bir güvensizlik bana ilham, benim karakterimin şekillenmesinde önemli bir rol oynadı! Bayan Nielsen sevmiyordu veya çok asil fikirli ya da o olduğu ortaya çıktı onun ilkelerine bağlı olmak değil onu şüpheli değildi Hayır, sınırsız şüphe ile bana dolu bu ilkeler; neden ya sonra veya daha sonra uzun bir süre değil biliyordu Yıllar sonra bir deyişle bazı tür bir cevap bulmak için Donatists lideri ilişkin St Augustine çıkardı: «securus judicat Orbis terrarum» Ancak, zamanında, benim tek tepki kendimi direnç sıkı bir topun içine rulo ve, böylece benim okul yıl boyunca gittim kirpi-bilge idi

Babam 1893 yılında vefat etti ve Bayan Nielsen üçümüz çocuk için annem ücretsiz eğitim sundu Sonra on dört yaşlarında iken, unutulmaz bir şey oldu Bayan Nielsen boş bir sınıfta beni aradı ve o benim annem onun sözünü tutmak buna rağmen bu bana, «Bu, Sigrid sevgili, okulda çok az ilgi göstermek ve pahalıya telefonunuzda olmak isterdim o kadar çok çocuk var Şimdi size soruyorum, yeri ve ücretsiz bir eğitim tadını çıkarın: giriş sınavlarına istediğinizden emin »« Hayır, teşekkür ederim », benim cevap Bayan Nielsen biraz şaşırmıştı ama hepsi o, «Çok iyi, artık yetişkin bir insan gibi geleceği hakkında karar vermelidir» idi söyledi Ben benim davranış o gün, küçük bir hayvan daha yakındır olduğunu korkuyorum! Bayan Nielsen kız kardeşlerim ilgili sözüne kadar iyiydi, ama pişman hiç hayatımda birkaç kararların biriydi

Annem hiçbir seçeneğim yoktu ama beni Christiania ticari bir okula göndermek için Ben orada değildi ama benim eski okul üzerinde büyük bir avantajı vardı; hiç kimse bana bir şey gibi bekleniyor!

Daha sonra, ben bir ofiste çalışmak için gitti ve diğer dersler arasında bakım yaptım ve bunları yapmak şeyler öğrendim Orada on yıl kaldı - 17 yaşından itibaren 27 yaşına kadar Bu ofis ayrılmadan önce, iki kitap yayınlanmıştır - Fru Marte Oulie 1907 yılında ve 1908 yılında Den lykkelige kızılağaç (Mutlu Yaş) Ofis iş ayrıldıktan sonra, bir bursla Almanya ve İtalya'ya gitti

O zamandan beri çok sayıda kitap yayınladık, son iki roman Ortaçağ'da olarak ayarlanmış Onlar üç ciltlik (192O-1922) ortaya çıktı Kristin Lavransdatter: Kransen (Garland), Husfrue (Husaby The Mistress), Korset (Haç) ve Olav Audunssøn i Hestviken (1925) [Hestviken Master] ve onun devamı Olav Audunssen og Hans Born (1927) [Olav Audunssøn ve onun Çocuklar]

1912 yılında, Belçika, Norveçli ressam AC Svarstad evlendi 1924 yılında Roma Katolik Kilisesi'nin içine aldı ve benim kocam daha önce halen yaşayan bir kadın ile evli beri evlilik, daha sonra dağıldı Biz üç çocuk sahibi

1919 yılından bu yana, ben Lillehammer yaşadım

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com