Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dennis, gabor, hayatı

Dennis Gabor Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dennis Gabor Hayatı

Dennis Gabor

Budapeşte, Macaristan, 5 Haziran 1900, eski bir madencilik şirketi direktörü Bertalan Gabor, oğlu ve eşi Adrienne doğdu Benim hayat uzun fizik sevgisi, 15 yaşında aniden başladı Ben üniversiteye kadar beklemeyin, ben önümüzdeki iki yıl içinde, o zaman en büyük hesabı öğrendi ve Chwolson ders kitabı ile çalıştı Ben ve benim iş 30 yıl sonra böyle büyük bir rol oynadı renkli fotoğraf, Gabriel Lippmann yöntemi mikroskop Abbe teorisi tarafından nasıl hayran olduğunu hatırlıyorum Ayrıca, rahmetli kardeşi George, biz, biz, o zaman kablosuz X-ışınları ve radyoaktivite gibi Modern vardı en deneyleri tekrarlamak bizim evde küçük bir laboratuvar, inşa Ancak, üniversite yaşına ulaştığında, ben fizik mühendisliği yerine tercih etti Fizik toplam yarım düzine üniversite sandalyeler ile Macaristan'da henüz bir meslek değildi ve bunlardan biri talip yeterli presumptious kim olabilirdi?

Bu yüzden (Diploma Technische Hochschule Berlin, 1924, Dr-Ing 1927 yılında), benim derece kazanılmış, elektrik mühendisliği, Berlin Üniversitesi mümkün olduğunca sık TH sinsice olsa, o zaman fizik Einstein, Planck, Nernst ve v Laue, olağanüstü dini idi Elektrik mühendisliği benim işim kaldı, benim çalışma uygulamalı fizik hemen hemen her zaman oldu Doktora çalışmaları, ilk yüksek hızlı katot ışınlı osiloskop bir gelişme oldu ve ben bu ilk demir-kefen manyetik elektron merceği yaptı Benim başarılı buluşlar ilk 1927 yılında, Siemens Halske AG katıldı; kızgın buhar ve molibden bant mühür ile yüksek basınç kuvars cıva lambası, milyonlarca streeet lambalar kullanılır beri Ben bir cıva lambası sonra ancak kadmiyum lamba sonra değildi, çünkü bu, aynı zamanda şans benim ilk egzersiz, (bir şey arıyor ve başka bir şey bulma sanatı), ve bu bir başarı değildi

1933 yılında Hitler iktidara geldiğinde, Almanya'da sol ve Macaristan'da kısa bir süre sonra İngiltere'ye gitti O zaman, 1934 yılında, İngiltere, depresyon derinliklerinde hala ve yabancılar için işler çok zordu Ben bir mucit anlaşması İngiliz Thomson-Houston Co, Rugby, istihdam aldı Buluş, şebeke ameliyat olabilir olumlu bir özelliği, bir gaz deşarj tüpü oldu Ne yazık ki, çoğu kendi ışık yayma floresan tozları ile iyi verim vermek için başarısız oldu ki, kısa ultraviyole, ama en azından 1948 sonuna kadar kaldı BTH Araştırma Laboratuvarı, bana bir dayanak verdi Savaş sonrası yıllarda, en verimli Yazdı, diğerleri arasında, iletişim teorisi üzerine ilk kağıtlar, stereoskopik sinematografi bir sistem geliştirdi ve geçen yıl, 1948 "dalgayüzü yeniden yapılanma" olarak adlandırılan o anda, holografi en temel deneyleri yürütülmektedir Bu da yine şans olarak bir tatbikat oldu Orijinal amacı geliştirilmiş bir elektron mikroskobu, atom örgüleri çözmek ve tek atomların görme yeteneğine sahip oldu Üç yıl çalışması, 1950-1953, Aldermaston AEI Araştırma Laboratuarı ile işbirliği içinde yürütülen saygın bazı sonuçlara yol açan, ancak hala çok amaç Biz de 20 yıl erken başladı Sadece son yıllarda elektron holografi bir başarı haline gelebilir noktası için geliştirilen bazı yardımcı teknikler var Öte yandan, optik holografi, lazer icat ve girişten sonra bir dünya başarı haline geldi ve akustik holografi şimdi de umut verici bir başlangıç ​​yaptı

1 Ocak 1949 tarihinde, 1967 yılında emekli oluncaya kadar, daha sonra Uygulamalı Elektron Fizik Profesörü olarak ilk Elektronik Reader gibi, Bilim ve Teknoloji London Imperial College katıldı Bu mutlu zaman oldu Benim genç doctorands ile ortak çalışan olarak hemen hemen her zaman pek çok sorun, zor olanları saldırdı İlk düşük basınçlı cıva yaylar, Langmuirs Paradox, açıklanamaz yoğun görünen elektron etkileşim aydınlatılması Açıklama, elektronların çarpışmalar, ancak deşarj damar duvarında salınan bir sınır tabaka ile etkileşim değil, birbiri ile enerji alışverişinde oldu Biz, aynı zamanda bir Wilson sis odası olan parçacıkların hızı maksimum iyonizasyon noktada, onlara yüksek frekanslı yolları zaman işaretleri kritik alan, etkileyici, ölçülebilir hale gelmiştir Diğer gelişmeler: holografik bir mikroskop, yeni bir elektron-hız tayfölçer evrensel, non-lineer bir "öğrenme" öngörücü, tanıyıcı ve simülatör zaman serisi, yassı, ince ve renkli televizyon tüpü ve termiyonik bir yeni tip bir analog bilgisayar dönüştürücü Teorik çalışma, iletişim teorisi, plazma teorisi, magnetron teorisi ve kritik bir yüksek sıcaklıkta plazma, 1000 amper alan şarj telafi iyon demeti, tarafından kurulmuştur hangi füzyon, bir plan üzerinde yeterince hızlı çalıştırmak için birkaç yıl geçirdi oluşumu sırasında ortaya çıkan pek çok kararsız modları Neyse ki hiç para teorisi gelişimi için harcanan gerekiyordu, böylece en azından bir kararsız modunu her zaman olmaya devam ettiğini gösterdi

Benim emekli olduktan sonra 1967 yılında Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak Imperial College ile bağlı kaldı ve Kurmay Başkanı ile işbirliği CBS Laboratuvarları, Stamford, Conn Scientist, benim hayat boyu arkadaşı Dr Peter C Goldmark oldu iletişim ve görüntü pek çok yeni planlarında Bu beni mutlu bir mucit olarak meşgul etti, fakat bu arada, 1958 yılından bu yana şimdiye kadar yeni bir ilgi çok fazla zaman harcadı; bizim endüstriyel uygarlığın geleceği Ben daha oldu ve bir teknoloji ve sosyal kurumlar arasında ciddi bir uyumsuzluk geliştirmiş olduğu daha ikna ve yaratıcı zihinleri sosyal buluşlar ilk öncelik olarak dikkate almak gerekir Bu mahkumiyet Geleceği, 1963, Yenilikler, 1970, ve Olgun Derneği, 1972 yarattım, üç kitap ifadesini bulmuştur Ben hala ellerimi çok bitmemiş teknolojik çalışmaları olmasına rağmen, bu benim kalan yıllarda benim ilk öncelik olarak düşünün

Başarılar

Royal Society, 1956 Fellow

Hon Macar Bilimler Akademisi, 1964 Üyesi

DSc Univ Londra, 1964, Hon DSc Univ Southampton, 1970, ve Teknoloji Üniversitesi, Delft, 1971

Physical Society of London Thomas Genç Madalyası, 1967

Int Cristoforo Colombo Ödülü Öğr İletişim, Cenova, 1967

Franklin Enstitüsü'nde Albert Michelson Madalyası, Philadelphia, 1968 Royal Society, 1968 Rumford Madalyası

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri, 1970 Kurum Onur Madalyası Fransız Fizik Derneği Prix Holweck, 1971 İngiliz İmparatorluğu'nun Sipariş Komutanı, 1970

1936 yılından bu yana Joseph Kennard Butler ve Rugby Louise Butler kızı Marjorie Louise ile evlendi

Les Prix Nobel tr 1971, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1972 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Dennis Gabor, 8 Şubat 1979 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com