Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
affleck, filmografi, hayatı

Ben Affleck Hayatı Ve Filmografi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ben Affleck Hayatı Ve Filmografi

Ben Affleck

1972 yılında California’da dünyaya gelen Ben Affleck, öğretmen bir anne ile rehabilitasyon merkezi görevlisi bir babanın il çocuğuydu Kardeşi Casey ile birlikte daha küçük yaşlarda oyunculuğa heves eden Affleck, bu konuda ilk fırsatı ailesiyle birlikte taşındığı Boston’da yakalayacaktı

Sekiz yaşında PBS’nin “ The Voyage of the Mimi ” adlı biyoloji belgeselinde yer alan genç aktör, aynı yıl Matt Damon ile tanıştı Kendisinden iki sınıf üstte olan Damon ile çok yakın iki dost olan Affleck, zamanın büyük bir çoğunluğunu sokaklarda Damon’la sürterek geçirdi

Vermont Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Hollywood’a doğru hızla kulaç atan aktör, işe televizyon filmleriyle başladı “ School Ties ” adlı filmde Damon ile birlikte küçük bir rolde oynayan Affleck, daha sonra Richard Linklater’ın “ Dazed and Confused ” adlı filminde rol aldı 1995 yılında yönetmenliğini Kevin Smith’in üstlendiği “ Mallrats ” adlı filmde oynadı

Bu yıllarda kendilerini ispat edebilecekleri iyi bir projenin eksikliğini hisseden Affleck-Damon ikilisi, kendilerine şöhretin kapılarını açacak olan filmin senaryosunu yazmaya başladılar Affleck’in kardeşi Casey aracılığıyla yönetmen Gus Van Sant ile tanışan genç kafadarlar, Sant’ın senaryolarını beğenmesiyle, yeni bir dünyaya ilk adımlarını attılar Bu sırada Affleck, “ Chasing Amy ” adlı filmde Kevin Smith ile tekrar bir araya geldi ve bir lezbiyene aşık olan karikatür sanatçısını canlandırdı

Daha önce Casey’nin de yer aldığı “ To Die For ” filminden tanıdıkları Sant ile iyi anlaşan ikili, yönetmenle birlikte 1997 yılında “ Good Will Hunting ”e imza attılar Matematik dehası olan bir gencin sorunlarını konu alan filmde, dehanın ( Matt Damon ) arkadaşını canlandıran Affleck oldukça beğeni topladı Bu filmle En İyi Senaryo dalında Oscar kazanan Affleck-Damon ikilisi, Hollywood’un güçlü aktörleri arasına girmeyi başardılar

Hollywood’un gelecek vadeden genç aktörleri arasında gösterilen Ben Affleck’in adı özellikle Gwyneth Paltrow ile olan ilişkisiyle sıkça basında yer aldı Bundan sonraki yıllar içerisinde oynadığı üç film Affleck’in kariyerinde çok önemli yer tuttu Paltrow ile birlikte oynadığı “ Shakeaspeare in Love ”, gerilim filmi “ Phantoms ” ve Bruce Willis’in de rol aldığı yüksek bütçeli felaket filmi “ Armageddon ” aktörün ününü arttıran filmler oldu

“ 200 Cigarettes ”de kasvetli barmen, “ Forces of Nature ”da macera peşinde koşan seyis ve “ The Boiler Room ”da avcı olarak kamera karşısına geçen Affleck, ardından Billy Bob Thornton’un “ Daddy and Them ” adlı filminde rol aldı “ Dogma ” adlı filmde Smith ve Damon ile tekrar bir araya gelen aktör, son yılların en çok tartışma yaratan bu filmde aşık bir meleği canlandırdı

Aktör 2000 yılında, Charlize Theron ile birlikte “ Soygun ” ( Reindeer Games )adlı aksiyon filminde ve Gwyneth Paltrow ile birlikte de " Bir Şans Daha " ( Bounce )isimli bir romantik komedi filminde rol aldı Affleck'in aynı yıl rol aldığı bir diğer film, yönetmeliğini Michael Bay'ın üstlendiği " Pearl Harbor " filmi oldu 2 Dünya Savaşı yıllarında Pearl Harbor'un bombalanması sırasında geçen filmde Josh Hartnett ve Kate Beckinsale ile başrolleri paylaşan aktör, filmde bir pilotu canlandırdı

Oyunculuğun yanı sıra yönetmenliğe de el atan Affleck, “ I Killed My Lesbian Wife ”, “ Hung Her on a Meathook ” ve “ Now I Have a Three Picture Deal at Disney ” adlı kısa metrajlı filmler çekti

Filmografi

2002 The Sum of All Fears

2002 Daredevil

2001 Daddy and Them

2001 Changing Lanes

2001 The Third Wheel

2001 Jay and Silent Bob Strike Back

2000 Reindeer Games

2000 Boiler Room

2000 Bounce

2000 Pearl Harbor

1999 Dogma

1999 Forces of Nature

1999 200 Cigarettes

1998 Shakeaspeare in Love

1998 Armageddon

1998 Phantoms

1997 Going All the Way

1997 Good Will Hunting

1997 Chasing Amy

1996 Glory Daze

1995 Mallrats

1993 Dazed and Confused

1992 School Ties

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com