![]() |
Ben Affleck Hayatı Ve Filmografi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Affleck Hayatı Ve FilmografiBen Affleck 1972 yılında California’da dünyaya gelen Ben Affleck, öğretmen bir anne ile rehabilitasyon merkezi görevlisi bir babanın il çocuğuydu ![]() ![]() Sekiz yaşında PBS’nin “ The Voyage of the Mimi ” adlı biyoloji belgeselinde yer alan genç aktör, aynı yıl Matt Damon ile tanıştı ![]() ![]() Vermont Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Hollywood’a doğru hızla kulaç atan aktör, işe televizyon filmleriyle başladı ![]() ![]() ![]() Bu yıllarda kendilerini ispat edebilecekleri iyi bir projenin eksikliğini hisseden Affleck-Damon ikilisi, kendilerine şöhretin kapılarını açacak olan filmin senaryosunu yazmaya başladılar ![]() ![]() ![]() Daha önce Casey’nin de yer aldığı “ To Die For ” filminden tanıdıkları Sant ile iyi anlaşan ikili, yönetmenle birlikte 1997 yılında “ Good Will Hunting ”e imza attılar ![]() ![]() ![]() Hollywood’un gelecek vadeden genç aktörleri arasında gösterilen Ben Affleck’in adı özellikle Gwyneth Paltrow ile olan ilişkisiyle sıkça basında yer aldı ![]() ![]() ![]() “ 200 Cigarettes ”de kasvetli barmen, “ Forces of Nature ”da macera peşinde koşan seyis ve “ The Boiler Room ”da avcı olarak kamera karşısına geçen Affleck, ardından Billy Bob Thornton’un “ Daddy and Them ” adlı filminde rol aldı ![]() ![]() Aktör 2000 yılında, Charlize Theron ile birlikte “ Soygun ” ( Reindeer Games )adlı aksiyon filminde ve Gwyneth Paltrow ile birlikte de " Bir Şans Daha " ( Bounce )isimli bir romantik komedi filminde rol aldı ![]() ![]() ![]() ![]() Oyunculuğun yanı sıra yönetmenliğe de el atan Affleck, “ I Killed My Lesbian Wife ”, “ Hung Her on a Meathook ” ve “ Now I Have a Three Picture Deal at Disney ” adlı kısa metrajlı filmler çekti ![]() Filmografi 2002 The Sum of All Fears 2002 Daredevil 2001 Daddy and Them 2001 Changing Lanes 2001 The Third Wheel 2001 Jay and Silent Bob Strike Back 2000 Reindeer Games 2000 Boiler Room 2000 Bounce 2000 Pearl Harbor 1999 Dogma 1999 Forces of Nature 1999 200 Cigarettes 1998 Shakeaspeare in Love 1998 Armageddon 1998 Phantoms 1997 Going All the Way 1997 Good Will Hunting 1997 Chasing Amy 1996 Glory Daze 1995 Mallrats 1993 Dazed and Confused 1992 School Ties |
![]() |
![]() |
|