Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
clive, lewis, staples

Clive Staples Lewis

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Clive Staples Lewis

Clive Staples Lewis

Yazar

Clive Staples Lewis 1898'de Belfast'ta doğdu Yazar, eleştirmen ve temelde eğitmendi Magdelen College, Oxford'da öğretim üyeliği yaptı ve nihayetinde Cambridge'de Ortaçağ ve Rönesans İngilizcesi Profesörü oldu Oxford'dayken Charles Williams ve J R R Tolkien'le birlikte çalıştı ve her biri Hıristiyan ahlakçısı olan bu üç adam alegori ve fanteziye duydukları büyük ilgi çerçevesinde bir cemiyet oluşturdular Toplantı boyunca birbirlerine hazırlamakta olduklari işleri okudular ve ister istemez birbirlerini etkiledilerLewis, Narnia krallığını anlattığı uzun serisiyle elliler edebiyatına damgasını vurdu Bilimkurgu alanına asıl katkısı ise 'KOZMIK ÜÇLEME' (ya da Ransom Üçlemesi) olarak bilinen eseridir 1938'de Sessiz Gezegenin Dışında'yla başlayan bu üçleme dilbilimci Dr Ransom'u merkezine alır Ransom insanoğlunun kurtuluşu için önerilen bir fidye -ransom- olan İsa gibidir Üçlemeye ortaçağ mitoloji damgasını vurur O güne kadar yapılmış en iyi tasvirlerle tanıtılan gezegenler koruyucu bir töze sahip, iyi ve güvenilir sığınaklar gibidir, çürümüş ve yitik Dünya'nın aksine Hikayelere iyinin ve kötünün savaşı damgasını vururLewis 1963 yılında öldüğünde ardında yepyeni bir anlatım ve anlatı biçimi bırakmış, onlarca hikâye ve derlemeyle yüzyil edebiyatına damgasını vurmuştur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com