Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
erwin, hayatı, neher

Erwin Neher Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Erwin Neher Hayatı

Erwin Neher

Buchloe Bavyera Alpleri'nin görünümünde bir yuvarlanma kırsal, Münih 70 km batısında yer alan küçük bir kasaba Bu büyüdü ve 1963 yılına kadar üniversiteye girdi Hayatımın çoğunu nerede Landsberg, 20 Mart 1944 tarihinde başka bir şehre yakın doğdu Babam, Franz Xaver Neher, süt şirketin yönetiminde yer aldı Neyse ki, bu askerlik kurtulmuş olduğunu, bu savaş sırasında gıda temini için önemli olarak kabul edildi 1930'ların başında bir öğretmen olarak eğitim almış Annem Elisabeth (kızlık soyadı Pfeiffer), benim iki ablası dahil beş aile, bakımı oldu Böylece, savaş sonrası dönemin zorluklara rağmen, sağlam bir aile içinde büyümek için bir ayrıcalıktı Bizim aile ev, bitki ve hayvanların izlerken, kendimi saat geçirdim büyük bir park-bahçe, yer alan ve hemen hemen her çakıl biliyordu

10 yaşındayken, ben Mindelheim 'Maristenkolleg' girdi Mindelheim yakındaki başka bir şehridir ve yerel 'Gymnasium', 'Maristenschulbrüder' bir Katolik cemaat tarafından işletilmektedir Cemaat ve başkalarına ait olan hem de - çok özel ve sadece konuya açık olduğunu ama aynı zamanda kişisel sorunları bu okulun büyük bir avantaj bizim öğretmenler oldu Gymnasium (1954-1963) yıllarda canlıların benim ilgi yanında, ben de kendimi teknik ve analitik sorunları batırmayın, öğrendim Aslında, çok yakında, fizik ve matematik benim en sevdiğim konular oldu Ancak, aynı zamanda, bu iki alanda birleştirici yeni kavramlar benim için edebiyat, seeped vardı Ben hevesle o zaman şık bir kelime olduğunu ve sinir uyarım 'Hodgkin-Huxley teorisi "elimi uzatsam her şeyi okudu sibernetik hakkında okuyun Benim Abitur - Sınav üniversiteye erişim sağlayan 'biyofizikçi' olması gerektiğini bana açıktı Planım fizik okumaya ve daha sonra eklemek biyoloji

1963 yılı sonbaharında, 'Münih Technische Hochschule' fizik çalışmaya başladı Technische Hochschule, tipik Alman üniversiteleri için bazı aksine oldukça sıradan dersleri tamamlayan problem odaklı ders çalışma miktarı ile oldukça sıkı bir program vardı Bu eğitim, benim sonraki araştırma çalışmaları pek çok açıdan çok yardımcı oldu

1966 yılında, ABD'de okumak için Fulbright bursu kazandı Biyofizik için erişim sağlamak olabilir düşüncesi ile bu başvuruda bulunmuştur Bu, gerçekten de böyleydi Wisconsin-Madison Üniversitesi'nde yıl boyunca, düşük açılı X-ray saçılma dahil biyofizik laboratuar tamamen entegre oldu Prof WW yönettiği proje, Beeman, kütle spektrometresi için moleküler kirişler makromoleküllerin üreten erken bir girişimdi Bir yıldan biraz daha fazla 'Master of Science "derecesi kazandı Bu resmi bir sonuca bir fizik eğitimi ile biyoloji geçiş için hazır hissettim 1967 yılında Münih'e döndü ve biyofizik tercihen sinir uyarılması ile ilgili bazı Doktora proje için etrafına baktı Neyse ki, benim arama Max-Planck-Institut für Psychiatrie, HD götürdü Lux, salyangoz nöron motoneurones ve iyon akımları sinaptik mekanizmaları araştıran oldu Biz kolayca voltaj sıkma salyangoz nöron bir proje üzerinde anlaştı Dieter uzay-klemp sorunları aşmak için Lux, akım yoğunluğu yerel ölçümü için emme pipetler kullanılması önerilmektedir

Benim yıllarda Dr Lux laboratuvarı aynı enstitüde doktora proje Bert Sakmann tanıştı Bert biz eğitim temel nöronal mekanizmaları çok ilgimi çekti, pek çok canlı tartışmalar vardı ve arkadaş oldu Kendi çıkarları Bert Sir Bernard Katz biyofizik laboratuvarında çalışmak üzere Londra'ya gitmeye karar verdi Biz yapay membranlar tek kanallı kayıt deneyimi elde etmek için fiziksel bir kimya laboratuvarında katıldı 1973 yılında Göttingen tekrar toplandı Bert nöromüsküler kavşak onunla deneyim getirdi ve tek kanal akımlarının ölçümü amaçlayan bir işbirliği üzerinde anlaşmaya sadece küçük bir tartışma gerekli 1976 yılında Yale Üniversitesi'nde Charles F Stevens laboratuvarda bir yıl geçirdi, ilk tek kanallı kayıtları yayınladı Daha sonra, bölüm, Hans Kuhn ve Otto D Creutzfeldt başımızı, bizim için bağımsız 'Genç Araştırmacı Laboratuvarı' kuruldu Bu yakın işbirliği için çok yararlı olduğunu ve bize mükemmel bir doktora sonrası arkadaşlarının bir dizi çekmek için izin verdi: Joseph P Patlak, Fred Sigworth, Alain Marty ve Owen P Hamill Birlikte tekniği mükemmel ve farklı kayıt yapılandırmaları geliştirdi Ben bu işbirlikçilere daha sonra laboratuvarda katıldı meslektaşlarının yanı sıra çok borçlu hissediyorum 1983 sonrasında, benim çıkarları sonunda hormonlar ve nörotransmitterler sekresyonunu hücresel bir tepki gibi, hücrelerin içindeki başlatan süreçleri kanallar kendileri uzağa kaymıştır

Tabii, laboratuvarda kendi laboratuvar monte başlamadan önce eşim, Eva-Maria ile tanıştı Biz, 1978 yılında evlendi, evde ailem ve benim 'araştırma aile' paralel olarak arttı Richard (12), Benjamin (11), Carola (10), Sigmund (7) ve Margret (4): Şimdi beş çocuk var Eşim kendi bilimsel kariyer verdi ve beni benim araştırma yararı için sürekli destek vermiştir

Onursal derece

- Onursal Profesör, 1986 Göttingen Üniversitesi

HÇ, Limburgs Universitair Merkez 1988 - Dr

Ödüller (çoğunlukla Bert Sakmann ile birlikte)

Nernst-Haber-Bodenstein Fizikokimya 1977 Alman Derneği Ödülü

Feldberg Ödülü, Feldberg Vakfı, Londra 1979

KC Cole Ödülü, Biyofizik Derneği 1982

Harold Lamport Ödülü, New York Bilimler Akademisi'nin Bilimleri 1982

Spencer Ödülü, Columbia Üniversitesi 1983

Adolf Fick-Preis, Universität Würzburg 1984

Louisa Gross-Horwitz Ödülü, Columbia Üniversitesi 1986

Fidia Araştırma Ödülü Anlatım, Fidia Araştırma Vakfı 1986

Schunck-Preis, Universität Giessen 1986

Leibniz Ödülü, Deutsche Forschungsgemeinschaft 1986

Gairdner Ödülü, Toronto l989

Hans Hellmut Vits-Preis, Universität Münster 1990

Bristol-Myers Squibb Araştırma Ödülü, New York, 1990

Gerard Ödülü, Amerikan Nörobilim Derneği 1991

Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1991, Editör Frängsmyr, [Nobel Vakfı], Stockholm, 1992 Tore

Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir

Telif Hakkı © Nobel Vakfı, 1991

Lahikası, Ağustos 1999

Onursal derece

Dr HÇ

Alicante Üniversitesi, İspanya, 1993

University of Wisconsin, Madison, Wisconsin, ABD, 1993

Münih Teknik Üniversitesi, Federal Almanya Cumhuriyeti, 1994

Madrid Üniversitesi, İspanya, 1994

Huazhong Üniversitesi Fen ve Teknoloji, Wuhan, Çin Halk Cumhuriyeti, 1994

Arjantin Bahia Blanca, 1995 Üniversitesi

Roma Üniversitesi, İtalya, 1996

İbrani Üniversitesi, Kudüs, İsrail, 1999

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com