Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, samuel, ting

Samuel C.C. Ting Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Samuel C.C. Ting Hayatı

Samuel CC Ting

Ann Arbor, Michigan, Kuan Ting Hai, mühendislik profesörü ve Tsun-Ying Wang, psikoloji profesörü, üç çocuk ilk 27 Ocak 1936 tarihinde doğdu Annem ve babam Ben Çin'de doğmuş olacağını umduğu, ancak doğum kaza, ABD'yi ziyaret iken erken doğdu gibi bir Amerikan vatandaşı oldu Benim doğum İki ay sonra Çin'e döndü On iki yaşına kadar sayesinde savaş koşullarına geleneksel bir eğitim vermedi Bununla birlikte, annem ve babam her zaman üniversiteler ile ilişkili olduğu ve böylece bizi sık sık ziyaret eden birçok başarılı bilim adamları toplantı fırsatı buldu Belki de bu yüzden erken infiuence üniversite hayatı ile ilişkili olduğu her zaman arzusu vardı

Her iki ebeveyn beri, benim anne büyükannesi tarafından büyütüldü Benim anne tarafından dedesi, ilk Çin Devrimi sırasında hayatını kaybetti Bundan sonra, anneannem, otuz üç yaşında okula gitmeye karar verdim, bir öğretmen oldu ve annem yalnız getirdi Ben gençken annem ve büyükannem genellikle bu çalkantılı dönemi ve onlar, iyi bir eğitim ile annem sağlamak için yapılan çabalar sırasında zor hayatlarını hatırlatarak hikayeler duydum Bunların her ikisi de, cesur, özgün ve belirlenen kişi vardı ve onlar beni silinmez bir izlenim bıraktı

Ben yirmi yaşında iken ben daha iyi bir eğitim için Amerika Birleşik Devletleri'ne dönmeye karar verdi Anne babamın arkadaşı, GG Brown, Michigan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Dekanı, kendisi ve ailesi ile kalmak için hoş olurdu ailem söyledi O zaman ben çok az İngilizce biliyordu ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan maliyeti hiç bir fikrim yoktu Çin, birçok Amerikalı öğrenciler, kendi kaynaklarını üniversite geçmesi olduğunu okumuştu Ben, Ben de yapacağını ailemin bilgilendirdi Ben zamanında yeterli daha fazla görünen 100 $, 6 Eylül 1956 tarihinde, Detroit havaalanında geldi Ben biraz korktum kimse bilmiyordu ve iletişim zordu

Benim eğitim için burs bağlı bu yana, onları tutmak için çok sıkı çalışmak zorunda kaldım Her nasılsa, üç yıl içinde Michigan Üniversitesi'nde matematik ve fizik hem de derece elde etmek için yönetilen ve doktorasını tamamladı Dr altında fizik derecesi LW Jones ve ML 1962 yılında Perl

Ben bir Ford Vakfı Üyesi olarak Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü'nün (CERN) gitti Orada Proton Synchrotron'u Giuseppe Cocconi çalışmak için iyi bir servet vardı ve fizik ondan çok şey öğrendim O her zaman, karmaşık bir sorunun inceleyen basit bir şekilde büyük bir itina ile deneyler yaptı ve beni derinden etkiledi

1965 yılının baharında, Columbia Üniversitesi'nde eğitim için Amerika Birleşik Devletleri'ne döndü Columbia Fizik Bölümü bu yıl içinde bir çok uyarıcı bir yerdi ve ben L Lederman, TD Lee, II gibi insanlar izlerken fırsatı buldu Rabi, M Schwarts, J Steinberger, CS Wu, ve diğerleri Onlar fizik kendi kişisel tarzı ve son derece iyi bir tat vardı Columbia Üniversitesi'nde kısa kalmak büyük ölçüde yararlandılar

Columbia Üniversitesi'nde ikinci yılında bir nükleer hedef foton çarpışması elektron-pozitron çifti üretim Cambridge Elektron Hızlandırıcısı yapılan bir deney vardı Kuantum elektrodinamiği ihlali göstermek için görünüyordu Bu deneyde ayrıntılı olarak okudu ve çoğaltmak için karar verdi Hamburg'da bir çift üretim deney yapma olasılığı hakkında Deutsches Elektron Synchrotron (DESY) G Weber ve W Jentschke temasa geçti Onlar çok hevesli olduğunu ve bana hemen başlamak için teşvik etti Mart 1966 yılında Columbia Üniversitesi'nde Hamburg bu deneyi gerçekleştirmek için izin aldı O zamandan beri, elektron ya da muon çiftleri fizik, kuantum elektrodinamik, üretim ve foton gibi parçacıkların çürüme ve elektron ya da muon çiftleri için çürümeye yeni parçacıklar için arama araştıran tüm çabaları vermiş Bu tür deneyler, arka plandaki istenmeyen olayların çok sayıda karşı yüksek reddi için, ve aynı zamanda iyi kitle çözünürlüğe sahip bir detektör, yüksek yoğunluklu bir olay akı olan ihtiyacı ile karakterizedir

Daha yüksek bir kitle yeni parçacıkların aramak için, ben 1971 yılında Amerika Birleşik Devletleri Grubuma geri getirdi ve Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda bir deney başladı J parçacık - 1974 sonbaharında yeni, tamamen öngörülemeyen, ağır parçacığın bir kanıt bulunamamıştır O zamandan beri yeni parçacıkların bir bütün aile tespit edilmiştir

1969 yılında Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) Fizik Bölümü katıldı 1977 yılında MIT'de Fizik ilk Thomas Dudley Cabot Enstitüsü Profesörü olarak atandı Son yıllarda M Deutsch, AG Hill, H Feshbach, W Jentschke, H Schopper ve G Weber ile ilişkili olmak benim için bir ayrıcalık oldu Tüm güçlü beni desteklediler Buna ek olarak, U Becker, J Burger, M Chen, R Marshall ve AJS gibi pek çok seçkin genç fizikçiler ile çalışmak keyif aldık Smith

1985 yılında Dr Susan Marks ile evlendi 1986 doğumlu bir oğlu Christopher, var ve bir önceki evliliğinden iki kız, Jeanne ve Amy

1976 yılında ABD hükümeti Ernest Orlando Lawrence Ödülü ve 1988 yılında İtalyan hükümeti DeGasperi Bilim Ödülü verildi Ben de 1977 yılında Mühendislik Bilimleri Derneği tarafından ödüllendirildi Eringen Madalyası, 1988 yılında İtalya Taormina, kasaba ve Altın Madalya, 1988 yılında, İtalya'nın Brescia kenti Bilim ve Barış İçin Mükemmellik Altın Leopar Ödülü aldık Ben, Ulusal Bilimler Akademisi (ABD) bir üyesi ve Amerikan Fizik Derneği, İtalyan Fizik Derneği ve Avrupa Fizik Derneği Ben de Academia Sinica, Pakistan Akademisi ve SSCB Bilim Akademisi (şimdi Rusya Bilimler Akademisi) Bilim yabancı bir üyesi olarak seçilmişlerdir Ben de Şanghay Jiatong Üniversitesi fahri profesörü, Çin, Hong Kong, Columbia Üniversitesi, Bologna Üniversitesi, Moskova Devlet Üniversitesi ve University of Science ve Çin Teknoloji Üniversitesi, Michigan Üniversitesi'nden Doktor Honoris Causa derece tutun ve Çin

Nobel anlatım, Fizik 1971-1980, Editör Stig Lundqvist, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1992

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com