![]() |
Eric S. Maskin Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eric S. Maskin HayatıEric S ![]() New York doğumlu, ama Alpine, New Jersey Hudson Nehri boyunca büyüdü ![]() ![]() Tenafly Yüksek, bazı adanmış öğretmenler için şanslıydım; matematik çarpıcı güzelliği gözlerimi açtım hesabı eğitmen, Francis Piersa, özellikle borçlu ![]() ![]() danışman ![]() Ders iktisat teorisi sınır konuları hodgepodge, ancak bunun iyi bir rol, mekanizma tasarımı doğmakta olan bir alan Leonid Hurwicz çalışmaları için ayrıldı ![]() ![]() Aslında, ben aslında bir iktisat doktora yapıyor sona erdi Derecesi uygulamalı matematik sözde oldu ![]() ![]() yerine sorun zorlu bir araya set) ve öğrenci katılımcılar Jerry Green analitik seminer, Elhanan Helpman Bob Cooter ve Jean-Jacques Laffont ![]() Ken Ok, bir danışman olarak, onun süresi ile inanılmaz derecede cömert ve ofisinde bire bir tartışmalar bizim çok büyük bir miktar öğrendim ![]() Onun gözetimi altında, ben unmanipulable mekanizma bulma sorunu da çözülebilir, ancak ve ancak tercihlerini herhangi bir etki, Yön axioms1 tatmin edici bir sosyal refah fonksiyonu bulma sorunu çözülebilir, gösteren bir tez yazdı ![]() Ken arkadaşı ve İsa College, Cambridge Üniversitesi azından benim için bir doktora sonrası araştırma bursu düzenlemek yardımcı işbirlikçi Frank Hahn, ayaklarına oturan yararlanmak istiyorum düşündüm ![]() ![]() Ama gerçek golleri haftalık "öğretici" Frank ile oturumları, ve Jean-Jacques Laffont (daha sonra Paris) ve Partha Dasgupta (LSE) ile araştırma projeleri ve yaşam boyu süren dostluklar başlamak için bir fırsat ![]() İngiltere'de iken, ben başka yeni arkadaş, Leo Hurwicz çalışma (Ken Stanford onu bana tanıttı vardı) esinlenerek bir sorun yakalandı: hangi koşullar altında, bir yordam veya bir mekanizma (tasarlamak mümkün ![]() uygulanabilir herhangi bir veto yetkisi verilen bu özellik, zayıf bir gereksinimi, aynı zamanda tutar memnun ![]() Bulgu kanıtı biri açıkça bir uygulama mekanizma tasarımı nasıl gösterdi olduğunu, yapıcı oldu ![]() ![]() ![]() Ama aslında bir yirmi yıl için kağıt yayımlamak vermedi: zaten iyi çalışma kağıdı şeklinde bilinen bu yana küçük bir nokta var gibi görünüyordu ![]() MIT ekonomi departmanı o zaman hala çoğu fakültenin öğretim kulübü tek bir büyük masanın etrafında her gün öğle yemeği için uyabilecek kadar küçüktü ![]() Bu vesileyle her zaman bir zevk oldu - Paul Samuelson veya Franco Modigliani, herhangi bir gün, benim gibi genç öğretim pür dikkat kesilmiş kitleye Bob Solow tarafından sık sık ünlem ile ileri tutabilir ![]() ![]() Ben de büyük ölçüde, çok yakın bir arkadaşı ve sık sık birlikte oldu profesörü John Riley, ziyaret ile konuşurken zevk ![]() Tabii ki, MİT değil, sadece kendi fakülte için değil, aynı zamanda öğrenciler için de dikkat çekici oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Harvard, MIT, şüphesiz, benim ilk öğretim iş için en iyi yer olmasına rağmen, daha doğal bir çalışma yaptığını sıralama için uzun vadeli bir uyum gibi görünüyordu ve bu yüzden yedi yıl sonra Littauer Merkezi nehir kadar taşındı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MIT'de, Harvard'da müthiş öğrencilerin bir arkaya sahip olduğumuz için şanslıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yazı gibi, yedi yıl boyunca Enstitüsü'nde oldum ve ben umduğu şeyi sağladı: disiplinler, mübarek özgürlük arasında meslektaşları, etkileşim uyarıcı, birinci sınıf çalışma koşulları ![]() ![]() "Şans" kelimesi bu otobiyografik kroki tekrar görünür ve bu bir rastlantı değildir ![]() Mekanizma tasarımı sadece kayda değer öğretmenler, öğrenciler, iş arkadaşları ve arkadaşlar bir arkaya sahip, en önemlisi, çiçek başlayan ve bir zaman alanına girmiş, ilk etapta ekonomi bulduğu son derece şanslı mesleği ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|