Prof. Dr. Sinsi
|
Eric F. Wieschaus Hayatı
30 ve 40 başlarında, Poulson Drosophila temel embriyoloji nitelendirdiği ve embriyonik gelişim sırasında ilginç bir yorumlanabilir fenotip (Notch lokus silinmesi ile ilişkili sinir defektleri) ile ilk mutantların nitelendirildi Bu noktaya kadar, ben sinekleri tüm gelişim genetiği göz renkleri ve kıllar ve yetişkin morfolojisi diğer yönleri dahil düşünmüştü Sinekler embriyolar olduğunu aklıma hiç, ya da bu Drosophila embriyogenez omurgalıların klasik okudu embriyolarda görülen muhteşem hücre hareketlerinin aynı tür tarafından karakterize edildi Ben Poulson öğrendim
Okuldan mezun benim ikinci yılında, Walter Gehring'in kültür embriyoların in vivo teknikler öğrenmek için laboratuara geçti Gehring'in sadece tıp fakültesi laboratuvar kurmak vardı, bu yüzden hala Basel döndükten sonra iki yıl sonra olmak için daha çok küçük, çok küçük Onunla direkt olarak çalışan, onun tek öğrenci olduğu için deneysel bilimin nasıl yapıldığını öğrenmek için harika bir fırsat oldu Benim ilk onun laboratuvarda deneyler için, ben blastodermin aşamada hücreler zaten belirli diskleri oluşturmak için kararlı olup olmadığını araştırmak için yola çıktı Planım, genetik olarak işaretlenmiş ile çevrili yetişkin karnı blastodermin ve kültür onları belirlenen bölgelerden gelen tek hücre kaldırmak için "besleyici hücreler " Basel, New Haven ve hemen hemen tüm zamanımı son yıllarda embriyoların dissociating ve farklı kültür yöntemleri deneyerek geçirdim, ama tek izole hücreleri hayatta kalmak için almak mümkün değildi Neyse ki, yol boyunca bir noktada, ben normal hücreleri, in vivo kültür teknikleri homojenize ya da benim için tabi olmayan embriyolar ne yaptığını bilmek için gerekli olan karar vermişti Bu sonuçta benim tez teşkil eden bu deneylerin, başlangıçta daha iddialı kültürler için kontrol olarak planlanan oldu Ben tek hücre elde edilen klonlar işaretlemek için, X-ışını indüklenen mitotik rekombinasyon kullanılır Larvaları, yetişkin sineğin kanat ve bacak arasındaki genişletilmiş klonlar, klon doğurdu blastodermin hücre ya da disk ile ilgili henüz tespit edilmiştir olamazdı olduğunu belirten ışınlama tarafından üretilen sınırlı klonlar aksine Öte yandan komşu bacaklarını üst üste klonlar bulmak asla tahmin edemezdim Bacaklar, farklı segmentlere elde edilmiştir, çünkü benim sonuç blastodermin hücreleri bir şey için belirlenmiş olsaydı, onlar daha ziyade diskler segmentleri için kararlı olduğunu ileri sürdü
Basel benim son bir yıl içinde kutup hücre nakli, genetik mozaik yumurtalıklar kullanarak Elisha Van Deusen ve Larry Marsh ile işbirliğine başladı Gibi mozaikler, özellikle anne etkisi mutantlar gen faaliyetleri germ hücreleri kendilerini bloke olsun, ya da üstteki folikül hücreleri aktif olan genlerin tespit olmadığını belirlemek için kullanmak istedi Test mutantlar en ilginç fenotipleri sahip olmasa da, yumurta kabuğunda anormal bir desen neden fs (1) K10, kimse yoktu Oogenez sırasında folikül hücreleri tarafından salgılanan kabuk olduğundan, biz bu hücreler genotip bağlıdır defekt bekleniyor Bizim için sürpriz mutant bağımlı germ hattı oldu Bu nakli germ hücreleri ve folikül hücreleri üzerinde kontrollü desenlendirme kaynaklanan bir düzenleme ilkesi ilk kanıt sağladı K10 yumurta gelişen embriyolar anormal, ama bir şekilde ben o zaman anlamadı ki Dorsal ventral polarite açısından yeniden yorumlamak benim için dorsal Christiane Nüsslein Volhards çalışmaları sürmüştür
Zürih Rolf Nöthiger ile benim doktora sonrası çalışmalarına başlayacak Basel sol iki ay önce Christiane (Jani) Nüsslein-Volhard araya geldi Jani Drosophila embriyoloji öğrenmek üzere Basel'e geri gelmişti ve biz bu nedenle birçok ortak ilgi vardı Ben Zürih benim doktora sonrası çalışmaları için sol sonra bile, ben kısmen deneyleri bitirmek için Basel geri geleceğini, ancak aynı zamanda her zaman onunla birlikte akşam yemeği yiyin Biz eninde sonunda birlikte yapmak istedim bilim ve plan deneyleri konuşacaktı
Çok işim Zürih, benim tez çalışması hücre teknikleri kullanmaya devam etti, fakat şimdi cinsel dimorfik yapılarının gelişimini analiz etmek Janos Szabad ve K10 ve mitotik rekombinasyon kullanarak germ line mozaikler için etkin prosedürler geliştirdi Trudi Schüpbach ile işbirliği içinde, biz de embriyonik epidermisin hücre okudu Bu çalışmalar paralel Jani Nüsslein-Volhard Margit Lohs kullanarak lazer ablasyon ile başlamıştı benzer bir analiz Her iki çalışmada segmental birimleri blastodermin aşamada 3-4 hücre geniş çizgiler olarak kurulmuş olabileceğini ileri sürdü Şimdiye kadar başıma gelen en önemli şey, benim yakın arkadaşı ve zaman zaman bilimsel işbirlikçi oldu Trudi Schüpbach, Zürih benim derinleşen ilişkisi, aynı zamanda hayatım boyunca muazzam bir duygusal destek Biz eventully Princeton, 1983 yılında evlendi Onunla Yaşam ve üç kızı Ingrid Eleanor ve Laura, beni meşgul tutulmalı ve laboratuar taleplerine gereken bir denge sağlanır
1978 yılında Heidelberg Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı, benim ilk bağımsız iş geçti Laboratuvarda sadece inşa edilmiş ve çeşitli üye ülkelerin bilim adamları için uluslararası bir buluşma noktası olarak düşünülmüştü Zamanda kalıcı sözleşme olmasına rağmen, grup lideri olarak konumunu bana büyük öğretim yükümlülükleri veya gerekli fonu elde etmek için deney planları her adımı açıklamak için gerekli olmadan, embriyolarda benim ilgi devam bağımsızlık verdi Olağanüstü bir fırsat olarak iş, ben pişman kariyerlerinin başında daha fazla genç bilim adamlarına verilen değildir edildi Heidelberg hareketin en dikkat çekici özelliği, ancak EMBL Jani için de benzer bir pozisyon teklif etmişti Bu deneylerin pek çok kişinin düşündüğünden ve Basel uzun akşam yemeği sohbetleri üzerine geliştirilen spekülasyonların birçok test etmek için bize bir şans verdi
Biz kendi bireysel araştırma projelerine devam etmek için çalıştı rağmen, çağımızın en EMBL ortak mutagenez deney geçti Embriyonik gelişimini etkileyen mutasyonlar için sinek genom doyurmak için sanki sinek çok sayıda işleme gerekli olduğundan, ilk olarak, özellikle nesillere spesifik genotipleri öldürmek ve çok sayıda mikroskop hazırlıkları yapmak için teknikleri kurmak genetik seçimleri test etmek için vardı Mutagenez ekranlarında devam yorumlanması, çeşitli mutant hatları gözlenen özel kusurları var Ayrıca, gelişim sorunları, son modelleri embriyolarda desenlendirme tartışmak üzere devam etti ve Bu yıl benim bütün bilimsel kariyerinin en heyecan verici, entelektüel uyarıcı olanlar olası idi Bu mutagenez deneyler özel bir özelliği, hemen hemen her gün yeni bir fenotip, embriyonik gelişim hakkında bize bazı uzun faraziyesini yeniden değerlendirmek için zorlayacaktır bir fenotip karşılaşmaya Beklediğimiz oldu
1981 yılında Princeton Heidelberg taşındı O günden bu yana lisans ve lisansüstü düzeyde genetik ve geliştirme kursları öğretti Heidelberg deneyler ileri araştırmalar için zengin bir ilham kaynağı sağlamak için devam ediyor Princeton, Trudi Schüpbach gelen ve sonra anne etkisi mutantlar için benzer büyük ölçekli mutagenez ekranlar gerçekleştirdi Bu ekranlar tespit lokusların yanı Drosophila oogenez desenlendirme eğitim için ideal bir sistem olarak rakip embrogenesis gelmek için izin Tübingen Jani laboratuarı, tarafından yapılan karşılaştırılabilir bir ekran gibi Ben de segmentasyon genleri yanı sıra segmental kimliğini etkileyen genler ilgi devam etmiştir Peter Gergen, Jym Mohler ve Doug Coulter solucan onların analizleri, kirpi başladı ve benim laboratuvar Princeton'da oddskipped ve extradenticle gen Mark Peifer analiz ve Rauskolb Cordelia Armadillo Çalışmalarımız Bob Riggleman ve Paul Schedl tarafından başlatılan ve Mark Peifer tarafından devam ettirildi
Çok genleri kontrol hücre şekli gastrulasyon sırasında değişiklikler (Sue Zusman, Suki Parklar, Dari Sweeton, Mike Kosta), erken hücre iskeletinin (Lesilee Gül, Eyal Schejter, Marya Postner iş) kurulması için genler mevcut iş merkezleri Heidelberg mutagenez deneyleri gibi spesifik morfolojik değişiklikler doğrudan ilgili genleri tanımlamak daha az başarılı olmuştur Biz sonuç olarak, kimlik gibi genler translokasyonlar içeren alternatif genetik prosedürleri tasarladık ve hücre içinde rollerini bir analiz başlatmış bulunuyoruz Genel Princeton yıl benim araştırma için giderek artan bir hücre biyolojik dönüş gördük İşim her zaman güçlü bir görsel bileşen (muhtemelen bir sanatçı ya da ressam olmak benim bastırılmış genç arzuları yatıştırmak için) olmuştur Bir bilim adamı, morfolojisi ve hücre biyolojisi aslında aynı bilimsel alanlarda, ya da en azından ikinci eski moleküler açıklama sağladığı gibi benim geliştirme geç saatlere kadar ne fark etmedi
|