Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frisch, hayatı, karl, von

Karl Von Frisch Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karl Von Frisch Hayatı

Karl von Frisch

Ben, Viyana, üniversite profesörü Anton Ritter von Frisch ve eşi Marie, kızlık soyadı Exner oğlu 20 Kasım 1886 tarihinde doğdu Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi, daha sonra bir dilbilgisi okulda okudu İlk sınav sonra, Felsefe Fakültesi açık ve Münih ve Viyana'da Zooloji eğitimi aldı Ben 1910 yılında Viyana Üniversitesi'nden doktorasını aldı Aynı yıl Münih Üniversitesi Zooloji Enstitüsü Richard Hertwig asistanı oldu Orada Zooloji ve Karşılaştırmalı Anatomi Üniversitesi Eğitim Sertifikası kazandı

1921 yılında Rostock Üniversitesi Zooloji Fakültesi Profesörü ve Direktörü olarak gitti; 1923 yılında Breslau taşındı ve 1925 yılında Münih benim eski öğretmeni Richard Hertwig başardı Rockefeller Vakfı desteği ile mevcut en iyi tesisleri ile yeni bir Zooloji Enstitüsü bina denetledi Ikincisi imha sonra, İkinci Dünya Savaşı sırasında 1946 yılında Graz gitti ama Enstitüsü tekrar edildikten sonra, 1950 yılında Münih'e geri döndü 1958 yılından bu yana bir profesörü ve benim bilimsel çalışmalar devam etmiştir Benim yayınlanan bildiri aşağıda en önemlileri şunlardır:

Der Farben und Formensinn der Bienen: Zoologische Jarbücher (Physiologie) 35, 1-188, (1914-1915) (Renk ve şekil arı duygusunu)

Über den Geruchssinn der Bienen und seine blütenbiologische Bedeutung: Zoologische Jahrbücher'in (Physiologie) 37, 1-238 (1919) (Arı çiçeklenme sırasında koku ve önemini duygusunu)

Über die Sprache "der Bienen Eine tierpsychologische Untersuchung: Zoologischer Jahrbücher'in (Physiologie) 40, 1-186 (1923) (Arı hayvan psikolojisi language' bir sınav)

R Stetter Zeitschrift für vergleichende Physiologie 17, 686-801 (1932): Untersuchung den Sitz des Gehörsinnes bei der Elritze über (Minnow işitme duyusunun konuma incelenmesi)

Über den Geschmachsinn der Bienen: Zeitschrift für vergleichende Physiologie 21, 1-156 (1934) (Arı tat duygusu)

Über einen Schreckstoff der Fischhaut und seine biologische Bedeutung: Zeitschrift für vergleichende Physiologie 29, 46-145 (1941) (Balık derisi ve biyolojik önemi itici madde)

Die Tänze der Bienen: Österreichische Zoologische Zeitschrift 1, 1-48 (1946) (Arının dans eder)

Die Polarizasyon des Himmelslichtes als orientierender Faktor bei den Tanzen der Bienen: Experientia (Basel) 5, 142-148 (1949) (Arı danslar sırasında bir yönlendirme aracı olarak ışıklık kutuplaşma)

Die Sonne als Kompass im Leben der Bienen: Experientia (Basel) 6, 210-221 (1950) (Arıların hayatında güneşi pusula olarak)

Tanzsprache und Orientierung der Bienen, Springer Verlag Berlin Heidelberg-New York (1965) (Arıların Dans Dil ve Oryantasyon, Harvard University Press, 1967)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com