Prof. Dr. Sinsi
|
Emil Von Behring Hayatı
Emil von Behring
Emil Adolf Behring Hansdorf, Deutsch-Eylau toplam 13 çocuk ile bir hoca ikinci evliliğin en büyük oğlu olarak 15 Mart 1854 tarihinde doğdu Aile Üniversitesi Emil tutmak için göze alamazdı bu yana, o Berlin'in tanınmış Ordu Tıp Koleji, 1874 yılında girdi Bu yaptığı çalışmalar mali açıdan uygulanabilir değil, aynı zamanda onun tıp diplomasını (1878) ve onun Devlet Sınavı (1880) geçtikten sonra birkaç yıl boyunca askerlik hizmetini kalmak yükümlülüğü taşıdı Daha sonra Polonya Wohlau ve Posen için gönderildi Çok pratik çalışmalarının yanı sıra o septik hastalıkları ile bağlantılı problemleri (Kimya Bölümü Deneysel İstasyonu) Posen sürede bulundu Yıl 1881-1883 yılında bu nedenle antitoxic, mikrop öldürmek, ancak onlar tarafından verilen zehirler nötralize belirten, iyodoform eylem önemli bir soruşturma yürütülmektedir Onun bu sorulara ilişkin ilk yayınlar 1882 yılında ortaya çıktı Askeri sağlık, özellikle önlenmesinde ilgi ve yeteneği Behring farkında olmak, salgın hastalıklar ile mücadele ile ilgili yönetim organı, deneysel yöntemler daha ileri eğitim için Bonn farmakolog C Binz onu gönderdi 1888 yılında Robert Koch altında Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde asistan olarak çalıştığı kuşkusuz kendi istekleri ile tam anlaşma Berlin, onu geri emretti 1889'da sonra birkaç yıl boyunca burada kaldı ve ikinci Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü taşındı Koch izledi Bu randevu, 1890 yılında katıldı P Ehrlich, işçilerin Koch etrafına toplanmıştı parlak takım da sadece Koch ile yakın ilişki içine, onu getirdi, ancak 1894 yılında Behring Halle Hijyen profesörü oldu ve ertesi yıl Marburg ilgili sandalyeye geçti
Ama, o, kendisi; Behring en önemli araştırmaları yakından Pasteur, Koch, Ehrlich, Löffler, Roux, Yersin ve bakteriyel hastalıklar, immünoloji, modern bilgi kuruluşuna öncülük diğerleri, çığır açan çalışmaları ile bağlı idi difteri ve tüberküloz çalışmaları için esas olarak hatırlanacak 1888-1890 E Roux ve A Paris'teki Pasteur Enstitüsü'nde çalışan Yersin, yıllar boyunca hiçbir basil içeren difteri, çeşitli kültürlerin, filtratlar üretilen bir toksin denilen bir madde, hayvanlar enjekte içerdiğini gösterdi difteri tüm belirtileri 1890 yılında, L Brieger ve C Fraenkel onlar toxalbumin olarak adlandırdığım bu hayvanların aşı difteri için, kobaylarda içine uygun dozlarda enjekte difteri basilinin kültürleri, zehirli bir madde, hazırladı
Behring iyodoform eylem yaptığı gözlemlerin itibaren, hayvanların çeşitli dezenfektanlar ile tedavi edilmiş malzeme ile enjekte edildi, yaşayan bir organizma bir dezenfeksiyon elde olabilir mi bulmaya çalıştım Tüm deneyler şeyden önce, difteri ve tetanoz basili ile yapıldı Onlar bu iki hastalık için yeni bir tür terapi bilinen gelişimine yol açtı 1890 yılında Behring ve S Kitasato doz difteri ve tetanoz basilinin sterilize brothcultures, kanlarını üretmek, üretilen bu basil (antitoxins) toksinleri nötralize maddeler hayvanların neden mezun oldu, bunların keşif yayınladı Onlar da böylece bir hayvan tarafından üretilen antitoxins başka bir hayvanın bağışıklık olduğunu ve difteri belirtileri gösteren aslında bir hayvan tedavi edebilecek gösterdi Bu büyük keşif kısa sürede doğruladı ve diğer işçiler tarafından başarıyla kullanılmıştır
Daha önce 1898 yılında, Behring ve F Wernicke difteri bağışıklık difteri toksini difteri Antitoksin tarafından nötralize hayvanların içine enjeksiyon yoluyla üretilen olabilir bulmuş ve 1907 yılında Theobald Smith gibi toksin Antitoksin karışımları insanın bağışıklık için kullanılan olabileceğini öne sürmüştü Bu hastalığa karşı Bu, 1913 yılında, onun bu tür bir karışımın üretim ve aşılama büyük oranda bela difteri sürgün modern yöntemleri sonuçlandı Behring başlangıçta üretilen karışım değiştirilmiş ve rafine sonraki çalışma duyurdu, ancak, Behring insanlık Kendini Behring Bu toksin Antitoksin karışımı son difteri eradikasyonu olasılığı onun üretim gördüm ve o hayatının çalışmaları taçlandıran bir başarı olarak çabalarına bu kısmı kabul
, 1901 yılından Behring sağlık itibaren düzenli konferanslar vererek onu engelledi ve o esas tüberküloz çalışmaya adadı Onun işi o bir mali ilgi olduğu ticari bir firma, Marburg iyi donanımlı laboratuarları onun için inşa edilmiş ve 1914 yılında kendisi sera ve aşı üretimi için ve bunlar üzerinde deneysel çalışmalar, Marburg, Behringwerke de kurdu kolaylaştırmak için Onun sera ve aşı üretimi ile ilişkisi onu mali mamur ve iyi deneysel amaçlar için kullanılan sığır sunan Marburg büyük bir emlak sahibi
Behring sayısız yayınların büyük çoğunluğu 1893 ve 1915 yılında onun Gesammelte Abhandlungen (Collected Papers) sürümleri kolaylıkla temin yapılmıştır
Birçok ayrımlar Behring sonra takdim edildi Zaten 1893 yılında Profesör unvanı ona takdim edildi ve iki yıl sonra oldu «Geheimer Medizinalrat» Fransız Legion of Honour memuru Bunu takip eden yıl içinde İtalya, Fransa ve Türkiye'de Dernekleri onursal üyelik ardından, 1901 yılında Nobel Ödülü yıl, o soyluluğun büyüdü ve 1903 yılında Ekselansları başlığı ile Kraliyet Danışma Konseyi'ne seçildi Daha sonra daha da onursal üyelikleri yanı sıra, Macaristan ve Rusya, Almanya, Türkiye ve Romanya emir ve madalyalar izledi Ayrıca fahri Marburg libero (Ehrenbürger) oldu
Behring 1896 yılında 18 yaşında Else Spinola, Berlin Charite Direktörü kızı ile evlendi Onlar yedi çocuk vardı Behring Marburg 31 Mart 1917 tarihinde öldü
|