10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Edward Tatum Hayatı
Edward Tatum
Edward Lawrie Tatum, O, Arthur Lawrie Tatum, Wisconsin Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Profesörü, ve Mabel Webb Tatum en büyük oğlu olan Boulder, Colorado, ABD, 14 Aralık 1909 tarihinde doğdu Annesinin ölümünden sonra babasının eski Celia Harriman evlendi
Tatum, onun AB alarak, Chicago ve Wisconsin Üniversitesi'nde eğitim gördü 1931 yılında Kimya derecesi, M Ş 1932 yılında Mikrobiyoloji lisans ve doktorasını 1934 yılında Biyokimya derecesi Doktora için derecesi tezini Edwin Broun Fred ve William Harold Peterson yönünde altında yapmıştı bakterilerin beslenme ve metabolizma üzerinde çalışmak oldu Bu iş hiç şüphesiz, 1958 yılında, kendi kitabı için kazanmak için George Wells Beadle, onun daha sonra işin temellerini attı, Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü
Tatum, Wisconsin Üniversitesi'nde doktorasını aldıktan sonra, bir yıl boyunca inceledi ve sonra, Hollanda Utrecht Üniversitesi Genel Eğitim Bursu verildi Daha sonra 1941 yılına kadar 1937 Araştırma Görevlisi, Stanford Üniversitesi, California, Biyolojik Bilimler Bölümü katıldı ve 1945 yılına kadar 1941 Yardımcı Doçent 1945 yılından itibaren 1948 yılına kadar, Yale Üniversitesi'nde Botanik ve Mikrobiyoloji Profesörü gittikçe Yardımcı Doçent oldu 1948 yılında Stanford Üniversitesi Biyoloji Profesörü olarak geri döndü ve daha sonra orada Biyokimya profesörü oldu Onun 1946 yılına kadar, o Üniversitesi Biyoloji (Genetik) Profesörü George Wells Beadle ile işbirliği Stanford Üniversitesi'nde çalışma hayatı ve bu dönemde oldu
Tatum araştırma öncelikle biyokimyası, beslenme ve mikroorganizmaların genetik ve meyve sineği Drosophila melanogaster ilgili olmuştur George Wells Beadle ile verimli bir işbirliği içinde, ortak çalışma ve Beadle Drosophila üzerinde kendi iş vermek ve mantar Neurospora ile çalışmaya karar verdi Drosophila genetiği ve göz rengi, kimyasal yönlerini ücret aldı crassa, Joshua Lederberg, Nobel Ödülü ile birlikte, biotin başarılı basit inorganik medya bu mantar yetiştiriciliği için gerekli olduğunu keşfetti ve böylece onları kazandığı iş için gerekli genetik materyal ile bu iki işçi Tatum 
1953 yılında, American Chemical Society Remsen Ödülü aldı O Ulusal Vakfı Danışma Kurulu üyesidir ve Büyümesi Üzerine Ulusal Araştırma Konseyi, Amerikan Komitesi araştırma danışmanlık panellerinde görev yaptı Ayrıca, Journal of Biological Chemistry Yayın Kurulu, 10 yıl boyunca görev yaptı O şimdi, Bilim ve Biochimica et Biophysica Acta Yayın Kurulu üyesidir
Tatum Viyola Kantor ile evli O iki ona doğan kızlarına, Margaret ve Barbara ve ilk eşi, Haziran Alton sahiptir
Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Edward Tatum, 5 Kasım 1975 tarihinde öldü
|
|
|