Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edward, hayatı, kendall

Edward C. Kendall Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edward C. Kendall Hayatı

Edward C Kendall

Edward Calvin Kendall, 1908 Master of Science Lisans dereceleri elde Columbia Üniversitesi'nde eğitim gördü Güney Norwalk, Connecticut, ABD, Kimya konusunda uzmanlaşmış, 1909 yılında, 8 Mart 1886 tarihinde doğdu 1909'dan 1910 yılına kadar bu Üniversitesi Goldschmidt Üyesi oldu ve 1910 yılında doktorasını aldı Kimya

1910 yılından 1911 yılına kadar Michigan, ABD tiroid bezi üzerinde araştırma yaptım, Detroit, Parke, Davis and Co araştırma kimyager, ve 1911'den 1914 yılına kadar St Luke Hastanesi, New York'ta bu çalışma devam etti

1914 yılında, Minnesota Üniversitesi ile bağlı, Rochester Mayo Vakfı Enstitüsü Biyokimya Bölümü Başkanı olarak atandı ve 1915 yılında orada Biyokimya Anabilim Dalı ve daha sonra Fizyolojik Kimya Profesörü Müdürü olarak atandı 1 Nisan 1951 tarihinde, Kendall Mayo Vakfı emeklilik yaşı ulaştı ve o yazma zaman, o hala geçerli bir konumda, Princeton Üniversitesi, Biyokimya Bölümü'nde misafir profesör konumunu kabul

Kendall'ın adı, tiroksin, tiroid bezinin aktif prensibi onun izolasyon her zaman, ancak o da glutatyon, o kurulan hangi kimyasal doğası onun kristalizasyon için bilinen olduğunu, ve aynı zamanda hayvanlarda oksidasyon sistemleri üzerinde yaptığı çalışma için Belki de onun en büyük başarısı Ancak, böbreküstü bezlerinin korteks hormonları üzerine çalışmaları oldu Adrenal korteks Kimyasal soruşturmanın kendi ortakları ile eş zamanlı olarak fakat bağımsız Kendall ve T Reichstein tarafından gerçekleştirildi İsviçre Zürih, ikincisi; Mayo Vakfı, Rochester, Minnesota eski

Adrenal korteks hormonları, yıllar sonra izole tespit ve küçük miktarlarda sentetik yöntemler tarafından hazırlanmış Daha sonra, onlar kendi fizyolojik etkileri bir çalışma izni için, yeteri kadar büyük bir ölçekte ticari yapıldı Önceki de Mayo Vakfı Dr Philip Hench, sarılık geliştirdi romatoid artrit hastalarda bazen rahatlamış olduğunu gözlemlemişti Kadınlarda, romatoid artrit bazen gebelik sırasında rahatladım Adrenal korteks hormonlarının bir bileşik, kortizon, anti-enflamatuar etkisi, Dr Hench hastalara verildiği zaman ortaya çıktı Daha sonra inflamatuar bir doğanın diğer birçok hastalıkta kortizon rahatladım olduğu tespit edilmiştir Sadece bu kadar uzun süre hastaya verilir ve kortizon, insülin gibi hareket ettiğini, daha sonra bulundu olmasına rağmen bu hastalığı tedavi etmez, kortizon aktivitesini keşfi, ileriye doğru büyük bir adım oldu Adrenal korteks ve tıpta kullandığı hormonların modern bilgi birikimine yol açmıştır Işlerini, Kendall, Hench ve Reichstein birlikte 1950 Nobel Fizyoloji ve Tıp Ödülü verildi Princeton Üniversitesi'nden emekli beri, Kendall Adrenal korteks kimya yaptığı çalışmalar devam etmektedir

Kendall Dr Hench ile birlikte birçok ödül ve diğer onur, bu (Amerikan Halk Sağlığı Servisi, Passano San Francisco Vakfı Passano Ödülü ve New York Newspaper Guild Sayfa Bir Ödül Lasker Ödülü) bazı aldı Aralık 1915 tarihinde, o Rebecca Kennedy ile evlendi, iki çocuğu var

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Edward C Kendall, 4 Mayıs 1972 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com