Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edmond, fischer, hayatı

Edmond H. Fischer Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edmond H. Fischer Hayatı

Edmond H Fischer

Ben aslında erken yedi yaşından beri annem ve babam ayrıldı çünkü benim erken çocukluk hatıraları belirsizlikler gölgelenmiş

6 Nisan 1920 Shanghai, Çin'de doğdu

Babam, hukuk ve iş doktora kazanç sonra Viyana, Avusturya gelmişti Annem doğumlu Renee Tapernoux, Hanoi ile anne ve babası ile Fransa'dan geldi Babası İsviçre L'Aurore bir gazeteci olmak için genç bir adam olarak bırakmıştı Bu dergi, o yüzyılın fırsatta dışında Fransa yırttı Affaire Dreyfus sırasında hükümetin örtbas kınadı olan "J'accuse" başlıklı Emile Zola mektup yayınladı Dreyfus karşı durumunda, dedem, Fransız Çinhindi için sol 1900'lü yılların başında çöktüğünde, daha sonra le Tonkin denir "Courrier de Chine", Çin'de yayınlanan ilk Fransız gazetesi kurdu Daha sonra Şanghay'a gittim Ayrıca ben ilk okula gitti "l'Ecole municipale Française" kurmak için yardım etti

7 yaşındayken, ailem, Cenevre Gölü manzaralı büyük bir İsviçreli bir yatılı okul La Châtaigneraie benim iki ağabeyim ve bana gönderdi Benim eski erkek kardeşi, Raoul, ETH, İsviçre Federal Politeknik Enstitüsü Zürih mühendislik derecesini aldı katılmak için terk etmek ilk kişi oldu

Kardeşim Georges Oxford ve salt hukuk gitti

Dünya Savaşı hayaleti ebediyen tehditkar görülüyordu bile 1935 yılında, ben, dört yıl sonra benim Maturité Federale edindiğiniz Cenevre tüm erkek Collège de Calvin girdi Okulda iken, ben off-the-duvar fikir ve mekanik yaratıcılığı, beni onun müdahalesi yetenekleri ile göz kamaştırdı benim sınıf arkadaşı Wilfried Haudenschild ile ömür boyu sürecek bir dostluk kurdu Hep birlikte biz dünyanın bütün kötülüklerinin tedavi edebilecek, böylece bize Bilimler ve Tıp içine gitmek gerektiğine karar verdi

Bir başka önemli olay benim Lisesi gün oldu: Cenevre Müzik Konservatuarı'na kabul edildi Johnny Aubert Beethoven'ın 5 Piyano Konçertosu unutulmaz bir sunumu duymuştum Ben, onunla birlikte okumak istedim yerinde karar verdik Ben sinirli Mendelssohn'un Rondo Capriccioso ve Chopin'in A-maj sundu hangi bir yetenek sonra Polonaise, o beni aldı ve birçok büyüleyici yıl başında yazılmış Müzik her zaman, ben bile, ben de bunun bir kariyer yapmak gerekip gerekmediğini merak etmesi böyle bir ölçüde, hayatımın önemli bir rol oynamıştır Ama sonunda daha iyi tamamen zevk için müzik tutmak için düşündüm

Amacım bir mikrobiyolog olmak için ama Bakteriyoloji Professeur, muhtemelen o zaman İsviçre'de olduğu bu alanda az ileride, Fernand Chodat olduğunu savundu O, her durumda, test tüpleri modern mikrobiyologlar için bir mikroskop daha fazla kullanım, söyleyerek Kimya bir diploma almak için bana tavsiye etti

Bu nedenle, sadece İkinci Dünya Savaşı'nın başında Kimya Fakültesine girdi Kantitatif inorganik analizlerin İki yıl sınırsız görünüyordu Tecilini Organik kimya nihayet, taze bir nefes gibi geldi Ben iki Lisanslar Es Bilimleri, Biyoloji, Kimya ve iki yıl sonra, "Ingénieur Chimiste" Diploma kazandı Benim tez, Organik Kimya Anabilim Dalı Başkanı Prof Kurt H Meyer, çalışmak için seçti "Le Patron" biz onu sevgiyle dediği gibi, en etkileyici bir insandı "Makromolekulare Chemie" bilim adamlarının çoğu, doğal yüksek polimerlerin biraz anlayış gösterdi zamanda Kurt Meyer zaten çığır açan "Der Aufbau der hochpolymeren organischen Naturstoffe Meyer-Mark" ile başlayan, konuyla ilgili birçok kitap kaleme vardı Onun ana ilgi, polisakkaritlerin yapısında özellikle nişasta ve glikojen yatıyordu Bu moleküllerin yapısı çözülmeye için, enzimler ihtiyaç vardı: Peter Bernfeld ve Roger Jeanloz altında karbonhidrat kimyagerler rehberliği altında enzymologists alfa-ve beta-amilaz, fosforilaz, vb Bu nedenle, laboratuvar, iki gruba ayrıldı Ben domuz pankreas amilaz arıtma üzerinde çalışmaya karar verdi Birkaç yıl içinde, biz, insan pankreas ve tükürük, A oryzae iki suşları, B subtilis ve P saccharophila da dahil olmak üzere diğer kaynaklardan çeşitli, domuz pankreas alfa-amilaz kristalize ve kısa bir süre sonra başardı Eric A Stein, muhteşem bir 15 yıllık bir işbirliği ve ömür boyu sürecek bir dostluk başlıyor laboratuvar katıldı o zaman

Her zaman Biyokimya benim eğitimlerini sürdürebilmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek niyetim vardı O günlerde, bu alanda 1950 yılında Cenevre Üniversitesi Privat doçent olarak Enzimoloji ilk ders istendi böyle bir ölçüde çoğu Avrupa üniversiteleri emekleme aşamasında Kurt Meyer zamansız ölümü bir astım krizi ve ABD göçmenlik vizesi benim aniden çıkarılacak olan şu: İki olay ABD için kalkış hızlandırdı Görünüşe göre, karmaşık McCarran Kanunu yürürlüğe gireceği önce yurtdışında ABD konsoloslukları dosyaları temizleyerek Profesör Paul Karrer bir an haber benim için güvence başarılı olduğunu İsviçreli bir Post-Doktora Bursu CalTech gitmek için karar vermişti Madison Pittsburgh ve Henry Lardy Maria Fuld: Pasadena my way, New York benim varış tanıdığım bazı arkadaşlar bazı seminerler vermek benim için düzenlenmiş vardı Benim mutlak sürpriz için, her iki yerde de bir iş teklif edildi Sonra CalTech benim vardıklarında ben, bana görünüşe göre aynı amaç için, Seattle gelmek için davet, Washington Üniversitesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Hans Neurath, bir mektup bulundu Amerikalılar o zaman beri deli olduğunu düşündüm, Avrupa'daki akademik pozisyonları bir-in-a-milyon Eşim Seattle ziyaret etti ve çevresindeki dağlar, ormanlar ve göller İsviçre anımsatan güzel olduğunu düşündüm Tıp Fakültesi, yepyeni ve bir Yardımcı Doçentlik teklif edildi, kabul ettim ve bu karar hiç pişman

Orada bize sadece yedi fakülte ve hızlı bir şekilde çok yakın arkadaş olduk Ben benim kırık İngilizce ders tıp öğrencileri dinlerken sınıfın arka sıralarda oturan arkadaşlarıma eğlendirdi ifadeler hatırlıyorum Ben Fransızca içine lapsed Ed Krebs 'geniş bir gülümseme zaman ben de hatırlıyorum Ed fark etmedi, ancak, iki yıl içinde, benim İngilizce tamamen çok bozulmuş geliştirmek vermedi ise olmasıdır!

Benim varış tarihinden itibaren altı ay içinde, Ed Krebs ve glikojen fosforilaz üzerinde birlikte çalışmaya başladı O St Louis Cori bir öğrenci olmuştu AMP bu enzimin ko-faktörü olarak işlev çeşit hizmet ettiğine inanmıştır Cenevre, diğer taraftan, biz hiçbir AMP gereksinimi vardı patates fosforilaz saflaştırılmış vardı Aslında hiçbir bilgi proteinlerin evrimsel bir ilişki o anda var olsa da, enzimler, kökeni ne olursa olsun, aynı reaksiyonları katalize aynı ko-enzimler kullanılan biliyordu Bu nedenle, bu kas fosforilaz bir co-faktör değil patates fosforilaz olarak AMP gerektirecek olası görünüyordu Biz bu nükleotid fosforilaz reaksiyon rolünü aydınlatmak için denemeye karar verdi Tabii ki, biz AMP ne yaptığını öğrendim asla bu sorunu Jacques Monod allosterik enzimler düzenlenmesi için onun modeli önerdi 6-7 yıl sonra çözüldü Yani kas fosforilaz fosforilasyon-Defosforilasyon tarafından düzenlenmiştir: Peki biz tökezledi oldukça beklenmedik başka bir tepkiydi Bu, henüz temel araştırma bu kadar çekici kılan başka bir örnek: bir kapalı alır nerede olduğunu kimse bilmiyor ama bir bir sona erecek bilemez

Bunlar çok heyecan verici bir yıl hemen her deney yeni ve beklenmedik bir şey ortaya İlk anda taş lavabo, bir küçük, tek bir laboratuvar tek başına çalıştı Deneyler gece önce planlanan ve ertesi gün gerçekleştirildi Biz bu kadar birbirine yakın bize bir laboratuvar deney ortasında terk etmek zorunda kaldı zaman, diğer bir açıklama kelime etmeden devam edeceğini çalıştı Ed Krebs NADH bir türevini DPNH-X, yapısı ve fonksiyonu belirleyen, kendi özgün çalışmalarını sürdürdü küçük bir grup vardı Hala Eric Stein ile alfa-amilaz inceliyordu Bert Vallee ile işbirliği içinde, biz bu enzimlerin gerçekte olduğu kalsiyum içeren metalloproteins göstermek mümkün

O günlerde, biz sonraki Federasyonu Toplantı veya Gordon Konferans için tüm yıl bekledi Johns Hopkins, Bert ve Kuggie Vallee, Brigham ve Al ve Lee Meister NIH, Bill ve Inge Harrington Bitki ve Eva Ayık ve Chris ve Flossie Anfinsen: East Coast arkadaşlarımla birlikte almak için benim için bir fırsat oldu Tufts ve daha sonra Cornell, ve diğerleri Toplantılarına kendileri hakkında çok şey unutmuş Yeni atılımlar, verilecek görüşmeler için hummalı hazırlıklar ve bilgiler, sorular ve çözülmesi gereken problemlerin ile dolu çok sayıda dizüstü bilgisayarlar hakkında işitme heyecanı vardı Ben, ancak, hep birlikte bir şey ve her şey hakkında geceye kadar konuşma vardı muhteşem bir zamanı asla unutmayacağım Bazı arkadaşlar bugün gitti ama onların anılarını hala canlı

Ben, benim ilk eşi Nelly Gagnaux, 1961 yılında ölen bir İsviçre Ulusal François ve Henri iki oğlu var 1963 yılında, Eureka, Kaliforniya,, şimdiki eşi Beverley kızlık soyadı Bullock ile evlendi O bir ilk evliliğinden bir kızı Paula Her üç çocuk, şimdi evli ve iki oğlu, her bir oğlu vardır

Ed Krebs, Kıdemli Passano Ödülü ve Indiana Üniversitesi'nden Steven C Beering Ödülü ile birlikte, Cenevre Üniversitesi Prix Jaubert ve; İsviçre Kimya Derneği, Lederle Tıp Fakültesi Ödülü Werner Madalyası aldı Üniversitesi, Montpellier, Fransa ve, İsviçre Basel Üniversitesi, doktora Honoris Causa aldı ve 1973 yılında, 1972 yılında Amerikan Sanatlar ve Bilimler Akademisi ve Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com