Prof. Dr. Sinsi
|
Lawrence R. Klein Hayatı
Lawrence R Klein
Amerikan Orta Batı'da doğmuş, her ikisi de Leo Byron Klein ve Blanche (Monheit) Klein, üç çocuğu vardı Ben, Lawrence Klein, Omaha, Nebraska, ağabeyim ve kız kardeşi gibi doğdu Benim erken eğitim, geriye dönük olarak, benim lise eğitimi, temel matematik, İngilizce, yabancı dil ve tarih konuları için iyi bir yerine bana hizmet gerçekleştirmek, Omaha, kamu okul sistemi oldu
Ben o zaman bunun farkında olmamasına rağmen, Büyük Buhran döneminde büyüyen deneyim benim entelektüel ve profesyonel kariyer üzerinde derin bir etkiye sahip oldu Collegiate yaşam, daha sonra bu deneyimi anlamak için bana bir temel verdi ve bu dönemin en önemli ekonomik yönleri yanı sıra gelecek heyecan verici kez ile ilgili bazı analitik becerileri geliştirmek için İkinci Dünya Savaşı, savaş sonrası yeniden yapılanma ve genişleme
Üniversite düzeyinde yüksek matematik ile erken bir hayranlık ekonomik sorunları ile başa çıkmak için bir temel sağlayabilir spekülatif düşünce içine çiçek Los Angeles City College'da matematik öğretim öğretilerini bana büyük bir stimulus ile sağlanan ve İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcı, tüm ilişkili bozuklukları bu kadar lider, sosyo-politik-ekonomik ilişkileri hakkında düşünceleri üzerinde büyük bir etki yarattı
University of California (Berkeley) Lisans eğitimi tamamlama, ekonomi ve matematik hem de ileri düzeyde titizlik sadece gerekli dokunuşlar Öğretmenlerim beni orada, büyük bir cesaret ve meydan okuma verdi Bu profesyonel bir toplum ve dergi (Econometrica) gelişmekte olduğunu bulmak için bir sürpriz olarak geldi, ve bu alanda büyük bir coşku ile çalışmaya girdi
Ancak, benim eğitim ve mesleki gelişim sonraki iki adım, temel edildi M I T eğitim için bir şans Paul A Samuelson - dönemin yükselen yıldızı altında unutulmaz bir deneyim oldu Ben bana bir ekonomi ve bu konuda önemli sorunlar ile ilgili matematiksel yollarla iyi kavramak veren vesile olmuştur, onun zaman ve dikkat başarıyla vied Paul Samuelson, altında benim tez tamamladıktan sonra bir sonraki büyük adım, yönetmen, Jacob Marschak, bana Jan Tinbergen erken girişimleri canlandırılması zorlu atama verdi Chicago Üniversitesi Cowles Komisyonu, ekonometri ekibine katılmak için bir karardı Amerika Birleşik Devletleri için ekonometrik model bina
Trygve Haavelmo, diğerleri arasında Tjalling Koopmans, Theodore Anderson, Leonid Hurwicz, Herman Rubin, Kenneth Arrow, Don Patinkin Herman Chernoff, ve Herbert Simon, Chicago, ben, gerçek bir yıldız galaksinin ortasında oldu , Makroekonometrik modelleri bir dizi benim ilk tamamladı ekonometri benim anlayış katılaşmış, ekonominin işleyişi hakkında (sonsuz tartışma yoluyla) öğrendim ve agregasyonu, talep sistemleri ve tahmin gibi birçok teorik yolları üzerinde başladı
Cowles Komisyonu, tanıştığım ve Sonia Adelson (benim ikinci evlilik) ile evlendi Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra sağ ziyaret etmek için endişeli idi ve Ragnar Frisch ve Trygve Haavelmo ile bir akademik yıl geçirmek için Ekim, 1947, Norveç gitti Chicago şekilde, Kanada hükümeti için bir dizi ekonometrik modeller oluşturmak için ilk yardım, Ottawa, 1947 yaz geçirdim 1948 boyunca, Kıta (Jan Tinbergen), İsveç (Herman Wold Erik Lundberg, Erik Lindahl ve Ragnar Bentzel) ziyaret ekonomistlerin fırsat vardı ve İngiltere'de (Richard Stone) Ben de uyarıcı, Oslo ziyaret edildi Poul Norregaard-Rasmussen, ve Aarhus Jorgen Pedersen ile temas vardı Sonbahar, 1948 yılında Amerika'ya geri döndüğünde, bir doktora sonrası hibe Arthur Burns daveti üzerine, Ekonomik Araştırmalar Ulusal Bürosu personeli katıldı ve bu yaklaşımlar açılan üretim fonksiyonlarının bazı ekonometrik çalışmalar yapmak mümkün zaman test durdu Tasarruf davranışı, özellikle likit varlıklar servet etkileri tahmin olasılığı, o zaman ilgilenmeye başladı ve Araştırması Araştırma Merkezi personeli katıldı Michigan Üniversitesi (bir yıl için Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu ile ortaklaşa ), tüketici maliyesinin George Katona anketleri ile üretilen veri yararlanmak için Benim meslektaşı James Morgan, benzer sorunlar üzerinde çalıştı ve bana iyi bir fikir verdi Michigan makroekonometrik model oluşturma çalışmalarına yeniden başlatılması ve öğrenci, Arthur Goldberger, Michigan Modeli nesillerin bir dizi dönüştü Klein-Goldberger Model olarak bilinen modeli hazırladı
Michigan dört yıl sonra, Oxford Üniversitesi'nde dört yıl kalmak sırasında Oxford Tasarruf Anketler elde edilen veriler üzerinde çalışmaya ve aynı zamanda İngiltere'de bir model oluşturmak için, İstatistik Enstitüsü Frank Burchardt öneri, Oxford gitti istatistiksel çıkarsama yöntemleri ile ilgili teorik ekonometri bazı çalışmalar başladı
|