![]() |
Murray Gell-Mann Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Murray Gell-Mann HayatıMurray Gell-Mann Murray Gell-Mann, New York, 15 Eylül 1929 tarihinde doğdu ![]() 1951 yılında Massachusetts Institute of Technology ![]() ![]() Bu dönemde o tuhaflığı teori ve sekiz katlı yol teorisi geliştirdi ![]() Yaptığı araştırma 1956 yılında profesör olarak atandı, daha sonra zayıf etkileşimlerin teorisine daha döndü ![]() 1959 yılında Profesör Gell-Mann, Amerikan Fizik Derneği Dannie Heineman Ödülü'ne layık görüldü ![]() ![]() Murray Gell-Mann, 1955 yılında J ![]() ![]() Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972 Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı ![]() ![]() ![]() Telif Hakkı © Nobel Vakfı 1969 Lahikası, Mayıs 2007 Murray Gell-Mann, günümüzün en önde gelen bilim adamlarından biridir ![]() ![]() ![]() ![]() Fizik yaptığı katkıları arasında atom çekirdeği içeren çarpışmalarda yaklaşık 100 çeşit parçacıkların keşfi tarafından yaratılan kaos sıraya getirdi "sekiz katlı yol" uygulaması oldu ![]() ![]() ![]() ![]() O ve diğerleri tüm nükleer parçacıklar ve güçlü etkileşimler için hesap görünüyor kuark ve gluon kuantum alan teorisi, "kuantum kromodinamiği," daha sonra inşa edilmiştir ![]() Profesör Gell-Mann, JD ve CT bir yönetmen oldu MacArthur 1979-2002 Vakfı ve Yaban Hayatı Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesidir ![]() 1974 yılından itibaren 1988, Smithsonian Institution Yurttaş Regent oldu ![]() ![]() ![]() Profesör Gell-Mann, 1988 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Programı (Global 500) Çevre Başarı of Honor Roll yer aldı ![]() Ayrıca ödül 1989 Ettore Majorana "Barış için Bilim" paylaştı ![]() ![]() ![]() ![]() 2005 yılında Gell-Mann, Albert Einstein Madalyası'na layık görülmüştü ![]() O, Yale, Columbia, Chicago Üniversitesi, Cambridge ve Oxford gibi birçok üniversiteden fahri doktora ünvanı aldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|