Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
frederick, hayatı, soddy

Frederick Soddy Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Frederick Soddy Hayatı

Frederick Soddy

Benjamin Soddy, Londra'da bir tüccarın oğlu Frederick Soddy, Eastbourne, Sussex, İngiltere, 2 Eylül 1877 tarihinde doğdu O Eastbourne Koleji ve Galler Aberystwyth University College'de eğitim gördü

1895 yılında kimya alanında birinci sınıf onur ile 1898 yılında mezun oldu hangi Üniversitesi Merton College, Oxford, burs aldı Oxford Üniversitesi'nde araştırma iki yıl sonra Kanada'ya gitti ve 1900 ile 1902 Montreal McGill Üniversitesi, Kimya Bölümü Demonstrator yapıldı İşte o radyoaktivite sorunları Profesör Sir Ernest Rutherford ile çalıştı Birlikte radyoaktivite üzerine gazetelere bir dizi yayımladı ve bu maddenin yeni tür oluşumu ile atom parçalanması içeren bir fenomen olduğu sonucuna vardı Ayrıca radyum gaz yayılımı araştırıldı

Kanada bırakırsak, Soddy sonra University College, Londra radyum andaki çalışma devam Sir William Ramsay ile çalıştı Burada, Soddy ve Ramsay helyum elementinin radyoaktif radyum bromür ve helyum fışkırma çürümesi gelişti örnek bir çürüme olduğunu, spektroskopik yoluyla göstermek başardık

1904 - 1914'e kadar Soddy, Glasgow Üniversitesi fizik kimya ve radyoaktivite öğretim görevlisi oldu İşte o, radyoaktif maddeler çok pratik kimyasal çalışma yaptı Bu süre zarfında, bir element bir alfa-parçacık emisyonu o elementin Periyodik Tablo iki yerde geri hareket ettirmek için neden olduğu, yani sözde "Deplasman Kanunu" gelişti Onun tepe farklı atom ağırlığı var ancak kimyasal olarak ayırt edilemeyen iki veya daha fazla form gibi bazı elementlerin var olduğunu belirtti izotoplar, kavramın kendi formülasyonu ile 1913 yılında ulaştı

1914 yılında İstanbul Üniversitesi Kimya Profesörü olarak atandı, ancak araştırma için planları savaş engel 1919 yılında Oxford Üniversitesi Kimya Dr Lees Profesör, karısının ölümü üzerine, emekli, 1937 yılına kadar bir yazı oldu

Glasgow onun döneminden sonra hiçbir radyoaktivite daha fazla çalışma ve daha sonraki gelişmeler onu geçmek için izin verdi Ilgisi, genel kabul görmüş, ekonomik, sosyal ve politik teorileri ve olağandışı matematiksel ve mekanik sorunlar da engelledi

Onun kitapları (1904), Radyum (1909) Yorumlama Radyoaktivite, Radyoaktif Elementlerin Kimya (1912-1914), Madde ve Enerji (1912), Bilim ve Yaşam (1920), Atom Yorumu (1932) , (1949) Atom Enerjisi ve Atom Transmutation (1953) The Story of

Soddy 1910 yılında Royal Society üyeliğine seçildi ve Oxford kendisine fahri doktora unvanı verdi 1951 yılında Albert Madalyası ile ödüllendirildi

O öğrenciler ile dost ve meslektaşları ile dikenli, güçlü ilke ve inatçı kez bir adamdı

ln 1908, o Winifred Beilby evlendi Brighton'da 22 Eylül 1956 tarihinde vefat etti

Nobel anlatım, Kimya 1901-1921, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1966

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com