Prof. Dr. Sinsi
|
Michael Smith Hayatı
Michael Smith
lçe Hemşire, Bayan Parkinson, ben bir bayan tarafından teslim edilmiş olan, anneannesinin Mary Martha Armstead evinde 65 St Heliers Road, South Shore, Blackpool, İngiltere 26 Nisan 1932 tarihinde doğdu
, ona bisiklet, onun tur yaptığını ve sağlık denetimleri için okulları ziyaret üniforma ve lacivert yağmurluk bebek ve çocuk gün hatırlıyorum Benim ebeveynler, Mary Agnes Smith ve Rowland Smith, hem de babasının Marton Moss pazar bahçe, Blackpool güney tarafında bir köy, hemen kuzeyinde kendi erken gençler bu yana, o annesinin tatil yatılı ev içinde ve o vardı Saint Anne's-on-Sea 5 yaşından itibaren 6 yıl boyunca yerel okul, England School of Marton Moss Kilisesi gitti Annem yerel kilise, Saint Nicolas, katıldı ve dolayısıyla ben bu kilise ve Pazar Okulu katıldı Pazar Okulu sadece ödüller gizli, ayırt olmasına rağmen ben üniversiteye gitmek için evden ayrılan geliştirdi ateizm, tahmin, "katılım" idi
Benim geçen yıl ilköğretim okulu, 1943 sırasında, o günlerde İngiliz okullarında kullanılan "Elevenplus" sınav için oturdu Prensip olarak, tabii ki bir akademik eğitim ve% 80 daha fazla akademik seçenekleri ile sonlandırılmış bir ortaöğretim almak zorunda olacak sunulacak okul nüfusunun yaklaşık% 20 tanımlamak için tasarlanmış bir kırıcı sistemi 15 yaş (Tabii, özel eğitim alternatif, fakat yoksul ebeveynlere çocuk sanki bir seçenek değildi, gibi) Ben, yerel özel okul, Arnold Okulu bir burs almak için şanslıydım Ben, o zaman bu şans olarak kabul etmedi Arnold Okulu öğrencileri snobs olarak kabul ve ben Marton Moss arkadaşları tarafından dışlanır olacağını düşündüm çünkü gitmek istemiyordu Neyse ki, annem ısrar etti ve Arnold Okulu'na gittim Ben hayatımın en mutlu zamanı (özel okul hayatı önemlidir iyi herhangi bir spor ve spor yeterlik ve öğle yemeği verilmiştir savaş zamanı yemek nefret yanı sıra kimin kaymakam diyemeyiz ) korkunç bir yemek yemek konusunda ısrar etti Ama okul birinci sınıf olduğunu ve bu tüm konularda olmasa da eşit derecede iyi gelişti Açıkçası, bilim benim Metier ve kimya benim ilgi uyarılır ve bana kişisel bir ilgi aldı bir kimya öğretmeni, Sidney Kanunu, sahip olduğumuz için şanslıyız (o benim olandan daha iyi bir gazete okumak gerektiğini söyledi ebeveynlerin abone ve bunun sonucu olarak, ben bir ömür boyu okuyucu Manchester Guardian oldu sırayla, en kısa sürede Kuzey Amerika'ya geldi bana, başka bir ömür boyu bağımlılığı New York'lu bir okuyucu olmak için uyarılan O) 
1943 yılından 1950 yılına kadar yedi yıl da bir çocuk izci oldu bir zaman Bu şans bir parçası olmuştu Benim ilk dönem sonunda Arnold Okulu, Sayın Holdgate, okul müdürü, o benim okul arkadaşları tarafından alay konusu olmuştu hangi, benim çıkıntılı ön dişler doğru olabilir umuduyla, bir diş hekimi, Sayın Paterson beni gönderdi Bay Paterson, benim diş sorunu doğru değil ama o, muhteşem bir oymak beyi benim lise yıllarında ve sağ boyunca tatil keyfi ve bana kamp ve outdoorsmanship mutlu dünyaya beni müzeye Sayın Baykal, beni tanıtmak bugüne kadar British Columbia engebeli açık ve güzellik arasında belirli bir yaşam zevk açıklıyor bir zevk
İkinci Dünya Savaşı anda hayatta olan çoğumuzun hayatını tecavüzdü Blackpool, dışarı çıktı, İngiltere'nin kuzeybatısında ve Alman bombalama hedefleri uzak olmak, çok güvenli bir yer oldu Bu deniz kıyısındaki tesis, otel ve pansiyonlardan çok sayıda özellikle hava kuvvetleri, askeri kursiyerlerin ev için kullanılır
Ve babası pazar bahçesinde çalışan babam, öncelikle gıda ürünlerinin yerine onun tercihi, krizantem büyüdü Bazen, muhtemelen Manchester ve Liverpool kendilerinin öncelikli hedefleri saptırılmış bombacıları, evimizin arkasındaki Wellington bombacıları üretilen yeni fabrika bombalamak için çalışacağını söyledi Genellikle, gece iyi geldi pazar bahçıvanlar seraları vurdu Ve ben bir sopa, evin her iki tarafında bomba düştü Bebeğimin kardeşi Robin ile evde yalnız bir gece, hatırlıyorum
Ben Latin yeterli değildi ve bu yüzden, Oxford ya da Cambridge gitmek mümkün değildi Ancak, profesör ERH 1950 yılında Manchester Üniversitesi, birinci sınıf kimya onur programına girmek yaptı
Jones ve M G
Evans ve Blackpool Eğitim Komitesi Bursu finansal desteği ile, 1953 yılında mezun oldu Ben bir Firstclass derece elde etmeyi umuyordu, ama sadece 2 (i) var!
Ben çok hayal kırıklığına uğradım
Ancak, ben hala benim doktorasını tamamladı kadar yüksek lisans çalışmaları boyunca beni destekleyen bir Devlet Bursu elde edebilmek
1956 yılında derecesi Benim danışmanı oldu H B
Henbest O, olağanüstü bir genç organik kimyacı ve siklohekzan dioller benim işin bir gözetmen olarak ona sahip olmak memnun oldu
Ancak, özellikle sıcak bir ilişki yoktu
Ben sosyal utangaç ve karamsar ve muhtemelen anlamak için oldukça zordu
Geçen yıl yüksek lisans çalışmaları beni ve bazı Amerikalı profesör ve post-doktora bursları arayan yazılı sınıf arkadaşlarım gördü Vancouver, Kanada, Gobind Khorana, genç bir bilim adamı, üzerinde çalışmak için bir burs olabileceğini, Amerika Birleşik Devletleri'nin batı kıyısında bir burs benim arzu elde şans yoktu, ancak 1956 yılının yaz aylarında, duydum
biyolojik olarak önemli organo-fosfat sentezi
Ben kimya bu tür eğittim olduğu siklohekzan stereokimya daha çok daha zor olduğunu biliyordu, onu yazdı ve Londra'daki British Columbia Araştırma Konseyi, Dr GM Direktörü ile bir görüşmeden sonra bir burs verildi
|