10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Melvin Schwartz Hayatı
Melvin Schwartz
Büyük depresyon zirvesinde, 1932 yılında doğmuş olması, zor zamanlarda büyüdü Annem ve babam bize ekonomik istikrar vermek için olağanüstü zor çalıştı ama aynı zamanda onlar bana benim kişisel ve profesyonel yaşamın temeli olan iki nitelikleri aşılamak başardı Bir sınırsız bir iyimserlik duygusu, diğer insanlığın iyileştirilmesi için aklına kullanmanın önemine olarak güçlü bir duygu
Fizik ilgim New York'taki Bronx Fen Lisesi'ne girdi, gerçekten 12 yaşında başladı
Bu okulun bu toplulukları dört Fizik Nobel ödülü sahipleri de dahil olmak üzere, sahip olduğu üstün bireylerin çok sayıda ünlü oldu Orada geçirdiğim dört yıl çoğunlukla benzer bir arka plan, ilgi ve yeteneğine sahip diğer öğrenciler ile etkileşim nedeniyle kesinlikle hayatımın en heyecan verici ve uyarıcı arasında
Bu oldukça şaşırtıcı bir akranları ile etkileşim yönünü ve yaşamda başarıyı belirleyen o yaşta ne kadar önemli olabilir
Liseden mezun olduktan sonra izlenecek yolun oldukça açıktı O zaman Columbia Fizik Bölümü, dünyanın herhangi bir rakibi oldu Büyük ölçüde merhum Prof bir ürün Î I Rabi, Önümüzdeki üç yıl boyunca yaygın olarak çeşitli alanlarda çalışma altı Nobel Ödülü parçaları ambiyans sağlamak için bir bölüm oldu Ve ek olarak, başka bir yarım düzine ya da böylece gelecekte Nobel ödülü sahipleri öğrenci olarak ya da post-doktora araştırmacılar olarak bir süre için ev sahipliği yaptı Daha önce ya da bu kayıt yakın geldiğini beri başka hiçbir kurum biliyoruz
Böylece, yüksek lisans yıllar boyunca orada kalmak ve 1958 yılında Yardımcı Doçent olarak öğretim pozisyon almak için, 1949 yılında Columbia Üniversitesi'nde bir lisans hale geldiği idi 1960 yılında Doçent ve 1963 yılında Profesör oldu
Hayatımda bana perspektif içine koymak için, ben, bu anlam, yön ve odak verdik dört kişinin değinmemiz gerekiyor Bunların başında, 35 yıl önce evlendi ve bu yıllar boyunca en kalıcı Konu eşim Marilyn Onu sürekli cesaret ve coşku olmadan hayatımı çok az anlamı olmazdı İkincisi, tabii ki Jack Steinberger Jack Columbia Üniversitesi'nde yıl boyunca benim öğretmenim, benim akıl hocası ve yakın meslektaşı oldu Parçacık Fiziği alanında şimdiye kadar vardı ne olursa olsun tat ve yargı Jack geldi Tabii Üçüncü T D Lee O, bu deney ve kişi vardı herhangi bir fikir için sabit bir sondaj kurulu olarak görev yapmıştır ilham oldu O da, ben, değerli bir arkadaşı söylemek gurur duyuyorum Ve son olarak, benim yakın işbirlikçisi Leon Lederman ABD'de yüksek enerji fiziği için bu Leon olmuştur sparkplug olarak görev yapmıştır, herhangi bir kişi varsa Ben onun işbirlikçisi olduğu için gurur duyuyorum
1966 yılında Columbia Üniversitesi'nde 17 yıl geçirdikten sonra, ben yeni bir hızlandırıcı sadece tamamlanmış olan Stanford, Batı taşınmaya karar verdi Takip eden yıllarda iki büyük araştırma çabaları yer aldı Bunlardan ilki şarj uzun ömürlü nötr kaon çürümesi asimetri araştırdık Oldukça benzersiz olan bu ikincisi, üreten ve relativistik hidrojen gibi atomların her biri bir pion ve muon yapılan saptanmasında başardı
1970'li yıllarda, "Silikon Vadisi" yeni bir sanayi devrimi kısmen sokulmuş elimi denemek için tamamen yeni bir macera karar verdi Dijital tanımında henüz İcra Kurulu Başkanı veri iletişimi güvenli bir şekilde yönetimi için kendini adamış bir şirkettir Inc biri Geleceği tahmin etmek zor olsa da ben hala ilk kez New York-Life muhteşem bir macera olabilir büyüdü ne zaman geri olduğunu iyimserlik var
(1991 yılında eklenmiştir): Ben, Genel Müdür Yardımcısı, Yüksek Enerji ve Nükleer Fizik, Brookhaven Ulusal Laboratuvarı'nda olunca benim de kariyerimde yeni bir değişiklik Şubat 1991 yılında gerçekleşti
Nobel Anlatım, Fizik 1981-1990, Editör Şarj Frängsmyr, Editör Gösta Ekspång, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1993 Tore
Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz
Melvin Schwartz, 28 Ağustos 2006 tarihinde öldü
|
|
|