Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, maurice, wilkins

Maurice Wilkins Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maurice Wilkins Hayatı

Maurice Wilkins

Maurice Hugh Frederick Wilkins Pongaroa, Yeni Zelanda, 15 Aralık 1916 tarihinde doğdu

Anne ve babası İrlanda gelen babası Edgar Henry Wilkins bir doktor Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri ve araştırma çok ilgimi çekti ama bunun için çok az fırsat vardı

Wilkins, 6 yaşındayken İngiltere'ye getirilen ve King Edward Okulu, Birmingham eğitim 1938 yılında mezun alarak John College, Cambridge, fizik okudu Daha sonra Birmingham Üniversitesi, Fizik Bölümü Dr JT Randall araştırma asistanı oldu gitti Onlar katıların lüminesans okudu O doktora aldı 1940 yılında, tezini tuzak derinliklerinde sürekli dağıtımı ile elektron tuzakları bakımından, özellikle termal stabilite fosforlar sıkışıp elektron bir çalışma, ve fosforesans teorisi üzerine Daha sonra bu fikirleri cathoderay tüp radar ekranları iyileştirilmesi gibi çeşitli savaş sorunlara uygulanır Sonra, Birmingham bu çalışmalar devam Berkeley, California, Manhattan Projesi için diğerleri ile taşındı, kısa bir süre sonra bomba kullanmak için uranyum izotoplarının kütle spektrografla ayırma Profesör MLE Oliphant altında çalıştı ve

1945 yılında savaş bittiğinde, o Profesör JT Randall biyofiziksel çalışmaları organize Andrews Üniversitesi, İskoçya, fizik öğretim görevlisi oldu O fizik araştırma yedi yıl geçirdim ve şimdi biyofizik başladı Biyofizik proje o, yeni kurulan Tıp Araştırma Konseyi Biyofizik Araştırma Birimi personeli bir üyesiydi King College, Londra, 1946 yılında taşındı O ilk ultrasonik genetik etkileri ile ilgili bir veya iki yıl sonra, o hücrelerde nükleik asitlerin ultraviyole microspectrophotometric çalışma için mikroskoplar yansıtan gelişimine yaptığı araştırma değiştirdi Ayrıca ultraviyole dikroizm odaklı örneklerinin ölçerek, tütün mozaik virüsü ve nükleik asitlerin pürin ve pirimidin yönünü inceledi ve o TMV, kristaller, görünür ışık polarize mikroskop ile, virüs parçacıkları düzenleme okudu ve ölçülen girişim mikroskopları ile hücrelerde kuru kütlesi Daha sonra, DNA ve sperm başları X-ışını kırınımı çalışmaları başladı Iyi tanımlanmış desen keşfi, DNA'nın moleküler yapısının kaynaklanan açtı Ayrıca X-ray çalışmaları Watson-Crick DNA yapısı için teklifin doğruluğu kurdu Ilgili yayınlar «deoksiribonükleik asit moleküler yapılandırma I X-ışını kırınım, kristal formu, R Langridge, HR Wilson, CW Hooper, MHF Wilkins ve J Mol LD Hamilton lityum tuzu »bir çalışma Biol 2 (1960) 19, M Spencer, W Fuller, MHF Wilkins ve «X-ışını kırınım çalışması ile kristal amino asit-devret ribonükleik asit ribonükleik asit moleküllerinin sarmal yapılandırma Belirlenmesi» Nature GL Brown, 194 (1962) 1014

Wilkins, 1955 yılında, 1950 ve Müdür Yardımcısı Tıbbi Araştırma Konseyi Birimi Müdür Yardımcısı oldu

King College Biyofizik bir alt-bölümü kuruldu ve o Fahri Öğretim Görevlisi yapıldı

1961 yılında, Biyofizik tam Anabilim Dalı kurulmuştur

O seçilmiş oldu FRS 1959 yılında, Amerikan Halk Sağlığı Derneği tarafından 1960 yılında Albert Lasker Ödülü (Watson ve Crick ile birlikte) göz önüne alındığında, 1962 yılında İngiliz İmparatorluğu'nun Companion yaptı

Patricia Ann Chidgey 1959 yılında evlendi, bir kızı Sarah ve bir oğlu George var O heykeller kendi koleksiyonu ve bahçe canlandırmalarından bulur

Nobel anlatım, Fizyoloji veya Tıp 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964 itibaren

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Daha güncel biyografik bilgi için, bkz:

Wilkins, Maurice, Double Helix The Third Man: Maurice Wilkins Özgeçmiş Oxford University Press, Oxford, 2003

Maurice Wilkins, 5 Ekim 2004 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com