|  | Maurice Allais Hayatı |  | 
|  10-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Maurice Allais HayatıMaurice Allais Ben 31 Mayıs 1911 Paris'te doğdu  Ailem küçük bir peynir dükkanı sahibi ve benim anne tarafından dedesi marangozluk işçiydi  Ben bu nedenle genellikle işçi sınıfı olarak bilinen geldi  Ağustos 1914 yılında, babam savaş denilen ve daha sonra esir oldu  27 Mart 1915 tarihinde Almanya esaret altında öldü  Benim gençlik, gerçekten benim tüm yaşam, doğrudan ve dolaylı olarak, bu derin kutlandı  Çoğu zaman zor koşullarda da olsa, ben yine de benim ikincil çalışmaları takip etmek mümkün oldu  1929 yılında benim iki lisans diplomaları Matematik ve Felsefe, ardından 1928 yılında Latin ve Bilim benim lise bakalorya diploması aldı  Benim kolej kariyeri boyunca benim yıl Fransızca ve Latince gibi matematik de dahil olmak üzere hemen hemen bütün konularda genellikle ilk kişi oldu  Tarihi tarafından büyülenir, Ecole des Chartes uygulamak istedim, ama benim matematik öğretmeni ısrarı üzerine 1931 yılında giren Ecole Polytechnique için hazırlamak için özel matematik sınıfına girdi  Ben genellikle Fransa'da "Summum" olarak kabul edildiği ilk benim sınıf, 1933 yılında mezun oldu  Gerçekten de, Ecole Normale Superieure ile birlikte Ecole Polytechnique, Fransız eğitim bilimleri alanında üst  Benim tercihim, çünkü herhangi bir özel meslek "Kolordu National des Mines", mezun olduktan sonra devlet idaresi, ama her yıl Ecole Polytechnique (benim sınıfta üç) üst mezunları her zaman, çünkü bu hükümetin hizmeti seçtim çünkü kariyer olanakları bu ülkenin büyük sanayi işletmelerinin açtı  Askeri Fontainebleau Topçu Okulu birinci ve sonra Alp Ordusu'nda hizmet, ve Paris'te Ecole Nationale Superieure des Mines az iki yıl bir yıl sonra, Ekim 1936 yılında mayın kamu hizmeti, bir mühendis olarak başladı  Profesyonel kariyeri 1937 yılında, yirmi altı yaşında, ben 89 Fransız "bölümlerinden" beş yıl dahil Nantes Maden ve Taşocakları Servisi, sorumlu buldum ve aynı zamanda bu, özellikle de bir dizi kontroller sorumlu koymak genel ve yerel demiryolu sistemi  1939 yılında, İtalyan ön Alp Ordusu geri çağrıldı, ve ağır topçu batarya Briançon alanında komutu verildi  Ancak asıl savaş 25 Haziran 1940, mütareke tarihinden kadar, 10 Haziran 1940, İtalya, Fransa'ya savaş ilan etti, iki hafta sürdü  Hizmete salınan Alman işgal bölgesinde Temmuz 1940 yılında Nantes benim eski konumunu aldı  Ekim 1943 - Nisan 1948 tarihleri arasında Paris'te le Maden Dokümantasyon ve İstatistik Bürosu direktörü oldu  Ocak 1941 - Nisan 1948 benim idari fonksiyonlar aynı anda yürütülen ve benim ilk eser yayınladı: iki temel eser, A la Reserche d'une Disiplin économique, (Ekonomik Disiplin Quest), Ekonomik ve et Interet (Ekonomi ve Faiz | 
|   | 
|  | 
|  |