|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
abbas, bilgi, bin, ennişâbûrî, hakkında, hamza, kimdir |
![]() |
Abbas Bin Hamza En-Nişabûri Kimdir, Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abbas Bin Hamza En-Nişabûri Kimdir, Hakkında BilgiAbbas Bin Hamza En-Nişabûri Kimdir, Hakkında Bilgi Abbas Bin Hamza En-Nişabûri Kimdir, Hakkında Bilgi Abbas Bin Hamza En-Nişabûri Kimdir Abbas Bin Hamza En-Nişabûri Hakkında Bilgi ABBAS BİN HAMZA EN-NİŞABURİ Hadîs âlimi, hatîb ve velî ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan bin Muhammed Nişâbûrî annesinden şöyle nakletti: Annem vefât etmeden önce bana; "Sana hâmile iken babandan izin alıp Abbâs bin Hamza'nın sohbet ettiği yere gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan bin Muhammed bunu anlattıktan dört gün sonra vefât etti ![]() ![]() ![]() ![]() Abbâs bin Hamza hazretleri, hocasıZünnûn-i Mısrî'nin şöyle buyurduğunu nakletmiştir: "İnsanlar neyi istediklerini bilselerdi, arzu ettikleri şey için verdikleri onlara zor gelmezdi ![]() "Ey Allahım! Ben nasıl senin rızân için çalışmayayım, çünkü sen beni yoktan vâr ettin ve İslâmiyetle şereflenmemi nasîb ettin ![]() Abbâs bin Hamza (r ![]() ![]() "Ârif olana, devamlı olarak Rabbinin emirlerine itâattan başka bir hâl yakışmaz ![]() Yine hocası Ahmed bin Ebi'l-Havârî'den nakleder: "Dünyâyı tanıyan ondan vazgeçer, âhireti tanıyan ona sarılır, Allahü teâlâyı tanıyan da O'nun rızâsına kavuşmak için çalışır ![]() 1) Tabakât-üs-Sûfiyye; s ![]() 2) Tabakât-üş-Şâfiiyye; c ![]() ![]() 3) Nefehât-ül-Üns Tercümesi; s ![]() 4) Tabakât-üs-Sûfiyye (Ensârî); s ![]() 5) Hazînet-ül-Meârif; c ![]() ![]() 6) Nesâyim-ül-Mehabbe; s ![]() 7) İslâm Âlimleri Ansiklopedisi; c ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|