Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
goeppertmayer, hayatı, maria

Maria Goeppert-Mayer Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maria Goeppert-Mayer Hayatı

Maria Goeppert-Mayer

Maria Goeppert Mayer, Haziran 28, 1906, Kattowitz, Yukarı Silezya, Almanya, Friedrich Goeppert ve eşi Maria, nee Wolff tek çocuğu doğdu

Babası tarafında, o üniversite profesörleri yedinci düz bir nesil

1910 yılında babası o evlilik kadar hayatının en geçirdim Göttingen Pediatri Profesörü olarak gitti O Göttingen özel ve devlet okullarına gitti ve çok iyi öğretmenler için büyük bir servet vardı Bu şekilde tartışılan, ancak o Üniversitesi gideceğini, anne ve babası tarafından gibi kendisi tarafından verilen için alınan değildi Ancak, o zaman bunu yapmak için bir kadın için trivially kolay değildi Göttingen kız "Abitur", üniversiteye giriş sınavı için hazırlanan özel donatılmış okul vardı Bu okul, enflasyon sırasında kapılar kapalı, ama öğretmenler, öğrenciler için talimatlar vermeye devam etmiştir Maria Goeppert nihayet o hayatında hiç görmemişti öğretmenler tarafından incelenmektedir, 1924 yılında, Hannover Abitur sınavı aldı

1924 yılının baharında yılında Göttingen Üniversitesi'nde bir matematikçi olma niyeti ile kaydoldu Ama yakında o kendini fizik çekti bulundu Kuantum mekaniği, genç ve heyecan verici iken bu zaman oldu

O onun en büyük kâr İngilizce öğrenmek için Cambridge, İngiltere, geçirdiği bir dönem hariç, onu tüm üniversite kariyerine Göttingen gerçekleşti O tür rehberlik için onu bilimsel eğitim, tarihi Max derinden müteşekkiriz O teorik fizik 1930 yılında doktorasını aldı Doktora komitesi üç Nobel Ödülü kazananlar, tarihi, Franck ve Windaus vardı

O Joseph Edward Mayer, James Franck ile çalışan bir Amerikan Rockefeller arkadaşları kısa bir süre önce tanışmış 1930 yılında Baltimore Johns Hopkins Üniversitesi'nde onunla birlikte gitti Bu depresyon ve herhangi bir üniversite profesörü eşi istihdam düşünürdüm Ama o sadece fizik yapmanın eğlenceli için, çalışma tuttu

Karl F Herzfeld yaptığı çalışmalardan bir ilgi aldı ve kocasının nüfuzunu ve altında, o yavaş yavaş kimyasal bir fizikçi olarak geliştirilmiştir O Herzfeld ve kocası ile çeşitli makale yazdı ve o organik moleküllerin renk üzerinde çalışmaya başladı

1939 yılında Columbia gitti Dr Goeppert Mayer, Sarah Lawrence Üniversitesi'nde bir yıl öğretti, ama o Harold Urey ile yönetmen olarak, uranyum izotoplarının ayrılması, özellikle SAM Laboratuarında çalıştı Urey genellikle laboratuvar araştırma ana hat, ama yan konulara, örneğin, fotokimyasal reaksiyonlar izotoplar ayırma olasılığını soruşturma onu atanmış Izotopların ayrılması yardımcı olmasa da bu güzel, temiz bir fizik oldu

1946 yılında Chicago'ya gitti Bu, o bir rahatsızlık olarak kabul edilir, ancak açık kollar ile karşılandı değildi ilk yerdi Aniden Fizik Bölümü Nükleer Araştırmalar Enstitüsü'nde profesör oldu O da çok az bilgiye sahip Nükleer Fizik Argonne Ulusal Laboratuvarı tarafından istihdam edildi! Onu, yeni bir alan, bu ona yol bulmak için ona biraz zaman aldı Ama Chicago atmosferde, nükleer fizik öğrenmek için oldukça kolay oldu O Edward Teller ile pek çok tartışmalara çok büyük bir alaka ve özellikle Enrico Fermi, her zaman sabırlı ve yardımsever

1948 yılında o sihirli rakamlar üzerinde çalışmaya başlamış, ancak bu açıklama bulmak için bir yıl götürdü ve birkaç yıl sonuçlarını en iyi şekilde çalışmak Tanıştığı hiç Haxel, Jensen ve Suess aynı anda aynı açıklama vermesi, bunun doğru olduğunu onu ikna etmek için yardımcı oldu Jensen 1950 yılında tanıştı Birkaç yıl sonra Atlantik'in her iki tarafın rakipleri birlikte bir kitap yazmaya karar verdim

1960 yılında, Maria Goeppert Mayer fizik profesörü olduğu La Jolla geldi O Ulusal Bilimler Akademisi üyesi ve Heidelberg Akademie der Wissenschaften karşılık gelen bir üyesi

Russel Sage College, Mount Holyoke College ve Smith College of Science Doctor onursal derece aldı

Bu iki çocuk, Baltimore doğumlu, Maria Ann Ann Arbor Wentzel, ve bir oğlu Peter Conrad, Berkeley ekonomi yüksek lisans öğrencisi var

Nobel anlatım, Fizik 1963-1970, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1972

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Maria Goeppert Mayer, 20 Şubat 1972 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com