Prof. Dr. Sinsi
|
Mairead Corrigan Hayatı
Mairead Corrigan
Belfast, Kuzey İrlanda Mairead Corrigan ve Betty Williams, 1976 yılında Barış için 1976 Nobel Ödülü kazandı
Aşağıdaki Nobel web sitesinde bir makale Mairead Sacred Heart ziyaret etti
Eğil Aarvik, komite başkan yardımcısı, 1977 yılında, Betty Williams ve Mairead Corrigan ertelendi 1976 ödülünü verdi, o trajik kaza önceki Ağustos ayında Kuzey İrlanda'daki Belfast bir cadde üzerinde meydana geldiği bir grafik açıklamasını yaptığı konuşma ile başladı Kontrol bir otomobil, sürücünün bir İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) silahlı bir yürüyüş için bir ailenin çocuğu olarak dağıttım, İngiliz askerleri kaçan ölü vurdu İki çocuk, düpedüz öldürüldüğü, üçüncü ölümcül yaralandı ve anne, ağır yaralı
Cevap olarak aynı şeyi yapıyor, Protestan İngiliz aşırılar çıkarmak için cinayet ve terör kullanarak Katolik IRA üyeleri ile Kuzey İrlanda süpürme olmuştu şiddet, ve birçok masum kurbanları olarak öldürülen masum çocukların bu anlamsız öldürme karşı tiksinti dalgası sonucudur Hareketi Betty Williams, o çekim duyduktan sonra sahne üzerine gelen bir ev hanımı ve Mairead Corrigan, ölü çocuklar, genç teyzesi tarafından önderlik etti
Aarvik iki kadın nasıl Protestanlar ve Katolikler, barış için gösteriler ve şiddete karşı birlikte yürüdü marşlar açtı söyledi Kuzey İrlanda o kadar çok insan, şiddet, sosyal adalet getirmek olduğunu kabul ettiğini, Aarvik ilan, bu olabilir umut verdi "Ulster şiddetle çalıştı insanlar için kalıcı bir barış getiren, yeni bir günün şafağında "
Williams ve Corrigan, "sıradan insanların barışı desteklemek için neler yapabileceğini bize gösterdi " Onlar ilk adımı atmaya cesaret vardı "Onlar komşuları insanlık ve sevgi adına; birisi bağışlayıcı başlamak zorunda kaldı   Love komşusu ve batı medeniyetine inşa edildiği hümanizmin temel taşlarından biridir " O, "kin ve intikam hakim tehdit ettiği ileri parlaklık gerektiğini" vurguladı Hayati önem taşımaktadır Onlarınki "karanlıkta bir ışık yaktı binlerce için bir ilham kaynağı olduğunu kanıtladı cesur bir bencil hareket   " oldu
Ne yazık ki, bu ışık çok yakın zamana kadar Kuzey İrlanda soluk oldu Barış İnsanlar, hareketinden ortaya çıkan örgüt, numaraları ve etkisi azalmıştır Betty Williams, o bir üniversite öğretir ve barış üzerine bir karıştırma öğretim üyesi haline geldi Amerika Birleşik Devletleri, göç Mairead Corrigan Maguire Belfast Barış İnsanlar ile çalışmaya devam etti ve diğer ülkelerde de etkili şiddet karşıtlığının mesajı taşımıştır Onyedinci yüzyılda Quakers olarak kendilerini düşündüm "Tanrı ordinaries " Sıradan insanların bir mücadeleyle karşı karşıya yol, onlar sıradan çok ötesindedir
Eylül ayında 1981 Mairead Jackie Maguire, çocuklarının trajik kaybı iyileşti ve Ocak 1980 yılında öldü kız kardeşi Anne, dul, evli Mairead John Francis (d 1982) ve Luke (d 1984), Mark, Joanne ve Marie Louise adım-anne ve anne
O konuşan nişan ve yazılarında Kuzey İrlanda çatışma şiddetsiz çözüm savunan Barış İnsanlar Topluluğu ile çalışmaya devam etti Diğer projeler arasında, Barış Kişi genç Katolikler ve Kuzey İrlanda'da Protestanlar birbirlerine bilmek gelebilir hangi bir ayar sağlamak için diğer Avrupa ülkelerinde de yaz kampları düzenlemek Barış İnsanlar da tutuklular ve aileleri için yardım devam etmiştir
Mairead Adalet, insan hakları savunucuları ve hükümetin acil yasaların kaldırılması savunan Kuzey İrlanda-sekter olmayan bir organizasyon Yönetim Komitesi kurucularından oldu
Şiddetsiz yoluyla barış ve adalet kurulmasını teşvik etmek görevi peşinde Mairead dünya çapında daha fazla yirmi beş ülkede seyahat etti Bunlar Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Avustralya, Japonya, İsrail, Avusturya, Hırvatistan ve Slovenya dahil ettik O, o ödül için aday olan Nobel ödüllü Adolfo Perez Esquivel konuğu olarak Latin Amerika'da ziyaret etti
1993 yılında diğer altı Nobel barış ödüllü ödüllü Aung San Suu Kyi, gözaltına alınmasını protesto etmek Myanmar (Burma) girmek için boşuna çaba ile Tayland'a gitti Yaptığı çalışmalardan ders yılında Papa John Paul II, Queen Elizabeth II, ve Başkan Jimmy Carter gibi dünya liderleri ile bir araya geldi
O ABD kurumları fahri doktora aldı: College of New Rochelle, Vermont St Michael Koleji, ve diğerleri 1978 yılında Birleşmiş Milletler Kadınlar Başarı için program tarafından onurlandırıldı 1990 yılında Oregon State Üniversitesi'nde Ava Helen Pauling ders verdi Üçüncü Uluslararası Helsinki İnsan Hakları Konferansı konuk konuşmacı olarak davet edildi ve 1990 "Pacem in Terris" Barış ve Özgürlük Ödülü, Davenport bölgesindeki Iowa aldı Santa Barbara, California, 1992 yılında Nuclear Age Peace Vakfı'nın onu Değerli Barış Liderlik Ödülü verildi
|