Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akdeniz, gediz, kimdir

Gediz Akdeniz Kimdir?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gediz Akdeniz Kimdir?

Gediz Akdeniz Kimdir?

Gediz Akdeniz Kimdir Kısaca Hayatı

Gediz Akdeniz Kimdir?

Gediz Akdeniz Kimdir Kısaca Hayatı

Gediz Akdeniz

Gediz akdeniz

İstanbul üniversitesinde bilim felsefesi öğreten bir ögretim üyesi aslen bir fizikci leman yayinlarindan cikan git dergisinde yazmakta

6 4 şubat 1947’de istanbul (üsküdar) da doğdu mecidiyeköy’de başladığı ilkokul

eğitimini, beykoz ahmet mithat efendi ilkokul’unda sürdürdü ve kadırga ilkokul’unda tamamladı ortaokulu gedikpaşa ortaokulunda bitirdi ve vefa lisesinden mezun oldu prof dr fikret kortel’in asistanı oldu doktora

çalışmalarını prof asım barut yanında, abdus salam ictp-italya, uluslararası teorik fizik merkezinde yaptı uzun yıllar italya’da abdus salam ictp ve

isviçre’de avrupa nükleer fizik merkezi cern’de doktora sonrası çalışmalarda bulundu 1987 yılında fizik profesörü oldu abdus salam ictp associate üyeliğine seçildi (1980-1986), istanbul üniversitesi fizik bölümü başkanlığı

(1988-1991), türk fizik derneği genel başkanlığı (1987-1997), balkan fizik birliği başkanlığı (1989-1997), türk fizik vakfı yönetim kurulu üyeliği (1989-1995), avrupa fizik derneği konsey üyeliği (1989-1997), bilim ve ütopya vakfı

kurucu başkanlığında (1997-1999) ve balkan ve rumeli dernekleri koordinasyon başkanlığı (1996-1999) görevlerinde bulundu

trakya üniversitesinde (1981-1986), boğaziçi üniversitesinde (1982-1984) ve yıldız üniversitesinde (1981-1986) çeşitli lisans ve lisansüstü fizik ve

matematik dersleri verdi “bpu-balkan physics” dergisinin kurucuları arasında bulundu halen istanbul üniversitesi fen fakültesi fizik bölümü başkanlığı (2001-) ve yüksek enerji ve plazma fiziği anabilim dalı başkanlığı (1987-) görevinde bulunmaktadır parçacık fiziği, kozmoloji, kuvantum alanlar teorisi,

non-lineer sistemler ve soliton fiziği yanında fizik felsefesi, fizik tarihi ve fizik eğitimi konularında yayınlanmış bilimsel makaleleri vardır

the abdus salam ictp associate üyeliği (1980), tübitak bilim teşvik (1985), uluslar arası insanlık birliği altın karakter (1998), balkan fizik birliği

onur üyeliği (1998) ödüllerini almıştır

Özgür hayat yazarı

Okulun bitiminden hemen onceki kendisinden aldigimiz son dersde "fizik okudunuz, kahvedeki adamdan farkiniz var artik" diyerek ozguvenimize ozguven katan iu ogretim gorevlisi

Everest yayınlarından ,nisan 2008 itibariyle,7 hariç adlı bir kitabı çıkmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com