![]() |
Gediz Akdeniz Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gediz Akdeniz Kimdir?Gediz Akdeniz Kimdir? Gediz Akdeniz Kimdir Kısaca Hayatı Gediz Akdeniz Kimdir? Gediz Akdeniz Kimdir Kısaca Hayatı Gediz Akdeniz Gediz akdeniz İstanbul üniversitesinde bilim felsefesi öğreten bir ögretim üyesi ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() eğitimini, beykoz ahmet mithat efendi ilkokul’unda sürdürdü ve kadırga ilkokul’unda tamamladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() çalışmalarını prof ![]() ![]() isviçre’de avrupa nükleer fizik merkezi cern’de doktora sonrası çalışmalarda bulundu ![]() ![]() (1988-1991), türk fizik derneği genel başkanlığı (1987-1997), balkan fizik birliği başkanlığı (1989-1997), türk fizik vakfı yönetim kurulu üyeliği (1989-1995), avrupa fizik derneği konsey üyeliği (1989-1997), bilim ve ütopya vakfı kurucu başkanlığında (1997-1999) ve balkan ve rumeli dernekleri koordinasyon başkanlığı (1996-1999) görevlerinde bulundu ![]() trakya üniversitesinde (1981-1986), boğaziçi üniversitesinde (1982-1984) ve yıldız üniversitesinde (1981-1986) çeşitli lisans ve lisansüstü fizik ve matematik dersleri verdi ![]() ![]() ![]() non-lineer sistemler ve soliton fiziği yanında fizik felsefesi, fizik tarihi ve fizik eğitimi konularında yayınlanmış bilimsel makaleleri vardır ![]() the abdus salam ictp associate üyeliği (1980), tübitak bilim teşvik (1985), uluslar arası insanlık birliği altın karakter (1998), balkan fizik birliği onur üyeliği (1998) ödüllerini almıştır ![]() Özgür hayat yazarı ![]() Okulun bitiminden hemen onceki kendisinden aldigimiz son dersde "fizik okudunuz, kahvedeki adamdan farkiniz var artik" diyerek ozguvenimize ozguven katan iu ogretim gorevlisi ![]() Everest yayınlarından ,nisan 2008 itibariyle,7 hariç adlı bir kitabı çıkmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|