Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gunnar, hayatı, myrdal

Gunnar Myrdal Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gunnar Myrdal Hayatı

Gunnar Myrdal

Gunnar Myrdal Gustaf bucak, İsveç, 6 Aralık 1898 tarihinde doğdu 1923 yılında Stockholm Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve üniversitede yaptığı çalışmalar devam ederken avukatlığa başladı O, 1927 yılında ekonomi alanında yaptığı Juris Doktor derecesi aldı ve ekonomi politik doçent olarak atandı 1925 - 1929 yılları arasında Almanya ve İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri Rockefeller Üyesi olarak 1929-1930 yılında yaptığı ilk gezi tarafından takip süreleri için okudu Bu dönemde, o da İktisat Teorisi Geliştirme Siyasi Element dahil olmak üzere ilk kitapları yayınladı Avrupa'ya dönersek, o ilk Post Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü, Cenevre, İsviçre Doçent olarak bir yıl süreyle görev yaptı 1933 yılında Gustav Cassel halefi olarak Stockholm Üniversitesi Siyaset Ekonomi ve Kamu Maliyesi Lars Hierta Başkanı olarak atandı Onun öğretim faaliyetlerine ek olarak, Profesör Myrdal İsveç siyasetinde aktif ve Sosyal Demokrat Parti üyesi olarak 1934 yılında Senato'ya seçildi 1938 yılında, New York Carnegie Corporation, onu Amerikan Negro sorunun doğrudan bir çalışma ile görevlendirdi Negro Sorun ve Modern Demokrasi: topladığı ve yorumlanır malzeme An American Dilemma olarak 1944 yılında yayımlandı 1942 yılında İsveç'e eve gelip, o, İsveç Senato yeniden seçilen İsveç Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı ve Savaş Sonrası Planlama Komisyonu Başkanı oldu 1945-1947, İsveç Ticaret Bakanı, Avrupa için Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İcra Sekreteri olarak randevu kabul etmek sol bir pozisyon oldu Milletler ve Dünya Yoksullukla Mücadelede içine Yoksulluk Bir İnceleme: 1957 yılında, Asya Drama Yirminci Yüzyıl Fonu, Güney Asya ülkelerinde ekonomik eğilimler ve politikaları kapsamlı bir çalışma doğrudan bu yazı bıraktı Anahat Bir Dünya Yoksullukla Mücadele Programı 1961, İsveç ve Stockholm Üniversitesi'nde Uluslararası Ekonomi Profesörü olarak atandı O, bu üniversitede aynı yıl Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü kurulmuş ve hala kendi Müdürlüğü üyesidir Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyesi kalır Ayrıca Latin Amerika Stockholm Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı oldu 1973-1974 eğitim-öğretim yılı süresince, Santa Barbara, California Demokratik Kurumlar ve Araştırma Merkezi Araştırma Görevlisi ziyaret eden ve 1974-1975 döneminde, New York Üniversitesi Profesörü Ziyaret Değerli Profesör Myrdal, o yıl, Godkin dersler verdi 1938 yılında Harvard Üniversitesi ile başlayan otuzdan fazla onursal derece alıcı O, birçok ödüller, Uygulamalı Antropoloji Derneği tarafından Malinowski Ödülü sonuncusu aldı İngiliz Akademisi üyesi, Amerikan Sanat Akademisi ve Bilim, Vetenskapsakademien [İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi], Ekonometrik Derneği Üyesi, Amerikan Ekonomi Derneği onursal üyesi

Gunnar Myrdal, Birleşmiş Milletler ve UNESCO yüksek görevlerde, Hindistan, İsveç Büyükelçisi ve İsveç Silahsızlanma ve Kilise Bakanı oldu eski Alva Reimer ile evli Onlar üç yetişkin çocuk, iki kızı Sissela ve Kaj, bir oğlu, Ocak var

Onun scentific yayınların tam bir kaynakça Stockholm Kraliyet Kütüphanesi tarafından şu anda hazırlık aşamasında

Nobel anlatım, İktisat 1969-1980, Editör Assar Lindbeck, Dünya Bilimsel Publishing Co, Singapur, 1992

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Gunnar Myrdal, 17 Mayıs 1987 tarihinde öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com