Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deledda, grazia, hayatı

Grazia Deledda Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Grazia Deledda Hayatı

Grazia Deledda

18711 Sardinya Nuoro küçük bir kasabasında doğdu

Babam, kendi toprakları çiftlik oldukça iyi-to-do toprak sahibi oldu

Aynı zamanda misafirperver bir insandı ve Nuoro çevresindeki kasabalarda tüm arkadaşlarım vardı Bu arkadaşları ve onların aileleri, iş ya da dini bayramlarda Nuoro gelmek vardı, genellikle bizim evde kaldı Böylece roman çeşitli karakterleri bilmek başladı Nuoro sadece ilkokula gitti Bundan sonra, bir ilkokul öğretmeni olan İtalyan özel dersler aldı Bana hakkında yazmak için temalar verdi ve bunların bazıları o bir gazetede bunları yayınlamak için bana o kadar iyi çıktı Ben onüç ve benim yayınladığı haber gitmeli kime bilmiyordum Ama bir moda dergisinde karşılaştım Ben adresini aldı ve kısa bir hikaye gönderdi Hemen yayımlandı Sonra benim ilk roman, Roma'da bir editör gönderilen Fior di Sardegna (1892) [Sardunya Çiçek] yazdı O yayınlanan ve oldukça başarılı oldu Ama benim ilk gerçek başarısını ilk Revue des deux Mondes tarafından çevrilen ve daha sonra tüm Avrupa dilleri içine Elias Portolú (1903), oldu Ben büyük bir yazdım:

Romanlar: Anime oneste, Romanzo famigliare [Dürüst Ruhlar (1895)], Ruggero Bonghi önsözü ile; Il vecchio della montagna (1900) [Dağı Old Man] dramatik bir kroki Odio vince (1904) tarafından takip [HateWins]; Elias Portolú (1903) Nostalji (1905); del erkek (1896) [The Evil Way] ile La porto içinde Naufraghi [orijinal Dopo il divorzio, 1902] (1920) [Boşanma sonra [Ashes] Cenere (1904) ; L'Edera (1908) [The Ivy]; Il nostro padrone [Efendimiz (1910)]; Çin al confine (1910) [Limit] [Desertl Nel Deserto (1911); Colombi e sparvieri (1912) [Doves ve Şahinleri]; Canne al vento (1913) [in the Wind Köpekler]; Le colpe altrui (1914) [The Others 'Hatalar]; Marianna Sirca (1915), L'incendio nell'oliveto (1918) Olive Grove Yangın]; La Madre (1920) [Anne]; Il Segreto dell'uomo Solitario (1921) [Solitary Man The Secret]; Il Dio dei viventi (1922) [Tanrı Yaşam La Danza della collana (1924) [Kolye] dramatik kroki bir Sinistra (1924) [Sol] tarafından takip Dans, Egitto La fuga (1925) [Mısır'a Uçuş]; Annalena Bilsini ( 1927)

Kısa Öyküler: «Il giuochi della vita (1905) [Life gambles];« ışık-gölge oyunu »(1912) [Işık ve Karanlık];« Il fanciullo nascosto »(1915) [The Hidden Boy];« Il Ritorno del figlio »(1919) [de oğul dönüşü];« La Bambina rubata »(1919) [Çalıntı Çocuk];« Cattive com pagnie »(1921) [Evil Şirket];« Il flauto nel bosco »(1923) [flüt içinde Ahşap]; «Il sigillo d'amore (1926) [Seal of Love]

L'Edera Camillo Antona-Traversi işbirliği ile (1912) [The Ivy] Üç perdelik bir oyun

1900 yılında benim ilk gezi sürmüştür Cagliari, Sardunya güzel başkentini oldu Eşimle tanıştım Daha sonra Roma, şu anda yaşıyorum taşındı Ben de bir birim içerisinde tahsil edilemeyen bazı şiirler yazdım

Grazia Deledda Biyografik not

Grazia Deledda (1875-1936), o Nobel Ödülü aldıktan sonra yoğun yazmaya devam etti La casa del poeta (1930) [The Poet House] ve Sole d'gayrimenkul (1933) [Summer Sun], kısa öyküler hem koleksiyonları, hatta onu çaresiz hastalığın en acı yıl boyunca onu iyimser yaşam vizyonunu yansıtacak Hayat kişisel acı tarafından değiştirilmemiş, güzel ve sakin kalır, insan ve doğa, fiziksel ve ruhsal sıkıntı aşmak için uzlaşmış

Onu daha sonra eserlerin birçoğunda, Grazia Deledda hayali ve otobiyografik bir araya getirilmesi; romanını, Il paese del vento [Land of the Wind (1931)] bu karışımı kolayca görülür Başka bir romanında, L'argine aşk da dahil olmak üzere (1934) [Barrier], dünyevi şeylerden feragat, fedakarlık, daha yüksek bir yaşam şekilde kabul eden, Tanrı ile bağdaştırılamaz, yazarın yaşam aynalar

Onun daha sonraki eserlerinde ortak özelliği, insanlık ve Tanrı sabit bir inanç

Grazia Deledda roman İki ölümünden sonra yayınlanmıştır: Cosima (1937) ve Il Cedro di Libano (1939) [Lübnan Sediri]

Nobel Anlatım, Edebiyat 1901-1967, Editör Horst Frenz, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1969

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı

Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz

Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com