Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
george, hayatı, hoyt, whipple

George Hoyt Whipple Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George Hoyt Whipple Hayatı

George Hoyt Whipple

George Hoyt Whipple Ashland, New Hampshire, ABD, Dr Ashley Cooper Whipple oğlu ve eşi Frances Hoyt, 28 Ağustos 1878 tarihinde doğdu Baba tarafından dedesi ve babası, hem de doktorlar, doğan ve New Hampshire yetiştirilmiş

Whipple Andover Akademisi'nde eğitim ve daha sonra, 1900 yılında ABdegree aldı Yale Üniversitesi, gitti Daha sonra o Johns Hopkins Üniversitesi, 1905 yılında MD derecesi aldı gitti

Ancon Hastanesinde patolog olarak bir yıl geçirdi rağmen 1905 yılında o Johns Hopkins Tıp Fakültesi Patoloji Yardımcısı olarak atandı ve Panama, o gittikçe Görevlisi, Öğretim Görevlisi, Önlisans ve Doçent, 1914 yılına kadar Johns Hopkins Üniversitesi'nde kaldı Patoloji

1914 yılında Tıp Fakültesi Dekanı, 1920 ve 1921 yılları boyunca, California Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Tıp Profesörü ve o Üniversitesi Tıbbi Araştırma Vakfı Hooper Direktörü olarak atandı 1921 yılında, Rochester Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi Patoloji ve Dean Profesörü olarak atandı

Whipple ana araştırmalar, anemi ve karaciğer fizyoloji ve patoloji ile ilgileniyorlardı Bir yıl boyunca General William Gorgas ve parazitik enfeksiyonlar ve özellikle bu enfeksiyonların muzdarip insanlar bağırsak bulunan lezyonlar kaynaklanan anemi Dr ST Darling altında çalıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com