Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chamberlain, hayatı, owen

Owen Chamberlain Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Owen Chamberlain Hayatı

Owen Chamberlain

Owen Chamberlain, 10 Temmuz 1920 tarihinde San Francisco'da doğdu

Babası fizik bir ilgi ile W Edward Chamberlain, önde gelen bir radyolog oldu Annesinin kızlık soyadı Genevieve Lucinda Owen oldu

Dartmouth College 1941 yılında lisans derecesini aldı California Üniversitesi'nden fizik lisans okula girdi, ama yaptığı çalışmalar İkinci Dünya Savaşı'nda Amerika Birleşik Devletleri tutulumu ile kesildi Erken 1942 yılında Manhattan Projesi, atom bombası yapımı için ABD Hükümeti örgütü katıldı Manhattan Projesi kapsamında, Berkeley, California, Los Alamos, New Mexico ve hem de orta enerjili nötronlar ve ağır elementler kendiliğinden fisyon nükleer kesitler araştıran Prof Emilio Segre altında çalıştı 1946 yılında, merhum Prof Enrico Fermi ilham rehberliği altında, onun doktora doğru çalıştı, Chicago Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışması devam etti Sıvılarda yavaş nötron kırınımı deneysel çalışmalar 1948 yılında tamamlanmış ve 1949 yılında doktorasını Chicago Üniversitesi tarafından verildi

1948 yılında Berkeley Kaliforniya Üniversitesi'nde bir öğretim konumunu kabul etti Onun araştırma çalışmaları Profesör Segre, Dr Wiegand ile triple-saçılma deneyleri sonuçlanan proton-proton saçılması, Profesör Segre ve Dr Clyde Wiegand ile yürütülen ve proton saçılma polarizasyon etkileri deneylerinin önemli bir dizi kapsamlı çalışmalar, Dr Thomas Ypsilantis ve Dr Robert D Tripp 1955 yılında Dr Wiegand, Profesör Segre, ve Dr Ypsilantis Karşıt protonun keşfi ile katıldı

Önümüzdeki birkaç yıl boyunca o ve arkadaşları, hidrojen, döteryum ve diğer unsurları ile antiprotonlar etkileşimi inceledi ve karşıt protonları antineutrons üretmek için kullanılır 1960 yılında, Profesörler Carson Jeffries ve Gilbert Shapiro ile birlikte, polarize protonlar spin bağımlılığı yüksek enerji süreçleri, pi-mezon ve proton saçılması da dahil olmak üzere geniş bir yelpazede çalışma polarize proton hedeflerin geliştirilmesi ve kullanımı öncülük hyperons parite ve elektron-proton saçılması zaman ters simetrisi bir test belirlenmesi Bu ve diğer benzer deneyler, sonraki 20 yıl boyunca onun ana faaliyet 70'lerin sonunda ve 80'lerin başında kısa bir süre enerjik ışık çekirdeğinin etkileşimlerin Berkeley Bevalac hızlandırıcı nükleer hedefleri ile çalışmaya katıldı Son yıllarda aktif hizmet emekli önce, daha sonra Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'nde yüksek enerjili pozitron-elektron etkileşimleri çalışmak için büyük bir başarı ile kullanılan Zaman Projeksiyon-Odası geliştirme ve inşaat Dr David Nygren ile çalıştı

O, Amerikan Fizik Derneği ve Ulusal Bilimler Akademisi üyesi bir üyesidir O, Roma Üniversitesi'nde antinucleons fizik çalışmaları yapmanın amacı, 1957 yılında Guggenheim layık görüldü Berkeley'deki California Üniversitesi'nde Fizik Profesörü olarak atandı, 1958 yılında ve 1959 yılında, Harvard Üniversitesi'nde Loeb Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır

1943 yılında Beatrice Babette Bakır (Aralık 1988) ile evlendi Bunlar, üç kızı ve bir oğlu vardı Müteakip Haziran Steingart Greenfield evlilikler (Aralık 1991) ve şu anda Pugh Gaiser Senta

Nobel anlatım, Fizik 1942-1962, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1964

Bu otobiyografi / biyografi ödülü anda yazılı ve kitap serisi Les Prix Nobel ilk kez yayımlandı

Daha sonra düzenlenebilir ve Nobel Anlatım yayınlanamaz

Bu belge alıntı için, yukarıda gösterildiği gibi her zaman kaynak belirtiniz

* Biyografi, 2005 yılı Haziran ayında ödüllü tarafından güncellendi

Owen Chamberlain, 28 Şubat 2006 tarihinde vefat etti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com