Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, otto, stern

Otto Stern Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Otto Stern Hayatı

Otto Stern

Otto Stern Sorau, Yukarı Silezya, Almanya, 17 Şubat 1888 tarihinde doğdu 1892 yılında ailesiyle birlikte o Breslau, o yüksek okula taşındı O, 1906 yılında doktorasını aldıktan fiziksel kimya çalışmaya başladı 1912 yılında Breslau Üniversitesi derecesi Aynı yıl Einstein yılında Prag Üniversitesi'nde katıldı ve daha sonra, 1913 yılında Eidgenössische Technische Hochschule Fizikokimya Privatdocent oldu Zürih Üniversitesi, onu izledi

1914 yılında askerlik dönemi hariç 1921 yılına kadar orada kalan, Teorik Fizik Privatdocent olarak am Main Frankfurt Üniversitesi'ne gittim 1921 - 1922 yılları arasında, 1923 yılında, 1933 yılına kadar kaldı, Hamburg Üniversitesi, Fizik Kimya ve laboratuvar Direktörü Profesör olma, Rostock Üniversitesi Teorik Fizik Doçenti oldu O yıl sonra emekli profesör olma, Carnegie Institute of Technology, 1945 yılına kadar kaldı Pittsburgh Fizik Araştırma Profesörü atanmadan, Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı

Onun ilk işi, özellikle önemli belgeleri yayımladı istatistiksel termodinamik ve kuantum teorisi, teorik fizik alanında 1919'dan sonra, onun dikkatini daha deneysel fizik yönetti Moleküler ışın yöntemi Onun geliştirme ve uygulama, molekül, atom ve atom çekirdeklerinin özelliklerini araştırmak için güçlü bir araç olduğunu kanıtladı Bu uygulamaların başında, Maxwell hız dağılımı gazlar hukuk deneysel doğrulama oldu O proton gibi atom altı parçacıkların manyetik momentleri ölçmek için gitti, sonra kendi manyetik momenti manyetik alanların eylem atomların sapma üzerinde çalışmak için Gerlach ile birlikte çalıştı Hidrojen ve helyum ışınlarının parazit üretimi üzerine yaptığı çalışma, atomların ve moleküllerin dalga doğanın çarpıcı bir gösteri oldu

Dr Stern bir LLD verildi University of California, Berkeley, 1930

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com