Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akın, biyografiler, dünyasından, fatih, hakkındasanat

Fatih Akın Hakkında-Sanat Dünyasından Biyografiler

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fatih Akın Hakkında-Sanat Dünyasından Biyografiler

Fatih Akın Hakkında

Gerçek Adı: Fatih Akın
Doğum Yeri: Hamburg, Almanya
Doğum Tarihi: 25081973

Onu Ünlü Yapan Ne? Duvara Karşı (2004) filminin senaristi ve yönetmeni olarak ünlendi

Ailesi: -
Ödüllerinden Bazıları:
1995: Hamburg Uluslararası Kısa Film Festivali - İzleyici Ödülü, Sensin (Du bist es!)
1998: Bavarian Film Ödülü, En iyi genç yönetmen, Kısa ve Acısız (Kurz und schmerzlos)

Eğitim:
- 1994: Hamburg Güzel Sanatlar Koleji, Görsel İletişim Bölümü

Meraklısına
  • Almanya'da yaşayan işçi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi 21 yaşında ilk kısa filmini, 24 yaşında da uzun metrajlı filmini çekti Bir Türk yönetmen için rekor sayılabilecek 10 milyon mark bütçeli Solino filmini yönetti 1996'da Ankara Film Festivali'nde ilk kısa filmi olan "Sensin" ile ödüle layık görülmüş ve ödülü aldıktan sonra bir söyleşide, "Bundan sonra neler yapmak istiyorsunuz" sorusuna şu cevabı vermişti: "Ben şimdi kısa filmler çekiyorum, büyüyünce inşallah uzun metrajlı filmler çekeceğim"
  • Trabzonspor taraftarıdır
Tüm Filmleri:
  • Soul Kitchen (2005)
  • Duvara Karşı (Gegen die Wand) (2004)
  • Solino (2002)
  • Temmuzda (Im Juli) (2000)
  • Kısa ve Acısız (Kurz und schmerzlos) (1998)
  • Denk ich an Deutschland - Wir haben vergessen zurückzukehren (Belgesel) (2001)
  • Getuerkt (Kısa Film) (1996)
  • Sensin (Du bist es!) (Kısa Film) (1995)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com