Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayatı, oliver, smithies

Oliver Smithies Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Oliver Smithies Hayatı

Oliver Smithies

Biz 2 Halifax dışında Woodhall Crescent, Wakefield Yolu üzerinde yaşamış olmasına rağmen, kiralanan bir satır evin kardeşçe ikiz Roger ve Ben, 23 Haziran 1925, Halifax, İngiltere, Batı Yorkshire Riding bir sanayi kenti erken doğmuş kasaba Babam, William Smithies, düzensiz ona ödenen babası Fred Smithies, o zaman oldu Annem nee Doris Sykes, üniversite mezunu ve (onun öğrencilerin ve o daha genç olan babam ile tanıştığı ve aşık) Halifax Technical College İngilizce öğretti Uzun olmayan bir doğumdan sonra, babam, yerel çiftçilerin ve ailelerinin küçük hayat sigortası poliçeleri satan bir düzenli olarak ödeyen iş bulundu O, kendisine miras kalan ya da babasından öğrendiğini ve doğal bir mekanik yetenek bir tür ve nazik adam oldu Bir araba dağınık müşterilerine sigorta satan bir kişi için ihtiyaç vardı Bu yüzden birine sahip 1930'larda bizim mahallede olağandışı Değil araba çok özel bir iki silindirli Jowett ve onarım sürekli ihtiyacı Ben, babam, "yardım" canlı anılarım var, ben yaklaşık 8 veya 9 yaşında iken, çalışmasını tutarak kullanmak için en az yıpranmış egzoz supapları seçin (Vanaların kaynaklanıyor kötü giydi)

Kardeş, Nancy, 5 yıl daha genç ve ailesine hoş bir ilave edildi O güzel bir açık tenli zencefil saçlı bebek ve 5 yaşındaki ikizleri adlandırma ona "Buttercup" önerdi Sülfonamid ilaçların ilk Nancy sonra yeni keşfedilen mucize antibiyotik ilaç "Prontosil" olmadan enfekte bademcikler hayatta bulunmamış olsa da üçümüz, genellikle sağlıklı ve mutlu olduk 7 yaş benzer bir olay vardı, ama Prontosil olmadan, ve romatizmal ateş "ile nöbetinden sonra 10 hafta boyunca yatalak oldu Bu hastalık önemsiz bir mitral kapak üfürüm oldu şimdi bildiklerini bana bıraktı Ancak o zaman durum ciddi kabul edildi ve önümüzdeki 7 yıl için spor katılmak için izin verilmiyordu Ama ben başka türlü rekabet spor harcanan olabileceğini zaman ben şeyleri okuma ve yapma keyfini öğrendi Ve ben 11 bazen önce, ben bir mucit büyük bir karakter olduğu bir çizgi roman okuyun Bu benim olmak istediğini bir mucit! (Ben "bilim adamı" sözcüğü bilmiyordum)

Annemiz, ("akşam yemeği"), öğle yemeği için eve gelip babamı beklerken o güzel yaptı ki, bize yüksek sesle okuma İngiliz edebiyatı sevinçle bizi tanıştırdı Ve Lewis Carroll'un "Willows Kenneth Grahame Rüzgar" Looking Glass sayesinde "sık edildi Ve biz duydum ve orta İngilizce konuşulan Chaucer "Canterbury Tales" zevk Babamız geç iken sık sık mutlu Sözlük çocuklar gibi günlük hayatımızın bir parçası oldu ve bizim evde sürekli bir eşlik bu güne kadar devam ediyor

Wakefield Yolu üzerinde evin konumu çocuklar için idealdir Arkasında birkaç mil kare kapsayan uzun bir meşe oldu Baharında mavi çan, ahşap ve meşe palamudu ile sonbaharda halı oldu Diğer zamanlarda çocuklar ve sevenler için bir yerdi Aynı zamanda anne tarafından dedesi Ben Sykes ve ben onun bahçesinde toplanan yaprak kalıp kaynağı oldu O bir şirketin yöneticisi olarak o iş babası öldüğünde miras işvereni oğlu alamadım çünkü işini kaybetti temperli çok zeki ama biraz kısa bir adamdı Ben onu biliyordum, o büyük ölçüde zevk ücretli bir bahçıvan, Büyükbaba Sykes olarak çalışıyordu Zihnini aktif tutmak için, o 70 yaşında Fransızca konuşmak öğrenmeye başladı artı O da tutmak arılar zevk ve bu faaliyet sevgi babamız öğretti Daha sonra, babası orduda iken, biz onun arılar sonra baktı ve sürüleri iyileşti Roger hayatının geri kalanı için arılar tuttu ve hala ölmeden kısa bir süre önce 81 yaşında bir Londra banliyösünde yaptığı bahçe vardı kovanlarına bal hasat edildi

Yasadışı, tabii ki - Wakefield evimize Yolu üzerinde biz ikiz ravent kendimizi yardımcı olacağı büyük bir alan oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com