Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahmet, biyografisi, taşağıl

Ahmet Taşağıl Biyografisi

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Prof Dr Ahmet Taşağıl

14 Şubat 1964 Karamürsel doğumlu araştırmacı, profesör Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü wwwfrmsinsinet/ Öğretim Üyesi, MSGSU Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi

2008 yılında ise MSGSÜ de Rektör yardımcısı oldu 2009 yılında Prof DrGülçin Çandarlıoğlu‘nun emekli olmasıyla boşalan Tarih Bölümü Başkanlığı görevine getirildiGöktürkler üzerine çalışan ve konuda uzman olan dünyadaki sayılı bilim adamlarındandır Türk Kültür Tarihi, Genel Türk Tarihi, Türk Cumhuriyetleri uzmanlık konularıdır Bu konularda birçok makalesi bulunmaktadır Türk Tarih Kurumu Yayınlarından çıkmış eserleri vardır

İngilizce, Fransızca, Çince, Rusça, Kazakça ve Kırgızca bilmektedir

Eserleri

1 Gök-Türkler , 1995 (Cilt 1)

2 Gök-Türkler II, 1999 (Cilt 2)

3 Göktürkler III , 2004

4 Çin Kaynaklarına Göre Eski Türk Boyları, 2004

Yayınlanmış bazı makaleleri

1 Avarların Göçünün Türk ve Avrupa Tarihine Etkisi

2 Characteristics Tribute of Turks to China

3 Chinese Side of Köl Tigin’s Inscriptions

4 Uzak Doğu Pasifik, XV ve XVI Asırda Türk Dünyasının Coğrafyasına Genel Bir Bakış[kaynak belirtilmeli]

5 Avarların Göçünün Türk ve Dünya Tarihine Etkisi, Türk Dünyası Tarih Dergisi, s 14, Ağustos 1990, s 45-52

6 Töles Boylarının Coğrafi Dağılımına wwwfrmsinsinet/ Bir Bakış, MSÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi Dergisi, I, Aralık 1991, s 234-243

7 Çağdaş Devletlerle Mukayeseli Olarak Gök-Türklerde Hukuk ve İnsani Değerler, Tarih Boyunca Türkler İnsan Hakları Kitabı, İstanbul, 1992, s 99-116

8 Eski Türklerde Ahlaka Dair Bir Vesika, Tarih Medeniyet Dergisi, Sayı 7, İstanbul 1994, s 46-49

9 End of the Second Turk Empires, Proceeding of the First International conferance of Turkey and Korea, 1997, s 223-224

10 Türkiye’nin Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ile İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Yarını, Stratejik Araştırmalar Dergisi, Yıl: 2, Sayı: 3, Şubat 2004 Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Yayınları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com