![]() |
Kafesteki Güvercinler |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Kafesteki GüvercinlerEvde boş durmaktan usanan zeki bir çocuk varmış ![]() ![]() ![]() Sonra bir değneğin iki ucunu sivriltip evin önündeki göle çakmış ![]() ![]() Tahtayı aldığı gibi, göle çaktığı değneğin üzerine dengeli bir şekilde koymuş ![]() ![]() - Hadi bakalım kuş beyinliler, kurtarın birbirinizi, diyerek keyifle seyretmeye başlamış ![]() Kapalı kafeste kalan anne güvercin, diğer kafesteki eşine yalvarmış: - Ne olursun beni kurtar buradan, ne olursun! ![]() ![]() Baba güvercin işin zorluğunu anlamış: - Ey benim ak güvercinim, sevgisi gönlümde bayrak güvercinim! Seni kurtarmak için canımı bile veririm ama ![]() ![]() ![]() Ben buradan çıktığım an tahtanın dengesi bozulur ve sen suya gömülürsün ![]() ![]() ![]() ![]() Anne güvercin eşine hak vermiş, ama çaresizlikten ağlayıp sızlamaya devam etmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Biraz sonra da onları bulmuş ![]() ![]() ![]() Yavru güvercin son bir çare olarak: - Yaptığın şey çok kötü! Şimdi seni annene şikâyet edeyim de gününü gör, demiş ![]() Çocuk ukala ukala gülmüş: - Sen avucunu yalarsın ancak! Annem babam kör kuyunun ordaki tarlada pamuk topluyorlar ![]() ![]() ![]() Yavru güvercin sessizce oradan ayrılıp on dakika sonra geri dönmüş ![]() ![]() Çocuk, annesinin mendilini görünce hemen tanımış: - Sen nerden aldın o mendili? diye yürümüş üzerine ![]() Yavru güvercin bir ağacın dalına konduktan sonra: - Biraz bekle de anlatayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oradan ucu yanan bir ağaç parçasını alıp pamuk çuvallarının üzerine koydum ![]() ![]() ![]() ![]() Yavru güvercin sözünü bitirir bitirmez, acıyla haykırmaya başlamış çocuk: - Hayır, bunu yapamazsın! Annemi, babamı öldüremezsin! Vicdansız, zalim, gaddar kuş! Şimdi seni öldüreceğim ![]() ![]() ![]() Yavru güvercin daha yüksek bir dala konduktan sonra: - Sakin ol bakalım arkadaş! Ben annene ve babana bir şey yapmadım ![]() - Elbette doğru! Öyle bir şey yapmak vicdansızlıktır, gaddarlıktır! Yavru güvercin taşı gediğine koymuş: - Peki, benim annemi öldürmeye çalışmak ne oluyor o zaman? Çocuk hatasını anlamış ![]() ![]() Sonra da onlara şöyle söylemiş: - Sizleri üzdüğüm için özür dilerim ![]() ![]() ![]() ![]() Şu karşıki küçük pencere benim odamın penceresidir ![]() ![]() ![]() ![]() Anne, baba ve yavru güvercin mutlu bir şekilde oradan ayrılmışlar ![]() ![]()
|