Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
george, hayatı, smoot

George F. Smoot Hayatı

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

George F. Smoot Hayatı

George F Smoot

Nobel ödüllü bir hayat değiştiren bir olaydır Bu bir dönüm noktasıdır Eğer bu noktaya nasıl geldi soran birçok insan için ek olarak, kazanan onun biyografi üretmek için istenir Tüm bu ve Nobel Ödülü ile ilgili olaylar, bize geri ve hayatı ve günümüze kadar açtı etkiler gözden her biri sonuçlandı

Benim gelişimi üzerinde önemli bir etkiye sahip çok sayıda önemli insanlar, olaylar ve koşullar vardı Ancak, bu aile, çok büyük etkisi vardı olduğu açıktır

Her ikisi de benim büyükbabaları amcam ve kuzenim ile birlikte, hakimler Bir dedesi, Tal Crawford, Nuremberg Savaş Suçları duruşma sırasında Başyargıç olarak görev yaptı Ben onu sadece bir çocuk olarak bilmesine rağmen, o, onun büyük bir nezaket ve dikkatli tartışmalar üzerime bir etkisi vardı ve annem Talicia ile Babam bile hukuk büyük amacı ile üniversite başladı, ancak İkinci Dünya Savaşı ve mühendislik ve fen ilgi ona yönlendirilir

Bir diğer önemli kişi, doktora MIT, Profesör David Henry Frisch tez danışmanı Ben son zamanlarda oğlu, Chicago Üniversitesi Fizik Profesörü Henry Frisch ile bir toplantı oldu ve Prof Frisch, o on üç nesil hahamların soyundan ne kadar zaman zaman ne kadar ilgili hatırlattı ve şimdi fizikçiler, iki kuşak vardı (Henry yeni nesil daha hızlı trend değişecek emin olabilirsiniz) Ailem özellikle yargıç olarak, hukuk bir gelenek vardı Biz bu mesleklerin her üç ortak özellikleri bir dizi olduğunu düşündüm: Özellikle nedenle edememek, hatırlıyorum, ve diğerleri (fizikçiler için belki daha az belirgin ama işbirlikleri hala geçerlidir) dinleyin

Alabama eyalet çapında bir gece sürücü aldı soran bir bilim adamı olarak benim geliştirme hatırlıyorum ilk kilit olay, kuzenlerim bir ziyaret ile başladı O zaman, bu benim için çok uzun bir mesafe oldu Kuzenlerim ziyaret Heyecanlı, pencereden dışarı bakmak yerine, kestirmeyi uyanık kaldı Ay benim köpek gibi ama daha hızlı ve sebat ile birlikte bize kilometre etiketleme sonra kilometre aşağıdaki olduğunu fark ettim "Ay nasıl bizi takip etmek bilen var mı?", Annem ve babam sordu Bu ay tüm araçları değil, sadece bizim takip ettiğini söyledi Ben ilgisini ve ay bunu nasıl yaptığını bilmek istiyordu Bir köpek için son derece üstün oldu mu? Ailem sabırla ay kilometrelerce sürdü açı fark değişmedi böylece çok büyük ve çok uzak olduğunu açıkladı Yol boyunca görebiliyordu yakın ve uzak nesnelerin örnekler verdi, bu yüzden kendimi bu fark olabilir Ben ne kadar büyük ve uzak etkilendim ay bir dünyada gördüklerini anlamak ve gerçeği, yani daha da etkilendim olabilir, ancak bunu uygun bir şekilde görüntülenmiştir çok güzel basit ve net oldu Bu dünyanın basit rasyonel değerlendirme anlaşılabilir ürkütücü bir vahiy oldu

Çok geçmeden, ben başka bir bakış eğitimin önemi, çalışma ve akıl var Babam (George Smoot II) ve anne, savaş bittikten sonra her ikisi de üniversite eğitimlerini devam vardı ve yaşam, kendim ve ablam Sharon doğumu izleyen yerleşti Onlar bizim memleketi yeni üniversite, Auburn Üniversitesi (orijinal Tulane ve Sophie Newcomb alma maters daha yakın) götürmek istiyorsunuz O zaman, ben Auburn gündüz bakım katıldı O dönem, annem, bazen, annem, kucağında oturan, metin okuma ve konferanslar için dinleme sınıf katılmak istiyorsunuz geç bu yüzden kaçtı bir biyoloji / zooloji sınıf vardı Bu açık, benim anne-babalar, öğretmenler ve öğrenciler eğitim ne kadar değerli ve onlar keşfetmek ve ben her gün oynadığı açık hakkında bir anlayış olduğunu Sınıf olmak beni tolere edilir ve bazen bana şeyler anlattı ki, diğer öğrenciler ve profesörler, iyi bir öğrenci olmak için annemin verdiği saygı sevdim ve Öğrenme ciddiyeti, eğlenceli temperli, bu yüzden harika bir yerdi ve bir çocuk gibi dünyayı anlamanın yepyeni bir yol açtı Ben hala doğayı keşfetmek dışında zaman harcadım ama şimdi bu akıl ve bilgi ağı bağlamak için çalıştı

Şekil 1 Keşif çağı, kız kardeşi Sharon ve annesi Talicia Genç George Smoot

Bu düşünceli, eğitim hayatına ailem karşı karşıya olduğu zorluklar çok farklı oldu Iki çocuk, bütçe dardı Babamın eğitim bölümü GI kaplıydı fatura, ama annemin diğer giderler için ödeme ile birlikte ayrı ayrı gündeme gerekiyordu Babam bir kereste iş ek gelir sağlamak için savaştan sonra başladı Iş bizi eke için yeterli sağlayarak, başarılı oldu Sonra, bir sorun ortaya çıktı Babam satın aldığınız ağaçların standları biri, devletin bu kuru büyük bir bölümü için, üretken hala üreten bootleg alkol En kısa sürede ağaç kesimi başladı, işletim grup hala babam yaklaştı Onlar ağaçları kesmek ve bunların önemli bir çalışma ortaya çıkarmak için ona para teklif etti Babam, bazı kişisel risk, polis, bilgili, ve ağaçların derhal durumda işleme yargıç tarafından (artık testere değirmen için kesilecek izin) el konulur O, bazı polis olması gerektiği gibi yasadışı damıtım operasyon bordro görünüşte idi Bu, bizim için acil bir mali krize neden olarak çok gördüm değirmenleri / kereste şirketi fonları kesmek ve sonra kereste için öğütülür ve satılacak olan ağaçlar, bağladı Aniden değirmen ağaçların bir sıkıntısı vardı Söylemeye gerek yok, bizim kereste şirketi iflas yakında Biz hızlı evimize taşındı ve anneannem, annem ve babam, kendi üniversite kursları ve yüksek lisans bitirmek için mücadele ederken

Bu arada, babam mühendislik yasa göç etmiş Bu kereste halinde ya da ortaya çıkan mühendislik ve matematik Onun doğal yetenek ve ilgi olmadığını uygulanan yasanın ruhu ve harfi arasındaki kontrast nedeniyle daha sonra merak etti Mezuniyetinden kısa bir süre sonra, babam, hidroloji (su kaynaklarının) US Geological Survey bir iş indi Biz herhangi bir varlık değil, bizim aile eğitimi ile borç almak için yolda

Yakında, bir fırsat şeklinde Alaska, babam, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir savaş pilotu olarak görev yapmış olan bir konuma bir USGS iş açtı O, alan ve öncü çabaları çalışma fırsatı atladı Bizim aile, tüm eşyalarını ev yapımı bir römork kazık ve Alaska-Kanada karayolunun kadar yolculuk yapmak, Alaska taşındı Biz yeni bir yaşam ve kara kaplı vagonlar batıya giden ilk yerleşimciler gibi hissettim Römork başarısızlığında - Matanuska Vadisi'nin kuzeyinde uzun yolculuklarda (Mt McKinley görüş) Diğer maceralarını aksilikler vardı Biz hala çok kötü ve Anchorage birkaç istasyonları resepsiyon alabilir yeni fangled TV setleri biri yoktu Bunun yerine, açık, gece gökyüzünde keşfetmek, görüntüleme ve okuyan benim zaman geçirdim (1954), kış aylarında yaptığı uzun çalışma saatleri, okuma ve çalışma nedeniyle gözlük gerekiyordu Annem de, ilkokul öğretmeni olarak kariyerine başlayan çalıştı Ben sınıflar 2-6 iyi bir eğitim aldı Palmer, Alaska, birleşik okul bölgesinde oldu Sınıf arkadaşlarımdan çoğu devlet yetimhane kadar muhtemelen bir buz kütlesi üzerinde sol olmaktan büyük bir adım yakınında olduğu gibi, Eskimo ve Hint yetim idi Deneyim Vadisi'nde her yerinden gelen insanlarla tanışma ve şeyler öğrenmek için büyük bir fırsat gibi görünüyordu Biz sadece zaman zaman ördek yapmak ve nükleer veya hava saldırısı durumunda matkap kapsayacak şekilde vardı Bu izole alanında, oyun üzerine dolaşıp ara sıra geyik dışında oldukça güvenli hissettim Düşük sonunda biz de buz paten kış aylarında sert zemin nedeniyle dondu Orada benim ilk buz patenciler (içinde ve dışında silah) yanı sıra, oyun ekipmanları, soğuk metal rakamlarına dilimin sopa öğrenme iplik için açısal momentum korunumu klasik dersler var

Bu dönemde babam hidroloji ve avcılık için düzenli veri temin nasıl korkusuz bir kaşif olarak bana gösterdi Biz dört yıl boyunca Alaska yedik ama avcılık ve balıkçılık kendi edinilmiş et satın almadım Babam ve arkadaşı Frank Trainer vahşi doğaya gitmek ve sezon ne olursa olsun geri getirmek olacaktır: geyik, dağ koyunu ve keçisi, ren geyiği ve ayılar Biz de büyük bir sebze bahçesi vardı Büyüme mevsiminin kısa olmasına rağmen, ışığın gün uzun Matanuska Vadisi'nde büyük sebze ünlüdür Örneğin, bir yıl orada yaşamış olduğunu, bir 40-lb (18 kg) lahana devlet fuarında kazandı Kış aylarında, geyik, şimdi bizim dondurulmuş sebze bahçesi haline gelir ve bazı kalan yiyecek, kazmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com