![]() |
Nedim Saban Kimdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nedim Saban KimdirNedim Saban kimdir Nedim Saban / Oyuncu 1967 İstanbul Merhum Türkiye Musevilerinin hahambaşı Rafael Saban’ın torunudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1986 yılında Robert Kolej’den mezun olduktan sonra, aldığı bir bursla ABD’ye giden Nedim, bu ülkede yedi yıl boyunca tiyatro, sinema ve televizyon eğitimi görmüş ve New York Üniversitesi’ni yüksek dereceyle bitirmiştir ![]() Bitirme tezi olarak sahneye koyduğu “Hizmetçiler ve Hortlaklar” adlı oyunla 1000 yönetmen arasından 3 kişiye verilen bir bursa layık görülen ve bir yıl boyunca Amerika’nın en önemli tiyatrolarında (Berkshire Theatre Festival, Guthrie ve New York Theatre Workshop) staj yapan Nedim Saban, 1992 yılında Türkiye’ye dönmüştür ![]() Türkiye’ye döner dönmez Tiyatrokare’yi kurup, bu tiyatroda “Müziksiz Evin Konukları”, “Bahara Uyanış” oyunlarının yapımcı ve yönetmenliğini, “Oleanna”, “Cadılar Zamanı”, “Kendine Ait Bir Oda”, “Soytarı”, Bir Kadın”, “İki Perde İki Oyun” adlı oyunlarının yapımcılığını üstlenen Nedim Saban, ayrıca “Salaklar Sofrası”, “Üç Kadın Bir Çapkın”, “Oscar” ve “Profesör Enişte” adlı oyunlarda rol almıştır ![]() ![]() Show TV’de “Saklambaç” ve “Süper Aile” programlarının metin yazarlığını, ATV’de “Randevu”, Kanal D’de “Tartışma Büyüyor” adlı programların sunuculuğunu üstlenen Nedim Saban, 1992 yılında Energy Fm’de Türkiye’nin ilk telefonlu ve canlı talk showunu sunmaya başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nedim Saban, “Tiyatrokare”’nin sunduğu “Zeki Müren Müzikali”’nde yapımcı, oyun metni yazarı ve yönetmenlik görevini üstlenmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Haftalık yazıları bir süre Aktüel ve Artıhaber dergileri’nde yayınlanan Saban, İstanbul’da yaşamakta ve Türkçe’nin yanısıra, Fransızca ile İngilizce bilmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda Bolulu Hasan Usta tatlı zinciriyle anlaşmazlığa düşüp Tatlıcı Tombak adı altında kendi tatlıcı zincirini kurmuştur ![]() Yönettiği bazı tiyatro oyunları Geçmişten Gelen Kadın Babamla Dans Kim O Seni Seviyorum Salı Ziyaretleri Şen Makas Şerefe 20 ![]() Bir Demet Yasemen Oynadığı bazı tiyatro oyunları İki Oda Bir Sinan Salaklar Sofrası |
![]() |
![]() |
|