10-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Geoffrey Wilkinson Hayatı
Geoffrey Wilkinson
Springside, 14 Temmuz tarihinde de Todmorden batı Yorkshire yakın bir köy, 1921 yılında doğdu
Ben doğmadan ve aslında çoğu köy evi, yaşam için uygun olmayan olarak belediye tarafından yıkıldı Babam ve babası, aynı zamanda Geoffrey, hem ana evi ressam ve dekoratörler, ikincisi, 1880 Yorkshire Boroughbridge göç oniki çocuk genç Annemin ailesi aslen tepe tarım stok ancak ilişkilerin birçok yerel pamuk fabrikalarında dokumacılar ve aslında annem erken yaşta değirmen girdi Kimya ilk giriş oldukça erken bir yaşta annemin ağabeyi ile geldi İyi bilinen bir orgcu ve koro yönetmeni Epsom ve ilaç endüstrisi için Glauber tuzu küçük bir kimya şirketi sahibi bir aile babasıdır Yanı sıra çeşitli kimyasal şirketlere ziyaretler amcam ile gitmek gibi, küçük bir laboratuvar etrafında oynardık
Üç çocuk eski, yerel konsey ilköğretim okulunda eğitim gördü ve 1932 yılında İlçe Bursu kazandıktan sonra, Ortaokulu Todmorden gitti Bu 25 yıl içinde iki Nobel ödülü sahipleri dahil olmak üzere akademik başarı alışılmadık bir kayıt, küçük bir okul olmuştur Aslında Sir John Cockroft olarak aynı Fizik öğretmeni vardı, ama fizik benim favori konusu değildi
1939 yılında Bilim ve Teknoloji, 1941 yılında mezun oldu Imperial College eğitim için bir Kraliyet Bursu aldı Savaş zamanında olduğu gibi, ben kalmak için yönettiği ve selefi Prof HVA gözetiminde biraz araştırma yaptım Briscoe Geç 1942 yılında, Paneth Profesör FA katıldı nükleer enerji projesi için genç kimyagerleri işe Ben 1946 yılında ayrılana kadar, Ocak 1943 yılında Kanada'ya gönderilen ve Montreal kaldı ve daha sonra Chalk River oldu California umudu cazibesine yazdı ve Profesör Glenn T Seaborg tarafından kabul edildi Berkeley önümüzdeki dört yıl için nükleer taksonomi daha çok meşgul ve Radyasyon Laboratuvarı siklotronlar kullanarak birçok yeni nötron eksik izotoplar yaptı
1949 yılında İngiltere'ye bir ziyaret, Briscoe böylece 1950 yılında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Araştırma Görevlisi olarak, benim ilk faiz dönmeye başladı gittiğinde nükleer kimya yılında İngiltere'de akademik bir pozisyon almak için olası olduğunu bana tavsiye bir öğrenci olarak, karbonil ve olefin kompleksleri gibi geçiş metal kompleksleri
1951 yılında Harvard Üniversitesi'nde Yardımcı Doçentlik, bunun en büyük nedeni benim nükleer arka plan sunuldu John Simon Guggenheim Üyesi Profesör Jannik Bjerrum laboratuvarda dokuz ay Kopenhag'da bir dini sonu ile Aralık 1955 yılında İngiltere'ye döndü kadar Harvard'da Eylül 1951 idi Harvard'da, ben hala kobalt proton uyarma fonksiyonları üzerine bazı nükleer çalışma yaptı ama ben kutladı Kealy ve erken 1952 yılında Nature dergisinde dicyclopentadienyliron Pauson not görünümünü astarlanmalıdır ki ben zaten olefin kompleksleri üzerinde çalışmaya başlamıştı
Haziran 1955 yılında, o zaman İngiltere konuda kurulan sandalye ve Ocak 1956 yılında pozisyon aldı, Londra Üniversitesi, Imperial College İnorganik Kimya sandalyeye atandı O zamandan beri College ve neredeyse tamamen geçiş metallerinin kompleksleri, görece az sayıda öğrencisi ve doktora sonrası arkadaşlarının, çalıştım Doymamış hidrokarbonları bileşikler ve hidrojen bağları rutenyum, rodyum ve renyum karmaşık kimya, metal çok ilgi var İkincisi, hidrojenasyon ve olefinlerin hydroformylation gibi homojen katalitik reaksiyonlar üzerinde çalışmak için açtı
1952 yılında Lise çözücü, Profesör ve Bayan Svend Aage Schou, Danimarka'nın İlaç ve Eczacılık Yüksek Okulu son zamanlarda Rektörü tek kızı ile evlendi ve iki kızları var
Les Prix Nobel tr 1973, Editör Wilhelm Odelberg, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1974 itibaren
Bu otobiyografi / biyografi ödülü zamanda yazılmış ve daha sonra kitap serisi Les Prix Nobel / Nobel Ders Verme yayımlandı
Bu bilgiler bazen Laureate tarafından sunulan bir zeyilname ile güncellenir
Sir Geoffrey Wilkinson, 26 Eylül 1996 tarihinde vefat etti
|
|
|