Prof. Dr. Sinsi
|
Horst L. Störmer Hayatı
Tez çalışması için benim Diploması - Almanya'da doktora karşı gerekli bir adım - Genç bir asistan profesör Eckhardt Hoenig gözetiminde Profesör Werner Martienssen Fizik Enstitüsü'nde yapıldı Profesör Hoenig sadece o, son derece duyarlı süperiletken dedektörler çalışmış olan Amerika Birleşik Devletleri, sözde squids dönmüştü Amacı, bu yeni cihazlar, hemoglobin oksijen ile bağ geometrisi elde etmek için manyetik özelliklerini incelemek için kullanmak Bu karmaşık düşük sıcaklık teknikleri yoğun öğrenme ile eşleştirilmiş büyük sevinç bir dönemdi Hoenig, icat ve fizik soruları saldırı sofistike enstrümantasyon bina bir sihirbaz Daha sonra Taramalı Tünel Mikroskobu buluşu için Nobel ödülü paylaştı Gerd Binnig, şu anda Hoenig ile aynı laboratuarda çalışan dört toplam başka bir öğrenci oldu Muhtemelen rastlantısaldır, yine de, "Neubau" Bu bodrum aşağı deneysel fizik eğitim hiçbiri ikinci ve güçlü kariyerleri boyunca deneysel yaklaşımlar etkilenmez inanıyorum Hemoglobin, en azından bir yıl boyunca, bizim araçlara yay vermedi ve ben hemen magnezyum demir safsızlıkları bazı ölçümler Ben kendi duyarlılık manyetik anisotrophy etkileyici bir diploma tezi yazmış ve bir doktora tezi ile başlatmak için gerekli lisans aldı
Şu anda, benim ufuk beklenmedik bir şekilde genişletmiştir Bana öyle geldi ki hiç, ne de benim şehrim gençlerin çoğu, başka bir yerde üniversiteye gitmek için ama Frankfurt veya Darmstadt Biz en yakın biri gitti ve ailemiz nesiller için ev, yaşamış Ancak, 1974 sonbaharında, Frankfurt Wolfgang Kottler, eski bir öğrencisi ziyaret etti O zamandan beri, Grenoble, Fransa, Stuttgart Solid State Araştırma Max-Planck Enstitüsü, Bilimsel Araştırma, CNRS Fransız Ulusal Merkezi ile birlikte yüksek bir manyetik alan tesisin işletilmesi taşınmıştı O sadece doktorasını tamamladıktan oldu Profesör Hans-Joachim Queisser altında tez ve Grenoble kendi değiştirilmesi için çalılar yenerek oldu Başlangıçta tereddüt böyle büyük bir adım yapmak, üstelik yabancı bir ülkede, dili büyük ölçüde okulda başarısız ustalık, ben Grenoble ziyaret etti ve kendi kendime sordum: Neden olmasın?
Grenoble hayatımdaki tek ve en önemli adım oldu Yeni arkadaşlar başlangıçta korkutucu oldu, yeni insanlarla tanışmak, başka bir kültür, başka bir dilde dalmak ev tanıdık çevresi, bırakmak, ama sonunda derece eğitim ve sevindirici Grenoble Toplantı eşim, Dominique Parchet, kesinlikle kentin cazibe ekledi Grenoble, Alplerin kenarında, çok uzak olmayan İsviçre, Fransız Science City oldu Mıknatıs laboratuvarı sadece bir kaç yıl geri kurulmuştur Profesör Klaus Dransfeld yerel yönetmenliğini yaptı , Heyecan verici bir "yapabiliriz" duyguları ile bir sınır atmosfer vardı Bu uluslararası bir yerdi Birçok ünlü bilim adamlarının laboratuvar çevreleyen dışılığın nedeniyle geçerek, hatta öğrencilerin bir çok kişisel olarak bunları karşılamak için başardık Bu hiyerarşik olarak yapılandırılmış diğer araştırma enstitüleri oldukça farklı oldu Belirli bir anlamda, öğrencilerin mıknatıs laboratuvarı krallar vardı Bu mıknatıslar bütün ins ve çıkışları biliyordu ve ziyaret işbirlikçileri karşılığında onlarla bilimsel bilgi paylaşmaya istekli Aynı zamanda ilk Daniel Bell Labs Tsui bir araya geldi vardı
Tezimin proje, yüksek manyetik alan, mıknatıs laboratuar Dieter Bimberg tarafından ortaya atılan bir konu elektron delik damlacıklarının özellikleri üzerinde çalışmak oldu Ben sadece doktorasını almıştı Rolf Martin katıldı Stuttgart Üniversitesi Dev mıknatıslar etrafında - gündüz veya gece - Birlikte yüzlerce derece keyifli ve çok verimli bir araştırma saat geçirdim Yurt dışından pek çok seçkin ziyaretçi sık sık konuk oldu Ronald Ranvaud, yaşam tamamen bilim etrafında bir Fransız "villa" Paylaşım Ben iki yıldır benim tezini tamamladı ve doktorasını aldı Stuttgart Üniversitesi, tez danışmanı Prof Queisser, Stuttgart Max-Planck Enstitüsü müdürü, fahri profesör olarak görev yaptı Bunun yerine her zamanki özveri, benim tez bir çizgi ile başladı Bu tahriş ve benim saçları omuz hizasında ancak ra yönlendirilirsiniz olabilir kesme karikatür kaldırılması gibi önemli bir nedeni olduğunu, ancak son zamanlarda öğrendim
Doktora ile yaş, Prof Queisser hızla tezimi bitirmek ve Amerika Birleşik Devletleri taşımak için beni çağırmışlardı Kendisi daha sonra Shockley transistör mucitlerinden biri olan Bell Laboratuvarları'nda çalışan ve ABD vardı Amerikan Telefon ve Telgraf (AT & T) araştırma kolu Bell Laboratuvarları, katı hal araştırma "Mekke" oldu Kuvvetle teşvik edilir ve benim tez danışmanı tarafından desteklenen, Bell Labs ziyaret etti ve 1976 yılı bahar aylarında birkaç hafta için elektron delik damlacıkları John Hensel ile çalıştı Bu ziyaret aynı zamanda, Bell Labs Raymond Dingle ile temas kurmaya amaçlanmıştır O zaman, o Alfred Cho tarafından 60'lı yılların sonunda moleküler demet epitaksi (MBE) icadı ile mümkün heyecan verici yeni bir araştırma alanı, yarı iletken kuantum kuyu, Bell Labs üzerinde çalışıyordu Alman Fizik Derneği 1975 Mart ayı toplantısında konu üzerinde konuşma Dingle duymuş ve bu takip etmek istedim konu olduğuna karar vermişti Ortaya çıktı Queisser Ray Dingle ile doktora sonrası araştırma olarak etkin çalışan, Dingle kişisel ve Venky Narayanamurti Bölümü danışman konumu kabul edildi Stuttgart Max-Planck Enstitüsü kısmi mali desteği ile biliyordu Haziran 1977 yılında Bell Labs taşındı
Ray Dingle ile bir konuşma Bell Laboratuarlarında geldikten sonra yaklaşık iki hafta Modülasyon-doping, tekniği, ultra-yüksek hareketlilik iki boyutlu elektron sistemleri, hemen hemen tüm benim daha sonra araştırma için bir araç üretmek için tasarlandı Ofisinde, yarıiletken süperlatislerde ücretsiz taşıyıcıları tanıtmak için son çabaları ana hatlarıyla vardı ve onun beyaz tahta bant kenarları, kirlilikler ve elektronlar pozisyonları kabataslak vardı Bu nedenle artan hareketlilik, potansiyel kuyuları, safsızlıklarıyla elektron saçılma onları tutarken, sadece potansiyel engelleri içine yerleştirerek kirleri azaltılması gerektiğini bana oluştu Ancak, büyük bir etkiye sahip olduğu ortaya çıktı, neredeyse önemsiz, sıradan bir gözlem, oldu
Birkaç ay boyunca, böyle bir seçici doping için izin Arthur Gossard ve asistanı William Wiegmann MBE kristal büyüme enstrümantasyon Değişiklikler ve hareketlilik beklenen kazanımlar gösterdi Başlangıçta, hareketlilik sadece bir geleneksel katkılı süperlatislerde üzerinde iki ya da üç faktör tarafından geliştirilmiş, ancak o zamandan beri bir başka faktör ~ 1000 büyüdü Loren Pfeiffer ve Ken West, Bell Labs, bu çabaya yol açmıştır ve sürekli araştırma için en güzel örnekler vermiş Bizim deneysel başarı "şeker mağaza" için doğrudan erişim dayanmaktadır
Modülasyon-doping bana Bell Laboratuarlarında 1978 sonbaharında kalıcı bir konum kazanmış ve yakında benim uzun yıllardır asistanlığını Kirk Baldwin katıldı Bu yüksek kaliteli malzeme ile, daha önce silikon fiziği deneyleri - iki boyutlu elektron sistemleri üzerinde yapılan galyum arsenit mümkün oldu Aynı zamanda büyük ölçüde Holmdel Bell Labs, Aron Pinczuk ve arkadaşları tarafından yapılan iki boyutlu elektron sistemleri birçok optik deneyler, kapıyı açtı
Zamanda, Bell Labs Dan Tsui zaten silikon iki boyutlu elektron sistemleri konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri olarak kabul edildi O hızla, araştırma için yeni malzeme potansiyel tanıdı ve MIT, Cambridge, Massachusetts Francis Acı Yüksek Manyetik Alan Laboratuvarı onun sık sık gezilerine davet etti Bu bilimsel bir işbirliği ve kişisel dostluk, şimdi neredeyse 20 yıldır süren başlangıcı oldu
Klaus von Klitzing tarafından 1980 yılında keşfedilen kuantum Hall etkisi, önemli bir araştırma konusu oldu Bir diğer konu elektron kristali, teorik olarak çok düşük elektron yoğunluğu örneklerinde çok yüksek manyetik alan oluşturmak için tahmin edilmiştir Olağanüstü yüksek kalite, düşük elektron yoğunluğu örnek Art Gossard ve Willy Wiegmann tarafından imal edilmişti Dan Tsui elektriksel olarak temas başardı ve Ekim 1981'de bir elektron kristali işaretleri aramak için Mıknatıs Lab aldı Kesirli kuantum Hall etkisi, 6 Ekim akşamı sırasında yerine keşfetti
Bu keşfinden beri, birçok önde gelen yüksek lisans öğrencileri (Gregory Boebinger Robert Willett, Andrew Yeh, Wei Pan), postdocs (Albert Chang, Hong-Wen Jiang, Rui Du, Woowon Kang) ve arkadaşları (James Eisenstein, Peter Berglund) ve bize katıldı bu ilginç araştırma alanında kendi keşifler yaptı (Edwin Batke Rick Hall, Joe Spector, Ray Ashoori ve Amir Yacoby) ile çalışan diğer postdocs komşu alanlarda araştırmalar yapmış, ancak genel olarak düşük boyutlu fizik düşüncelerini etkiledi
1983 yılında, Katıların Elektronik ve Optik Özellikleri bölüm başkanı atandı Yönetim o günlerde küçük bir angarya idi ve ben, benim kendi araştırma takip pratikte tam zamanlı devam edebilir Onlar çok heyecan verici ve yoğun bir araştırma gün kesirli kuantum Hall etkisi ve etkileri, dünyanın birçok laboratuvarları kurulduğu Teorik ilerleme hızlı ve heyecan verici oldu
1991 yılında, yaklaşık 100 araştırmacı William Brinkman Bell Laboratuarlarında Fizik Araştırma Bölümü sekiz bölüm başlığı, Fiziksel Araştırma Laboratuvarı müdürü terfi etti Benim kendi araştırma için zaman azaldı, ama heyecan verici araştırma konuları geniş bir yelpazede maruz olma ile telafi edildi Bell Laboratuarlarında fiziksel bilimler yönetimi sözleşme güçlü bir baskı altında geldiğinde ilk memnuniyeti soluk Bunlar sadece benim için zor bir yıl vardı, ama çok daha birçok dostlarım ve meslektaşlarım Bell Laboratuarlarında için Jimnastik ve öğretmenlerin güç hatırlatıldı 1996 yılında split-AT & T, Bell Labs, ve liderlik değişimi, Bell Labs fiziksel bilimler sahiplenildiğini Lucent Technologies, yaratılış bugün tekrar çiçek açması ile
Ben her zaman, bir gün bir öğretmen olma düşünce vardı Bell Laboratuarlarında tamamen heyecan verici araştırma dalmış, fikir soluk vardı Bu cilt soyma oldu 1997 yılının yaz aylarında benim pozisyonundan istifa ve Bell Labs, part-time yarı zamanlı Fizik Direktörü kalırken, 1998 yılı Ocak ayında Columbia Üniversitesi Fizik ve Uygulamalı Fizik Profesörü olarak katıldı
Les Prix Nobel Nobel Ödülleri 1998, Editör, [Nobel Vakfı, Stockholm, 1999 Frängsmyr Tore
|