Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekitaplar, küçük, leon, prens|kitap, werth, özetleri

Leon Werth - Küçük Prens|Kitap Özetleri E-Kitaplar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Leon Werth - Küçük Prens|Kitap Özetleri E-Kitaplar

Leon Werth'e

Bu kitabı bir büyüğe sunuyor olmamdan
dolayı çocuk okurlarımın beni hoş
görmelerini dilerim Bunu yapmamın çok
ciddi bir nedeni var: O benim dünyadaki
en iyi arkadaşım İkinci nedenim de şu: Bu
adam her şeyi anlıyor, çocuk kitaplarını
bile Üçüncü bir nedenim daha var:
Fransa'da yaşıyor şu anda, aç ve üşüyor
Biraz yüreğinin ısıtılması ona iyi gelir
Eğer bütün bu nedenler size yeterli
gelmiyorsa, o zaman ben de bu kitabı onun
çocukluğuna armağan ederim Bütün
büyüklerin bir zamanlar çocuk olduğunu
biliyoruz: pek azı bunu hatırlasa da
Neyse, sunuşumu şöylece değiştiriyorum:

Leon Werth'in çocukluğuna

( Antoine de Saint-Exupéry)

Kitaptan alıntı :

SEVDIM SENI BIR KERE

Küçük Prens'i bilir misiniz?Saint Exupery'nin çocuklar için yazdigi ama onlardan çok biz kocamanlara hitap edebilecek düzeydeki masal kitabiMasalin bir yerinde Küçük Prens bir tilkiyle karsilasirKendisiyle arkadas olmasini istedigi tilkiyle prens arasinda su dialog geçer:

- Gel benimle oynaO kadar mutsuzum ki
- Seninle oynayamam ben evcil degilim
- A özür dilerim!"Evcil" ne demek?
- Sen henüz benim için dünyada yasayan diger çocuklardan hiç de farkli degilsinBenim sana ihtiyacim yokAma senin de bana ihtiyacin yokBen de senin için yüzbin tilkiden daha farkli degilimAma beni evcillestirirsen birbirimize muhtaç duruma gelirizSen benim için dünyada bir tane olursun, ben de senin için bir tane olurum

Tilki konusmasini sürdürür,
- Yasantim çok tekdüzeAma beni kendine alistirirsan yasantim aydinlanmis olurDigerlerinden farkli bir ayak sesi tanimis olurumBütün ayak sesleri kovuguma gizlenmeme yol açiyorSeninki ise yuvamdan çikmama yarayacak bir müzik parçasi olacakHem bak oradaki bugday tarlalarini görüyor musun?Ben ekmek yemem,bugday benim için hiç bir şey değildirBugday tarlalarini anlamsiz bulurum ama senin saçlarin altin renginde Beni kendine alistirinca altin renkli basaklar bana seni hatirlatacaklarRüzgarin bugday tarlalarinda çikarttigi sesi de sevecegim

Tilki sustu ve uzun uzun Küçük Prens'i seyretti
- Ne olur beni kendine alistir
Böylece Küçük Prens tilkiyi kendine alistirdi,evcil hale getirdiAyrilik saaati yaklasirken tilki:
- Ah aglayacagim, dedi
- Bu da senin suçunBen sana fenalik yapmayi düsünmemistim ama sen evcil olmakta direndin Simdi de agliyorsun
- Evet,evet
- O halde bu isten hiç bir sey kazanmadin!
- Hayir kazandim Basak rengini unutuyor musun?

nbsp; Tilkiye basak renginin Küçük Prens'in altin rengi saclarini hatirlatmasi,
rüzgarin bugday tarlalarinda çikarttigi sesi daha çok sevdirmesi size yabanci gelmedi degil mi?Yoksa güldügünde kaybolan bir çift göz gördügünüzde,hiç ummadiginiz bir anda "o sarki"nin ezgileri kulaginizi doldurdugunda,çayini üç şekerle içen,deniz kabuklari biriktiren,kedilere bayilan,mükemmel makarna yapan birileriyle tanistiginizda hatirladiginiz bir küçük prensiniz yok mu hayatinizda?

Su ise bakin! Ask ne kadar yassiz bir duygu ki bir çocuk kitabindan ciddi ciddi bir ask yazisi çikartilabiliniyor Bunda pek de sasilacak bir sey yok gerçiÇocuklugumuza en çok yaklaştigimiz halet-i ruhiyemiz degil mi ask dedikleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com