|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ekitaplar, küçük, leon, prens|kitap, werth, özetleri |
![]() |
Leon Werth - Küçük Prens|Kitap Özetleri E-Kitaplar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Leon Werth - Küçük Prens|Kitap Özetleri E-KitaplarLeon Werth'e Bu kitabı bir büyüğe sunuyor olmamdan dolayı çocuk okurlarımın beni hoş görmelerini dilerim ![]() ciddi bir nedeni var: O ![]() en iyi arkadaşım ![]() adam her şeyi anlıyor, çocuk kitaplarını bile ![]() Fransa'da yaşıyor şu anda, aç ve üşüyor ![]() Biraz yüreğinin ısıtılması ona iyi gelir ![]() Eğer bütün bu nedenler size yeterli gelmiyorsa, o zaman ben de bu kitabı onun çocukluğuna armağan ederim ![]() büyüklerin bir zamanlar çocuk olduğunu biliyoruz: pek azı bunu hatırlasa da ![]() ![]() ![]() Neyse, sunuşumu şöylece değiştiriyorum: Leon Werth'in çocukluğuna ![]() ![]() ![]() ( Antoine de Saint-Exupéry) Kitaptan alıntı : SEVDIM SENI BIR KERE Küçük Prens'i bilir misiniz?Saint Exupery'nin çocuklar için yazdigi ama onlardan çok biz kocamanlara hitap edebilecek düzeydeki masal kitabi ![]() ![]() - Gel benimle oyna ![]() ![]() ![]() - Seninle oynayamam ben evcil degilim ![]() - A özür dilerim!"Evcil" ne demek? - Sen henüz benim için dünyada yasayan diger çocuklardan hiç de farkli degilsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tilki konusmasini sürdürür, - Yasantim çok tekdüze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tilki sustu ve uzun uzun Küçük Prens'i seyretti ![]() - Ne olur beni kendine alistir ![]() ![]() Böylece Küçük Prens tilkiyi kendine alistirdi,evcil hale getirdi ![]() ![]() - Ah aglayacagim, dedi - Bu da senin suçun ![]() ![]() ![]() - Evet,evet - O halde bu isten hiç bir sey kazanmadin! - Hayir kazandim ![]() ![]() nbsp; Tilkiye basak renginin Küçük Prens'in altin rengi saclarini hatirlatmasi, rüzgarin bugday tarlalarinda çikarttigi sesi daha çok sevdirmesi size yabanci gelmedi degil mi?Yoksa güldügünde kaybolan bir çift göz gördügünüzde,hiç ummadiginiz bir anda "o sarki"nin ezgileri kulaginizi doldurdugunda,çayini üç şekerle içen,deniz kabuklari biriktiren,kedilere bayilan,mükemmel makarna yapan birileriyle tanistiginizda hatirladiginiz bir küçük prensiniz yok mu hayatinizda? Su ise bakin! Ask ne kadar yassiz bir duygu ki bir çocuk kitabindan ciddi ciddi bir ask yazisi çikartilabiliniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|