Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acenta, ekitaplar, kırmızı, mirza|kitap, yel, özetleri

Kırmızı Yel - Acenta Mirza|Kitap Özetleri E-Kitaplar

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kırmızı Yel - Acenta Mirza|Kitap Özetleri E-Kitaplar

KIRMIZI YEL - ACENTA MİRZA
Osman Şahin

Can Yayınları, öykücülüğümüzün ustalarından Osman Şahin’in bütün öykülerini yayımlıyor

Daha önce Mahşer, Ölüm Oyunları, Geniş Bir Nehrin Akışı: Yaşar Kemal gibi kitapları yayımlanan Osman Şahin bundan böyle bütün öykü kitaplarıyla Can Yayınları’nda olacak

Öykücünün ilk iki kitabını kapsayan bir kitap olan ‘Kırmızı Yel - Acenta Mirza’, yayınlandığı dönemde büyük yankı uyandırmış öykülerden oluşuyor

‘Kırmızı Yel’ adlı öykü ‘Adak’, ‘Fareler’ adlı öyküyse ‘Kibar Feyzo’ adıyla Atıf Yılmaz tarafından filme alınmış, yurtiçi ve yurtdışı festivallerde büyük ilgi görmüş, ödüller kazanmıştı

İkinci kitaptaki öykülerden ‘Acenta Mirza’ ve ‘Reşim’ öyküleri de Yavuz Turgul tarafından ‘Züğürt Ağa’ adıyla sinemaya aktarılmış, büyük başarı kazanmıştı

Osman Şahin’in kitapları bu güne kadar pek çok dile çevrildi İlk kitabından başlayarak önce İsveç’te, sonra Almanya’da, ve daha dünyanın pek çok ülkesinde pek çok öykü antolojilerinde girdi, hakkında övgü dolu yazılar yazıldı

2006 yılının Mayıs ayında öykülerinden bir seçme İngilizce olarak da basıldı

Osman Şahin (Yazar)
1938’de Mersin’in Aslanköy’ünde doğdu İlköğrenimini köyünde, orta öğrenimini Diyarbakır, Dicle Köy Enstitüsü’nde, yükseköğrenimini Ankara, Gazi Eğitim Enstitüsü, Beden Eğitimi Bölümü’nde tamamladı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Fırat boylarında köy öğretmenliği, liselerde beden eğitimi öğretmenliği yaptı Politik tutumu nedeniyle, 12 Eylül askeri idaresince, Trabzon’a sürgün edilerek resmen emekli edildi

Bir kitap eleştiri yazısı nedeniyle, 142/3-6 ve 312/1-2, maddelerinden İstanbul 3 No’lu Sıkıyönetim Askeri Mahkemesi’nce bir buçuk yıl hapis cezasına mahkûm edildi Cezasını Şile ve Yalova cezaevlerinde çekti

Türkiye Yazarlar Sendikası, Türk Pen Yazarlar Derneği, Dil Derneği, Edebiyatçılar Derneği üyesi Osman Şahin, Kırmızı Yel ile, TRT-1970 Öykü Büyük Ödülü’nü, Ağız İçinde Dil Gibi ile 1980 Nevzat Üstün Öykü Ödülü’nü, Selam Ateşleri ile 1992 Ömer Seyfettin Öykü Ödülü’nü ve yine Selam Ateşleri ile 1993 Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’nı kazandı Bugüne dek 9 öykü, 2 roman, 2 senaryo, 1 araştırma-inceleme-röportaj kitabı yayınlayan Osman Şahin’in Kırmızı Yel’i, Den Röde Winden adıyla İsveççe’ye, kimi öyküleri Polonya, Macar, Alman ve Fransızca dillerine çevrilerek yayınlandı

Yaşar Kemal Bir Çukurova’dır adlı röportajı ABD’de, Prof Ali Akay ile Prof M Şehmuz Güzel’in Paris’te, ortaklaşa hazırladıkları, Yaşar Kemal ve Osman Şahin’in Yapıtlarında Ölüm İmgeleri ve Düşler adlı inceleme yazısı da Fransa’da yayınlandı Osman Şahin’in bugüne dek 21 öyküsü filme alındı Bunlardan bazılarının senaryolarını yazdı Bu filmler yurtiçi ve yurtdışı film festivallerinde 25’ten fazla ödül kazandı

Kırmızı Yel - Acenta Mirza
Can Yayınları, 151 sf
Türk edebiyatı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com