Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayarlama, enstitüsü, saatleri, özet

Saatleri Ayarlama Enstitüsü Özet

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Saatleri Ayarlama Enstitüsü Özet

Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar | Roman / Türk Edebiyatı

Eğitim hayatına İstanbul’da başlayan Tanpınar, Anadolu’nun çeşitli kasaba ve şehirlerinde kadılık yapan babasıyla birlikte dolaşırken, taşrada sürdürdü Annesini 13 yaşında Musul’da kaybetti Liseyi bitirdikten sonra 1919 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesine girdi Çeşitli okullarda edebiyat ve sanat tarihi öğretmenliği yaptı 1942 yılında Maraş milletvekili olarak TBMMne giren yazar daha sonra Milli Eğitim Müsteşarlığı görevi yaptı 1962 yılında da kalp krizinden hayatını kaybetti

Türk Edebiyatına bir çok eser kazandıran Ahmet Hamdi Tanpınar bu kitabında; göründüğünden daha ironik ve derin bir bakışla, zamanı romanın odağına oturtuyor Eski bir zamandan yeni bir zamana ve böylece aynı zamanda, eski hayattan yeni hayata geçişi; ince, mizahi, şaşırtıcı bir üslupla sorgularken, her iki hayatın kurumları arasındaki geçişe dikkat çekiyor Kitap dört bölümden oluşmaktadır

1 Bölüm: Büyük Ümitler

2 Bölüm: Küçük Hakikatler

3 Bölüm: Sabaha Doğru

4 Bölüm: Her Mevsimin Bir Sonu Vardır

Saatleri Ayarlama Enstitüsü bilenlerin tekrar tekrar okuduğu, bilmeyenlerin okudukça şaşıracakları bir başyapıttır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com