Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
türkçeyi, yunus, öğretecek

Türkçeyi 'Yunus' Öğretecek

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkçeyi 'Yunus' Öğretecek

Türkçeyi 'Yunus� öğretecek
Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Türkçeyi dünyaya öğretebilmek için, Yunus Emre Vakfı adı altında, dünyanın çeşitli kentlerinde enstitüler kurulacağını belirtti
2 Haziran 2007 Cumartesi
MİRAÇ ZEYNEP ÖZKARTAL Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi�nin Çeviribilim Bölümü�nün ortaklaşa düzenledikleri �Çevirmenleri ve Yayıncılarıyla Türk Edebiyatı I Uluslararası Sempozyumu� dün Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu�nda başladı Sempozyumun açılış konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yaptı
Koç, konuşmasında, Türk kültürü ve edebiyatı ile ilgili eserlerin yabancı dillerde yayımlanmasına destek olmayı amaçlayan TEDA projesinin iki yılda önemli mesafeler kaydettiğini, 28 dile çevrilmek üzere 157 kitabın yayımına destek verdiklerini söyledi Bu projeyle çevirmenliği tercih edilen bir meslek haline, yayıncılık sektörünü de çağdaş ülkeler seviyesine getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Koç, Türkçeyi dünyaya öğretebilmek için, Cervantes ve Goethe Enstitüleri gibi bir vakfın kuruluş kanununun önceki gün TBMM�den çıktığını söyledi Bakan, Yunus Emre Vakfı adı altında, dünyanın çeşitli şehirlerinde enstitüler kurulacağını, bunun için ilk etapta Tanıtma Fonu�ndan 1 milyon YTL alındığını sözlerine ekledi
�Türk Edebiyatında, Çevirisinde ve Yayımlanmasında Yenilikler� başlıklı ilk oturumun konuşmacıları Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ahmet Arı, Prof Dr Işın Bengi Öner, yazar Enis Batur, Metis Kitap�ın sahibi Müge Gürsoy Sökmen, çevirmen Alfred Depeyrat, İstanbul Telif Ofisi�nin sahibi Barbaros Altuğ ve şair-çevirmen Cevat Çapan�dı Sempozyum bugün de sürecek 'AKM�yi yapıyorum�Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Koç, AKM�nin bitmek bilmeyen yıkılma meselesiyle ilgili kararlı olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: �Ben AKM�yi yıkmıyorum, ben AKM�yi yapıyorum
Lemi Bilgin�in Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevine dönmesi konusundaki düşüncelerinin sorulması üzerine ise �Elbette hukuk kurullarının aldığı her türlü kararı uygulamaya mecburuz Ama hukuk kurullarının da bazı kararlara hakkı yoktur� dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com