|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
afyon, eroin, hammaddesi, haşhaş, maddeler, morfin, olan, uyuşturucu |
![]() |
Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu MaddelerAfyon - Morfin - eroin - Hammaddesi haşhaş olan uyuşturucu maddeler Hammaddesi haşhaş olan ve tehlikeli bağımlılıklara yol açan uyuşturucu maddeler ![]() ![]() Afyon, henüz olgunlaşmamış haşhaş (Papaver Isomniferum) kapsüllerinin çizilmesiyle elde edilen ağdalı bir bitki sütüdür ![]() Kahverengimsi, keskin kokulu, acı, yakıcı ve bulantı verici tadlı bu bitki sütünden en az 25 farklı alkaloyit elde edilir ![]() Bunlar arasında özellikle ; morfin (% 3-23), kodein (% 0,3-3), narsein {% 0,1-0,4), narkotin (% 2-8), tebain ve papaverin sayılabilir ![]() Sıradan maddelerin yanı sıra, mekoıük asit de kapsayan afyonun elde edildiği haşhaş bitkisi özellikle Asya'da (% 85: Hindistan; Çin; Iran; Türkiye; vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morfin, afyondan elde edilen ilk doğal alkaloyittir ![]() ![]() Morfin, asitlerle baz davranışı gösterir ve billurlaşabilen, suda çözünen, yansız tuzlar verir ![]() ![]() ![]() Afyon kireç suyuyla ilk işlemden geçirilerek, morfinin kalsiyum mekonat biçiminde çökelmesi sağlanır; bu çökelek amonyum klorhidratla işlenip morfin elde edilir; sonra hidroklorik asitle çözündürme ve billurlaştırma yoluyla arındırılır ![]() ![]() Asetil klorürün etkisiyle elde edilen ve bir diasetil türev olan eroin de çok güçlü bir uyuşturucudur ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu MaddelerAfyon, tedavide, yatıştırıcı, öksürük kesici, ishal durdurucu olarak kullanılır; Kurutulmuş özsuyundan çeşitli biçimlerde yararlanılır (toz, şurup, vb ![]() ![]() ![]() Morfin klorhidrat, şırıngayla verilir: Ağrı algılama merkezlerini etkiler ve duyumsal algıları hafifletir; çok yüksek dozların dışında bilinci bozmaz ![]() Eroin, merkez sinir sistemi üstünde önemli bir çökertici etki yapar ve ağrı duyumunu ortadan kaldırır ![]() ![]() ![]() AFYON haşhaş bitkisinden elde edilen güçlü bir uyuşturucudu ![]() ![]() ![]() Hindistan, İran, Çin ve Güneydoğu Asya' da yasal ve yasadışı yollardan yapılan haşhaş tarımı Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tutar ![]() ![]() ![]() ![]() Bugün dünyanın en büyük afyon üreticisi olan Hindistan'da haşhaş tohumları kasım ayında, iyice sürülmüş zengin topraklara ekilir ![]() ![]() Bu kapsüller hemen hemen yumurta büyüklüğüne ulaştığında dış kabukları çatlayarak açılır ![]() ![]() ![]() Afyon bilinçli ve doğru kullanıldığında çok yararlı bir ilaçtır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne yazık ki hem afyon, hem de afyondan ve türevIerinden elde edilen ilaçların hepsi bağımlılık yaratıcı maddelerdir ![]() ![]() ![]() tükendiği için sürekli yorgun, halsiz ve isteksizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlaç yapımı dışında herhangi bir nedenle afyonun satılması birçok ülkede uzun yıllar yasaklanmıştı ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Afyon - Morfin - Eroin - Hammaddesi Haşhaş Olan Uyuşturucu Maddeler![]() ![]() Çizilen yerlerden süt gibi beyaz, vegüzelbir yapışkan bir sıvı akar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyonun uyuşturucu özelliği çok eskiden beri bilinmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afyonu eroin ve morfin halinde keyif verici madde olarak kullananlar da vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden afyon ticareti ve haşhaş ekimi devletlerce denetim altına alınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|