Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahçelerinde, bıraktım, gölgemi, kitap, lale, özeti

Gölgemi Bıraktım Lale Bahçelerinde Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gül İrepoğlu / Türk Edebiyatı / Roman / Doğan Kitapçılık

Bu roman gerçekler üzerinde hayaller kurularak yazıldı, en çok da insanların insanca yönü üzerinde durularak Lale Devrinin hükümdarı Sultan III Ahmet ile bu devrin ruhunun nakkaşı Levni’nin, tarihin akışı içerisinde sivrilen kişiliklerinin de bir tahlili aynı zamanda Bu romandaki insanı anlatan bazı öyküler kendi sınırları içinde kalmış, bazıları ise tarihin akışını değiştirmiş Romanın temel kahramanları ve ölüm tarihleri gerçektir, ancak olayların birbirine bağlanışı kurgulanmıştır Buna gerçekleri hayallerle genişleten ve zenginleştiren bir canlandırmada denebilir Okuyucunun zihninde “acaba?” sorusu daima cevapsız kalacak ve hayaller de hiç bitmemek üzere sürecektir Lale Devri tıpkı bir masal gibidir, ama alışıldığı gibi mutlu sonla bitmeyen bir masal Zaten romanda da uzunca bir masal anlatılır, her masal gibi biraz gerçek payı, biraz kıssadan hisse, bolca hayal olan…Lale bahçelerinde kalan gölgenin biçimi ise okuyucunun hayaline bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com