Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Kitap Özetleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kitap, kımıldama, sakın, özeti

Sakın Kımıldama Kitap Özeti

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Margaret Mazzantini / İtalyan Edebiyatı / Roman / Can Yayınları

Başarılı cerrah Timoteo’nun on beş yaşındaki kızı Angela bir motosiklet kazası sonucu babasının çalıştığı hastaneye getirilir Durumu kritik olan ve ölümle mücadele eden kızıyla uzun bir monologa girişen Timoteo, ona hayatının en büyük gizini ve suçunu itiraf eder Gazeteci olan güzel karısı Elsa’yla evliliğinin gerisinde yaşanmış ve eskilerde kalmış bir hikaye, Timoteo’nun bütün yaşamını alt üst etmiş ve korkunç bir trajediyle sonuçlanmıştır Bir biçimde bu trajediye dahil olan kızının başucunda geçirdiği saatler boyunca Timoteo, kızını iyileştirmeye çalışırken kendi ruhunun da sağaldığını anlar Angela’nın geçirdiği tehlike, kendisiyle hesaplaşmasını sağlayabilecek, kendi hikayesini tamamlamasına yardım edecek midir?

Aşkın ve ihanetin, doğumun ve ölümün hikayesi olan Sakın Kımıldama, güçlü ve canlı imgeleri, metaforları, yoğun duygusallığıyla okuru etkiliyor, içine alıyor Bu kitabıyla 2002 yılında İtalya’nın en önemli dört edebiyat ödülünü birden alan yazar, ilk kez acıyla yüzleşen bir doktorun, varlığının tekdüzeliğinden çıkıp yaşamın mucizelerine bakmasını, kendisini ve dünyayı yeniden keşfetmesini anlatıyor Sakın Kımıldama, insanın acıyla insanlaştığını anlatan unutulmaz bir roman

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com